Foam pads EKI

  Foam pads

  Wij leveren foam pads, ook enkelzijdig of dubbelzijdig zelfklevend, van diverse soorten schuim die u o.a. kunt gebruiken als afstandhouders of vacuüm pads.

  Wat zijn foam pads?

  Foam pads zijn vormen die gesneden kunnen worden uit verschillende soorten schuim, meestal worden er ronde schijven of blokjes mee aangeduid. Deze schuim pads kunnen ook voorzien worden van één of twee zelfklevende zijdes. Afhankelijk van de toepassing waar de foam pads voor gebruikt zullen worden, kunnen zelfklevende zijdes handig zijn voor de montage van de pads. In principe kunnen wij bij EKI de meeste soorten schuim verwerken tot deze vormen, echter zal het afhankelijk zijn van de toepassing welke soort het meest geschikt is. Zo bestaat er een hele specifieke soort foam pads, namelijk de vacuüm pads. Deze worden gebruikt bij vacuüm toepassingen en worden gemaakt van NR celrubber.


  PE schuim foam pads

  Soorten foam pads

  Foam pads kunnen uit verschillende materialen gesneden worden. Populaire soorten die hiervoor gebruikt worden zijn PE schuim en NR celrubber (al naar gelang de toepassing). Maar ook EPDM celrubber, polyetherschuim en PVC schuim kunnen gebruikt worden. PE schuim is zeer geschikt bij toepassingen waar contact met water voorkomt, omdat het materiaal waterdicht is. De goede mechanische eigenschappen van het materiaal maken het zeer geschikt als schokdemping. De NR celrubber variant wordt, door zijn hoge elasticiteit, gebruikt om vacuüm pads van te maken. Polyetherschuim heeft in tegenstelling tot PE schuim een open celstructuur en is dus niet waterdicht. De goede mechanische eigenschappen maken het materiaal wel geschikt om foam pads van te maken. PVC schuim wordt meestal gebruikt als afdichtingsmateriaal, maar wij kunnen het materiaal bij EKI ook verwerken tot schijven en blokjes. Hierdoor kan ook dit materiaal als schuim pads gebruikt worden.


  EPDM celrubber foam pads

  Toepassingen van foam pads

  Foam pads zijn bruikbaar voor zeer uiteenlopende toepassingen. De zelfklevende varianten worden met name veel verkocht als afstandhouder. Deze lenen zich perfect als buffer tussen verschillende materialen zoals glas, natuursteen en metaal. Maar ook computers, televisies, servers en schakelkasten kunnen ermee beschermd worden. In studio’s worden ze bijvoorbeeld gebruikt om onder een monitor de trillingen van speakers op te vangen. In de medische sector worden ze gebruikt om de huid te beschermen tegen schuren of druk van spalken, gips en prothesen. Verder kunnen ze dus gebruikt worden als vacuüm pads bij vacuüm toepassingen. Een andere populaire toepassing is als hulpmiddel bij het polijsten van bijvoorbeeld auto’s en andere oppervlakken. Tot slot kunnen ze gebruikt worden als opvulmateriaal in dozen en kisten. Hierbij bieden ze bescherming aan de producten die daarin vervoerd worden. Foam kopen? Neem dan contact met ons op.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.