EKI 291 PVC folie transparant

  • Grondstof: PVC folie
  • Kleur: transparant
  • Dichtheid: 1240 kg/m³
  • Zelfklevend: zonder
  • Geschikt voor: Boot- en tentramen, strokengordijnen en kuchschermen.
Alle specificaties bekijken Stel samen en bestel

Wat zijn de eigenschappen van dit PVC folie en hoe wordt het geleverd?

EKI 291 is een flexibel transparant PVC folie dat wij op rol leveren. De verkrijgbare diktes zijn 1 mm t/m 5 mm en de rollen zijn 1 meter breed bij 20 meter lang. Het transparante folie heeft een UV-bestendig filter om verkleuring tegen te gaan. Het flexibele materiaal heeft een lange levensduur en is tevens vlamdovend. Daarnaast is het geschikt om bij koude temperaturen te gebruiken. In situaties met koude temperaturen zal het PVC folie niet snel scheuren of breken. EKI 291 heeft goede mechanische eigenschappen en is gemakkelijk schoon te maken met schoon kraanwater. Een agressief schoonmaakmiddel is bij dit materiaal niet aan te raden. De transparantie van het folie is zeer hoog, waardoor er gemakkelijk doorheen te kijken is. PVC op rol is namelijk helder transparant met een lichte blauwe schijn. Het materiaal is gemakkelijk te verwerken, waardoor wij het in verschillende vormen op maat kunnen leveren. Het is mogelijk om het PVC folie te voorzien van een lijmlaag, echter is PVC moeilijk te belijmen en zal de lijmlaag enkel dienen als montagehulp en niet geschikt zijn voor permanente verkleving.


Waar kan ik EKI 291 voor gebruiken?

Transparant PVC folie op rol is voor een breed scala aan toepassingen geschikt. Het wordt onder andere gebruikt om bootramen en tentramen van te maken. EKI 291 is hier zo voor geschikt omdat het een hoge transparantie heeft en UV-bestendig is. Daarnaast wordt het bijvoorbeeld gebruikt om industriële strokengordijnen te maken waarmee werkplaats van magazijn gescheiden wordt. Voor deze toepassing wordt het veel toegepast in laboratoria en de metaal- en lasindustrie. Ruimtes worden van elkaar gescheiden en werknemers worden zo beschermd tegen geluid of tocht. Daarnaast kan het gebruikt worden om cabrioletkappen, voortenten en windschermen van te maken. Andere toepassingen van transparant PVC folie die vandaag de dag steeds gebruikelijker worden, zijn het creëren van afscheidingen bij onder andere kassa’s, balies, recepties, werkplekken, loketten en in voertuigen. Het dient dan als een kuchscherm/preventiescherm dat medewerkers en klanten beschermt.

Producteigenschappen

Algemene Omschrijving
Grondstof PVC
De gebruikte grondstof heeft veel invloed op de eigenschappen van het materiaal.
Materiaal folie
Materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurd op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
Kleur transparant
Het overgrote deel van ons productgamma is zwart, grijs of wit. We leveren ook materialen met andere kleuren zoals rood, geel, groen of blauw. Houdt u er a.u.b. rekening mee dat er altijd tolerantie zit op de kleur. Bij sommige materialen is deze tolerantie kleiner, en bij andere materialen groter.
Celstructuur gesloten
De celstructuur geeft aan of een materiaal opencellig, semi-gesloten of gesloten is. Bij gesloten cellig materiaal zijn alle cellen dicht en kan de lucht niet uit de cel. Gesloten cellig materiaal kan men meestal maar een bepaald percentage indrukken, anders knappen de cellen en gaat het materiaal kapot. Bij opencellig kan de lucht wel in en uit de cellen. Opencellig materiaal is hierdoor meestal helemaal samen te drukken. Semi-gesloten materiaal zit tussen deze 2 types in. Als materiaal niet ingedrukt wordt dan kan er (beperkt) lucht circuleren door het materiaal. Maar als het materiaal een bepaald percentage wordt ingedrukt dan sluiten de cellen zich en wordt het materiaal gesloten cel.
Dichtheid 1240 kg/m³
Range: 1190 kg/m³ tot 1290 kg/m³
Norm:
Dichtheid of densiteit van een materiaal drukt uit hoeveel massa van dat materiaal aanwezig is in een bepaald volume. Het overgrote gedeelte van onze producten wordt uitgedrukt in kg/m³. Bij de productie van een bepaald materiaal is er altijd tolerantie op de densiteit. Dit is helaas niet te vermijden, maar wordt wel nauwkeurig bijgehouden in kwaliteitscontroles. Het meten van densiteit of soortelijk gewicht van materialen gebeurd volgens internationale normen. Hierdoor kunnen materialen beter en nauwkeuriger met elkaar vergeleken worden.
Mogelijkheden Materiaal
Zelfklevend zonder
De mogelijkheden van het zelfklevend maken hangen af van de eigenschappen van het materiaal, de vorm van het materiaal en de toepassing. De meeste materialen kunnen wij leveren onbelijmd (m.a.w. zonder zelfklevende zijde), met 1 kant zelfklevend en met aan 2 kanten een zelfklevend zijde. Sommige materialen zijn niet te belijmen en bijvoorbeeld sommige profielen kunnen we alleen leveren met een zelfklevende zijde.
Meest verkochte diktes 1, 2, 3, 4, 5 mm
De meest verkocht diktes geven een eerste indicatie van de standaard mogelijkheden. Er is veel meer mogelijk. Mocht de gewenste dikte er niet bij staan, neem a.u.b. contact met ons op. Vaak kunnen we de dikte gemakkelijk op maat maken en soms is er een alternatief materiaal waarin de gewenste dikte wel mogelijk is.
Max breedte rollen 1000 mm
Uit rollen produceert EKI bandjes en vormen. De standaard rolbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden in maximale afmetingen.
Uitvoering oppervlakte 1 glad
Rubber en sponsrubber wordt in rollen geproduceerd. Tijdens dit productieproces kan ervoor gekozen worden om een oppervlakte glad of met een doekafdruk te produceren. De twee zijdes van een rol kunnen een verschillende oppervlakte hebben. Bij sommige materialen is het mogelijk om enkel met een glad oppervlakte te produceren en bij andere is het soms mogelijk om enkel met een doekafdruk te produceren. Dit om het productieproces zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.
Uitvoering oppervlakte 2 glad
Rubber en sponsrubber wordt in rollen geproduceerd. Tijdens dit productieproces kan ervoor gekozen worden om een oppervlakte glad of met een doekafdruk te produceren. Als we dit materiaal aan 1 kant zelfklevend maken, dan is dit altijd op oppervlakte 2. Alleen oppervlakte 1 is dan nog zichtbaar.
Technische Eigenschappen Materiaal
FMVSS302 conform
FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als conform dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
Brandgedrag langzaam vlamdovend  
Temperatuur -20 °C tot +50 °C kortstondig +60 °C  
Scheursterkte > 100 N/mm (DIN 53363)
Grens:
 
Toepassingen, Normen
UV-bestendigheid goed  
Ozonbestendigheid goed  
REACH ja
REACH is Europese wetgeving over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
RoHS ja
RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
Recyclebaar ja
Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
CFC en HCFC vrij ja
Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
Shelf life 1 jaar
Bij binnenkomst van het materiaal, hoe lang mag het materiaal in voorraad blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en verpakt in oorspronkelijke verpakking.

Disclaimer

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Veelgestelde vragenStel samen en bestel - EKI 291 PVC folie transparant

Stel samen en bestel - EKI 291 PVC folie transparant

Vraag een monster aan

Request Sample Form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Stel een vraag over dit product

Product question form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier