EKI 1900 PVC folie zwart

  • Grondstof: PVC folie
  • Kleur: zwart
  • Dichtheid: 1240 kg/m³
  • Zelfklevend: 1 kant, 2 kanten, zonder
  • Geschikt voor: Vijverfolie, anti-contact band bij metalen elementen.
Alle specificaties bekijken Stel samen en bestel

Wat zijn de eigenschappen van dit PVC folie en hoe wordt het geleverd?

EKI 1900 is een flexibel zwart PVC folie. In deze vorm wordt het materiaal voornamelijk gebruikt als PVC vijverfolie. Voor deze toepassing wordt het dan gebruikt in visvijvers, waterbassins of als regenwateropslag. Dit komt omdat het folie waterdicht, vorstbestendig, vis- en plantvriendelijk is. Echter wordt het PVC folie dat we bij EKI verkopen meestal voor andere toepassingen gebruikt door onze klanten, bijvoorbeeld als anti-contactband. EKI 1900 kan gebruikt worden bij lage temperaturen, heeft een goede weerbestendigheid en is bestand tegen UV-straling en ozon. Daarom kan het zwarte folie zowel binnen als buiten toegepast worden. Bent u op zoek naar zwart folie met een goede weerbestendigheid dat geschikt is voor gebruik bij hoge temperaturen? Bekijk dan EKI 274, dit is een EPDM folie. PVC folie kan namelijk wat krimpen als het bij hoge temperaturen gebruikt wordt. Het is een erg duurzaam materiaal met een goede verouderingsbestendigheid. Een bijzondere eigenschap van dit waterdichte folie is dat het langzaam vlamdovend is. Bovendien is het bestand tegen micro-organismes volgens de norm ISO R846 en is het bestand tegen doorgroei van wortels volgens DIN 4062. Wij kunnen EKI 1900 verwerken tot diverse vormen zoals rollen of PVC band met een dikte van 0,5 of 1 mm. Deze vormen zijn zowel ongelijmd als enkelzijdig of dubbelzijdig zelfklevend leverbaar in gewenste afnames. De ongelijmde variant van het zwarte folie kan bevestigd worden door het te nieten.


Waar kan ik EKI 1900 voor gebruiken?

Wij verwerken EKI 1900 voornamelijk tot PVC band, waarna het gebruikt kan worden als anti-contactband. Dit kan gebruikt worden als waterdichte strook die als buffer werkt om oxidatie te voorkomen, bijvoorbeeld bij aluminium kozijnen of andere metalen elementen. Het waterdichte folie kan ook gebruikt worden als waterkering of waterafvoer bij kozijnen, funderingen en in spouwmuren. Een andere toepassing van PVC folie is als dakfolie dankzij de waterdichte eigenschappen. Wanneer dit zwarte folie op een ander materiaal geplakt wordt, bijvoorbeeld PVC schuim of polyetherschuim, dan creëert dit een betere scheurbestendigheid van dat materiaal. Natuurlijk kan het materiaal ook gebruikt worden voor de meest bekende toepassing, namelijk als PVC vijverfolie. Echter is dit niet de toepassing waarvoor wij dit materiaal in ons assortiment hebben.

Producteigenschappen

Algemene Omschrijving
Grondstof PVC
De gebruikte grondstof heeft veel invloed op de eigenschappen van het materiaal.
Materiaal folie
Materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurd op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
Kleur zwart
Het overgrote deel van ons productgamma is zwart, grijs of wit. We leveren ook materialen met andere kleuren zoals rood, geel, groen of blauw. Houdt u er a.u.b. rekening mee dat er altijd tolerantie zit op de kleur. Bij sommige materialen is deze tolerantie kleiner, en bij andere materialen groter.
Celstructuur gesloten
De celstructuur geeft aan of een materiaal opencellig, semi-gesloten of gesloten is. Bij gesloten cellig materiaal zijn alle cellen dicht en kan de lucht niet uit de cel. Gesloten cellig materiaal kan men meestal maar een bepaald percentage indrukken, anders knappen de cellen en gaat het materiaal kapot. Bij opencellig kan de lucht wel in en uit de cellen. Opencellig materiaal is hierdoor meestal helemaal samen te drukken. Semi-gesloten materiaal zit tussen deze 2 types in. Als materiaal niet ingedrukt wordt dan kan er (beperkt) lucht circuleren door het materiaal. Maar als het materiaal een bepaald percentage wordt ingedrukt dan sluiten de cellen zich en wordt het materiaal gesloten cel.
Dichtheid 1240 kg/m³
Range: 1190 kg/m³ tot 1290 kg/m³
Norm:
Dichtheid of densiteit van een materiaal drukt uit hoeveel massa van dat materiaal aanwezig is in een bepaald volume. Het overgrote gedeelte van onze producten wordt uitgedrukt in kg/m³. Bij de productie van een bepaald materiaal is er altijd tolerantie op de densiteit. Dit is helaas niet te vermijden, maar wordt wel nauwkeurig bijgehouden in kwaliteitscontroles. Het meten van densiteit of soortelijk gewicht van materialen gebeurd volgens internationale normen. Hierdoor kunnen materialen beter en nauwkeuriger met elkaar vergeleken worden.
Mogelijkheden Materiaal
Zelfklevend 1 kant, 2 kanten, zonder
De mogelijkheden van het zelfklevend maken hangen af van de eigenschappen van het materiaal, de vorm van het materiaal en de toepassing. De meeste materialen kunnen wij leveren onbelijmd (m.a.w. zonder zelfklevende zijde), met 1 kant zelfklevend en met aan 2 kanten een zelfklevend zijde. Sommige materialen zijn niet te belijmen en bijvoorbeeld sommige profielen kunnen we alleen leveren met een zelfklevende zijde.
Meest verkochte diktes 0.5, 1 mm
De meest verkocht diktes geven een eerste indicatie van de standaard mogelijkheden. Er is veel meer mogelijk. Mocht de gewenste dikte er niet bij staan, neem a.u.b. contact met ons op. Vaak kunnen we de dikte gemakkelijk op maat maken en soms is er een alternatief materiaal waarin de gewenste dikte wel mogelijk is.
Max breedte rollen 1000 mm
Uit rollen produceert EKI bandjes en vormen. De standaard rolbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden in maximale afmetingen.
Uitvoering oppervlakte 1 glad
Rubber en sponsrubber wordt in rollen geproduceerd. Tijdens dit productieproces kan ervoor gekozen worden om een oppervlakte glad of met een doekafdruk te produceren. De twee zijdes van een rol kunnen een verschillende oppervlakte hebben. Bij sommige materialen is het mogelijk om enkel met een glad oppervlakte te produceren en bij andere is het soms mogelijk om enkel met een doekafdruk te produceren. Dit om het productieproces zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.
Uitvoering oppervlakte 2 glad
Rubber en sponsrubber wordt in rollen geproduceerd. Tijdens dit productieproces kan ervoor gekozen worden om een oppervlakte glad of met een doekafdruk te produceren. Als we dit materiaal aan 1 kant zelfklevend maken, dan is dit altijd op oppervlakte 2. Alleen oppervlakte 1 is dan nog zichtbaar.
Technische Eigenschappen Materiaal
FMVSS302 conform
FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als conform dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
Brandgedrag langzaam vlamdovend  
Temperatuur -40 °C tot +70 °C kortstondig +80 °C  
Krimp 22h, 70 °C < 5%  
Rek bij breuk 370% (DIN 53504)
Grens: > 320%
De rek bij breuk is een maatstaf van uitrekbaarheid van het materiaal. Deze maatstaf staat in verbinding met treksterkte. Bij de opgegeven kracht van treksterkte, hoeveel procent is het materiaal dan uitgerekt, uitgedrukt in een percentage van de oorspronkelijke lengte: 120% betekent dan 20% uitrekken.
Rek bij breuk na test 1000 uur weerbestend. > 290  
Scheursterkte > 100 N/mm (DIN 53363)
Grens:
 
Scheurvastheid > 15,7 N/mm²  
Trekvastheid 17,5 N/mm² (DIN 53455)  
Toepassingen, Normen
UV-bestendigheid goed  
Ozonbestendigheid goed  
REACH ja
REACH is Europese wetgeving over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
RoHS ja
RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
Recyclebaar ja
Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
CFC en HCFC vrij ja
Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
Shelf life 0,5 jaar
Bij binnenkomst van het materiaal, hoe lang mag het materiaal in voorraad blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en verpakt in oorspronkelijke verpakking.

Disclaimer

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Veelgestelde vragenStel samen en bestel - EKI 1900 PVC folie zwart

Stel samen en bestel - EKI 1900 PVC folie zwart

Vraag een monster aan

Request Sample Form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Stel een vraag over dit product

Product question form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier