EKI 510 Compressieband zwart

  • Grondstof: PU compressieband schuim
  • Kleur: antraciet, zwart
  • Dichtheid: 75 kg/m³
  • Zelfklevend: 1 kant
  • Geschikt voor: Bestaande voegen opvullen en afdichten.
Alle specificaties bekijken Stel samen en bestel

Wat zijn de eigenschappen van deze compressieband en hoe wordt het geleverd?

Deze zwarte compressieband is gemaakt van voorgecomprimeerd polyurethaanschuim, ook wel PU schuim genoemd. De impregnering die op deze band gebruikt wordt, is gemaakt van een synthetische coating. Bijzonder aan EKI 510 is dat deze band een KOMO-keurmerk heeft. Producten met een KOMO-keurmerk zijn objectief getoetst en goedgekeurd door onafhankelijke deskundigen. Door dit keurmerk wordt de kwaliteit van deze kokomoband gewaarborgd. Het materiaal is goed verouderingsbestendig en blijvend elastisch. Hierdoor heeft het een lange levensduur. Het biedt bescherming tegen allerlei verschillende elementen, zoals tocht, geluid, stof en kou of warmte. Daarnaast houdt het materiaal zich ook nog eens erg goed bij invloeden van ozon, UV-straling, water en andere weersomstandigheden. Bij 50% indrukken van het materiaal is het bijvoorbeeld slagregendicht. Ook zal het materiaal niet snel brand veroorzaken omdat het vlamdovend is. Om de montage van deze compressieband gemakkelijker te maken, leveren wij deze met een zelfklevende zijde. Wij kunnen bij EKI de rollen in verschillende maten leveren zodat de door u gewenste breedte mogelijk is. Als u liever een grijze kokomoband heeft omdat deze in metselwerk minder opvalt dan een zwarte, dan raden wij u EKI 511 aan.


Waar kan ik EKI 510 voor gebruiken?

Compressieband is een samengeperste schuimband die langzaam uitzet nadat deze afgerold wordt. Dit zal ongeveer na een half uur gebeuren bij normale omstandigheden en het duurt maximaal één dag voordat hij volledig uitgezet is binnen de daarvoor beschikbare ruimte. Deze eigenschap maakt de uitzetband zeer geschikt voor het opvullen van bestaande voegen en naden of het afdichten hiervan. Dit wordt bijvoorbeeld veel gebruikt bij renovaties en restauraties, waar de zwelband ingezet wordt als voegafdichting. EKI 510 kan voegen afdichten die zowel vlak zijn als zeer verlopend. Dit komt zo doordat de compressieband op verschillende plekken verschillend uit kan zetten al naar gelang de ruimte die daarvoor beschikbaar is. Deze zwarte kokomoband kan voor veel toepassingen gebruikt worden, bijvoorbeeld als voegband voor dak- en gevelelementen, muurplaten, dilatatievoegen, bij metselwerk met kozijnen en sponningen, metalen profielen en beglazing. Daarnaast kan het ingezet worden voor het maken van luchtdichte afsluitingen in bijvoorbeeld ventilatiesystemen. Het kan ook gebruikt worden om geluidsdichte afdichten te creëren. Deze toepassingen kunnen zowel binnen als buiten plaatsvinden.

Producteigenschappen

Algemene Omschrijving
Grondstof PU compressieband
De gebruikte grondstof heeft veel invloed op de eigenschappen van het materiaal.
Materiaal schuim
Materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurd op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
Unieke eigenschap Komo
Materiaaleigenschappen zijn logisch weer te geven in technische gegevens. Door een unieke combinatie van materiaal en kwaliteit van de grondstof kunnen eigenschappen ontstaan die er uitspringen. Deze unieke eigenschap zorgt dan ook voor de grootste onderscheiding tussen de verschillende materialen.
Kleur antraciet, zwart
Het overgrote deel van ons productgamma is zwart, grijs of wit. We leveren ook materialen met andere kleuren zoals rood, geel, groen of blauw. Houdt u er a.u.b. rekening mee dat er altijd tolerantie zit op de kleur. Bij sommige materialen is deze tolerantie kleiner, en bij andere materialen groter.
Algemene werking na uitrollen, zet langzaam uit  
Celstructuur semi-gesloten
De celstructuur geeft aan of een materiaal opencellig, semi-gesloten of gesloten is. Bij gesloten cellig materiaal zijn alle cellen dicht en kan de lucht niet uit de cel. Gesloten cellig materiaal kan men meestal maar een bepaald percentage indrukken, anders knappen de cellen en gaat het materiaal kapot. Bij opencellig kan de lucht wel in en uit de cellen. Opencellig materiaal is hierdoor meestal helemaal samen te drukken. Semi-gesloten materiaal zit tussen deze 2 types in. Als materiaal niet ingedrukt wordt dan kan er (beperkt) lucht circuleren door het materiaal. Maar als het materiaal een bepaald percentage wordt ingedrukt dan sluiten de cellen zich en wordt het materiaal gesloten cel.
Dichtheid 75 kg/m³
Range: 70 kg/m³ tot 80 kg/m³
Norm: DIN EN ISO 845
Dichtheid of densiteit van een materiaal drukt uit hoeveel massa van dat materiaal aanwezig is in een bepaald volume. Het overgrote gedeelte van onze producten wordt uitgedrukt in kg/m³. Bij de productie van een bepaald materiaal is er altijd tolerantie op de densiteit. Dit is helaas niet te vermijden, maar wordt wel nauwkeurig bijgehouden in kwaliteitscontroles. Het meten van densiteit of soortelijk gewicht van materialen gebeurd volgens internationale normen. Hierdoor kunnen materialen beter en nauwkeuriger met elkaar vergeleken worden.
Mogelijkheden Materiaal
Zelfklevend 1 kant
De mogelijkheden van het zelfklevend maken hangen af van de eigenschappen van het materiaal, de vorm van het materiaal en de toepassing. De meeste materialen kunnen wij leveren onbelijmd (m.a.w. zonder zelfklevende zijde), met 1 kant zelfklevend en met aan 2 kanten een zelfklevend zijde. Sommige materialen zijn niet te belijmen en bijvoorbeeld sommige profielen kunnen we alleen leveren met een zelfklevende zijde.
Minimum dikte 2 mm
De minimum dikte geeft een indicatie van onze technische mogelijkheden. Vaak gaat het om een standaard dikte. Mocht u toch dunner willen, neem dan aub contact met ons op. Soms is het wel mogelijk en soms hebben we alternatieve materialen waarin de gewenste dikte wel mogelijk is.
Maximum dikte 12 mm
De maximum dikte geeft een indicatie van onze technische mogelijkheden. Mocht u toch dikker willen, neem dan aub contact met ons op. Voor bepaalde materialen lijmen we meerdere lagen op elkaar om toch de gewenste dikte te verkrijgen, bij andere materialen kunnen we grotere blokken nemen. Wat mogelijk is hangt dan meestal af van de overige gewenste afmetingen en vorm.
Max breedte rollen 1000 mm
Uit rollen produceert EKI bandjes en vormen. De standaard rolbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden in maximale afmetingen.
Technische Eigenschappen Materiaal
FMVSS302 conform
FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als conform dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
DIN 4102 deel 1 B1  
DIN 18542 BG1  
KOMO-certificaat conform  
Temperatuur -30 °C tot +80 °C kortstondig +85 °C  
Krimp 22h, 70 °C < 5%  
Applicatie temperatuur van +5 °C tot +25 °C  
Gedrag bij 70 °C geen verkleuring/uittreding impregneermiddel  
Kleefsterkte na 1 uur > 12N/25mm  
Lambda 0,06 W/mK
Warmtegeleidingscoëfficiënt of thermische geleidbaarheid geeft aan hoe een materiaal warmte geleidt en is afhankelijk van temperatuur, dichtheid en het vochtgehalte.
Slagregendichtheid bij indrukken 50%  
300 Pascal, % indrukken 67%  
600 Pascal, % indrukken 80%  
Luchtdoorlaatbaarheid alfa < 1.0 m³/(h m (daPa)2/3)  
Impregnering synthetische coating en alu-oxide  
UV bestendigheid DIN 53387 conform  
Kracht voor 40% compressie 3,5 kPa (DIN EN ISO 3386)
 
Elasticiteit veerkrachtig  
Maximaal % indrukken 80%
Dit geeft een indicatie van hoeveel procent een materiaal maximaal samen te drukken is, zonder dat het materiaal kapot gaat. Bijvoorbeeld bij gesloten cellig schuim, als meer dan 50% indrukken dan knappen de cellen. Bij hardere materialen ligt de maximale samendrukken een stuk lager, en bij hele zachte opencellige materialen kan vaak bijna helemaal ingedrukt worden.
Luchtdoorlaatbaarheid alfa < 1.0 m³/(h m (daPa)2/3)  
Toepassingen, Normen
UV-bestendigheid goed  
Ozonbestendigheid goed  
Ongeplastificeerd PVC DIN 52453 geen aantasting of vlekvorming  
Kalkzandsteen DIN 52453 geen aantasting of vlekvorming  
Beton DIN 52453 geen aantasting of vlekvorming  
Geschilderd hout DIN 52453 geen aantasting of vlekvorming  
REACH conform
REACH is Europese wetgeving over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
RoHS conform
RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
Recyclebaar conform
Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
CFC en HCFC vrij conform
Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
Geur reukloos  
Shelf life 1 jaar
Bij binnenkomst van het materiaal, hoe lang mag het materiaal in voorraad blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en verpakt in oorspronkelijke verpakking.
HS code 39211310
HS-code of Harmonized System code is een internationale standaard om goederen te categoriseren, vooral gebruikt bij de export.

Disclaimer

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Veelgestelde vragenStel samen en bestel - EKI 510 Compressieband zwart

Stel samen en bestel - EKI 510 Compressieband zwart

Vraag een monster aan

Request Sample Form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Stel een vraag over dit product

Product question form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier