Schuimband EKI

  Schuimband

  Heeft u schuimband nodig? Deze zijn geschikt voor afdichtingen tegen onder andere lucht, vocht en geluid. Afhankelijk van het materiaal waar de band van gemaakt wordt, kunnen deze binnen en/of buiten gebruikt worden.

  Uitgelichte producten

  Schuimband producten van EKI


  Schuimband

  Schuimband

  Schuimband wordt geleverd in verschillende materialen, die wij ook zowel enkelzijdig als dubbelzijdig zelfklevend kunnen leveren. Het wordt ook wel foamband genoemd. PU schuimband wordt toegepast als afdichting bij binnentoepassingen. PE schuimband is waterdicht en wordt veel gebruikt bij isolatie toepassingen. EPDM schuimband heeft een goede UV- en ozonbestendigheid, waardoor het veel buiten toegepast wordt. PVC schuimband wordt dan weer gebruikt bij oneffen oppervlaktes, zoals metselwerk. Neopreen schuimband heeft goede vlamdovende eigenschappen en silicone schuimband wordt dan weer gebruikt bij hogere temperaturen. Dubbelzijdig PE schuimband wordt onder andere toegepast bij het bevestigen van onder andere spiegels en kruisroedes op glas. Naast schuimband met een gesloten celstructuur hebben we ook opencellig schuimrubber tape, dat gebruikt wordt als rugvulling van kitten en bij eenvoudige afdichtingen met een groot voegverloop. Door de verschillende eigenschappen van schuimbanden is het van groot belang om het juiste basismateriaal te kiezen. Met het juiste type foamband voor uw toepassing kunt u goede isolatiewaardes krijgen voor onder andere geluidsisolatie, waterafdichting, luchtafdichting en ontdreuning.

  PE schuimband

  PE Schuimband

  PE schuimband heeft een gesloten celstructuur, waardoor het waterdicht is, goed bestand is tegen chemicaliën en een goede weersbestendigheid heeft. Ook heeft het goede mechanische eigenschappen, wat inhoudt dat het na af en toe indrukken goed terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. Het materiaal is licht van gewicht, gemakkelijk in onderhoud en 100% recyclebaar. PE schuim is een duurzaam product voor het afdichten tegen water, het gebruik in warmte-isolatie, als geluidsisolatie en tegen tocht. Daardoor is het uitermate geschikt als schuimband. Met dezelfde eigenschappen is de PE schuimband zeer bruikbaar als isolatietape, montagetape of glasband bij kozijn-, deur- en glasafdichting of bij het afdichten van spiegels en lichtkoepels. Ook kan het gebruikt worden om voegen af te dichten met een klein voegverloop. Voor voegen met een groot voegverloop raden wij een PVC schuimband aan.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.