PVC Folie

  Het zachte PVC folie is voornamelijk bekend als PVC vijverfolie, omdat het waterafstotend, vorstbestendig en weerbestendig is. Het kan echter ook gebruikt worden als dakfolie of als anti-contactband om als buffer te dienen tussen metalen elementen waarmee oxidatie tegengegaan wordt.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (2)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
  Producten 1-2 van 2

  Eigenschappen van PVC folie

  PVC folie is voornamelijk bekend van twee soorten toepassingen. In de harde vorm wordt het veelal gebruikt voor consumententoepassingen en in de zachte vorm wordt het meestal gebruikt als PVC vijverfolie. Dit folie wordt dan gebruikt in visvijvers, waterbassins of als regenwateropslag. Dat komt omdat het vorstbestendig, vis- en plantvriendelijk is. Deze zachte vorm verkopen wij bij EKI ook, echter wordt het door onze klanten voor andere toepassingen gebruikt. PVC folie kan goed gebruikt worden bij lage temperaturen en is erg weerbestendig. Daardoor kan het zowel binnen als buiten goed toegepast worden.

  Voordelen, nadelen en vormen

  Bij hogere temperaturen kun je beter voor een EPDM folie kiezen, omdat op PVC wat krimp zit als het bij hogere temperaturen gebruikt wordt. Het materiaal heeft een goede UV- en ozonbestendigheid, is erg duurzaam en heeft een goede verouderingsbestendigheid. Daarnaast is het waterafstotend, langzaam vlamdovend en mechanisch sterk. Omdat PVC gemakkelijk te bewerken en universeel toepasbaar is, kunnen we er bij EKI diverse vormen zoals rollen en bandjes uit snijden. We leveren het zwarte folie ongelijmd of met één of twee zelfklevende zijdes. De meest verkochte diktes van dit materiaal zijn 0,5 mm en 1 mm. De transparante variant leveren we in diktes van 1 t/m 5 mm dik, deze zijn in diverse vormen zoals stroken, blokjes, ringen en schijven leverbaar. PVC folie kan bevestigd worden door het te nieten (bij de ongelijmde variant) of het door middel van de zelfklevende zijde(s) te monteren.

  Toepassingen van PVC folie

  Het zwarte PVC folie dat we bij EKI verkopen wordt voornamelijk verwerkt tot PVC band en vervolgens gebruikt als anti-contact band. Deze kan bijvoorbeeld gebruikt worden als buffer tussen twee metalen elementen, zoals aluminium kozijnen, om oxidatie tegen te gaan. Daarnaast kan het gebruikt worden als waterkerende folie bij funderingen, kozijnen en in spouwmuren. Het materiaal kan tevens toegepast worden als dakfolie. Als het folie op een ander materiaal geplakt wordt, zoals polyetherschuim of PVC schuim, creëert het een betere scheurbestendigheid. Uiteraard kan het ook toegepast worden als PVC vijverfolie, hoewel dit niet de toepassing is waar wij het materiaal voor verkopen. De transparante variant wordt voornamelijk toegepast om strokengordijnen, bootramen, tentramen, voortenten, cabrioletkappen en windschermen van te maken.

  PVC folie kopen?

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI producten zoals PVC folie, PVC vijverfolie, PVC band, dakfolie, plakfolie en zwarte folie van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit PVC produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heb je specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.