Isolatieband

Isolatieband

Isolatieband kan gebruikt worden voor allerlei soorten isolatie en afdichtingen, zoals geluidsisolatie, thermische isolatie, luchtafdichting en waterafdichting. Het kan gemaakt worden van verschillende materialen, de meest voorkomende zijn PE schuim en EPDM celrubber.

Verschillende soorten isolatieband

Isolatieband kan gebruikt worden voor afdichtingen tegen verschillende invloeden. Afhankelijk van het materiaal waar de isolatie band van gemaakt wordt, kan het gebruikt worden voor geluidsisolatie, thermische isolatie en bijvoorbeeld tegen lucht en tocht. Door de verschillende eigenschappen van isolatiebanden is het van groot belang om het juiste basismateriaal te kiezen. Met het juiste type voor uw toepassing kunt u zeer hoge isolatiewaardes krijgen in verband met geluidsisolatie, waterafdichting, luchtafdichting en ontdreuning.

Isolatieband van PE schuim

PE isolatieband wordt voornamelijk gebruikt voor afdichtingen bij kozijnen, ramen en deuren. Het kan ook gebruikt worden bij het gieten van beton. De band zorgt ervoor dat warmte, kou, geluid en tocht buitenshuis blijft. Omdat PE schuim goed bestand is tegen UV-straling, ozon en andere weersomstandigheden gaat het onder deze omstandigheden lang mee. Dankzij de gesloten celstructuur is het materiaal waterbestendig en houdt het regen buiten. Het kan gebruikt worden bij zeer koude temperaturen, het is zeer verouderingsbestendig en het gaat lang mee. Polyethyleenschuim kan daarnaast gebruikt worden als geluidsisolatie bij de montage van bijvoorbeeld scheidingswanden. Al deze eigenschappen maken het het perfecte materiaal voor isolatieband. De schuimband heeft tevens goede schokdempende eigenschappen. De afdichtingen die PE schuim kan maken vinden plaats bij vlakke/evenwijdige voegen met weinig voegverloop. EKI 1350 is een afdichtingsband die bijzonder is, omdat het materiaal direct aan één zijde zelfklevend is. Er hoeft geen laagje siliconepapier van het materiaal afgehaald te worden. Dit bespaart tijd, aangezien het alleen uitgerold hoeft te worden voordat het gemonteerd kan worden. Wij kunnen EKI 1350 en andere isolatie band van PE schuim leveren in diverse diktes en in iedere gewenste afname. Het materiaal leveren wij op rollen. Ook afwijkende diktes zijn mogelijk omdat wij het materiaal zelf op maat maken.

Isolatieband PE schuim
Isolatieband EPDM celrubber

EPDM celrubber als isolatieband

De grondstof EPDM staat bekend om zijn goede weersbestendige eigenschappen, waardoor EPDM isolatieband goed bestand is tegen UV-straling en ozon. Het materiaal is gemakkelijk in te drukken, maar heeft wel een gesloten celstructuur. Deze gesloten celstructuur zorgt ervoor dat het geschikt is voor afdichtingen tegen zowel stof, lucht als water. Bij contact met water zal het celrubber niet sneller verouderen of gaan vlekken. Dit materiaal is door deze eigenschappen ideaal als duurzame isolatieband. Het biedt een duurzame afdichting tegen water en lucht bij aluminium en stalen ramen, scheidingswanden en in de elektro-industrie. EPDM isolatie band is ook geschikt voor gebruik bij lagere temperaturen tot wel -40°C. De bandjes kunnen in allerlei verschillende diktes geleverd worden. Dit komt omdat wij bij EKI de platen en rollen zelf produceren uit masterblokken. De EPDM celrubberband is zowel ongelijmd als enkelzijdig en dubbelzijdig zelfklevend leverbaar. De zelfklevende variant is gemakkelijker en sneller te monteren.

Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier