Closed cell foam EKI

  Closed cell foam

  Zoekt u naar closed cell foam? Dat kan gemaakt worden van verschillende grondstoffen, zoals EPDM, neopreen, NBR en PE. Met de term kan zowel gesloten celrubber als schuim met een gesloten celstructuur bedoeld worden.

  Uitgelichte producten

  Closed cell foam producten van EKI


  EPDM closed cell foam

  Eigenschappen van closed cell foam

  Closed cell foam kan gemaakt worden van diverse grondstoffen, zoals EPDM, neopreen, PE en NBR. Met deze Engelse term kan zowel celrubber als schuim met een gesloten celstructuur bedoeld worden. EPDM closed cell foam staat bekend om zijn goede weer-, UV- en ozonbestendigheid, waardoor het materiaal niet alleen geschikt is voor toepassingen binnen, maar ook voor toepassingen buitenshuis. De neopreen variant heeft een goede (zee)waterbestendigheid, een redelijke oliebestendigheid is daarnaast vlamdovend. Voor de beste oliebestendigheid heeft u NBR closed cell foam nodig, aangezien dit materiaal zeer goed bestand is tegen langdurig of zelfs permanent contact met olie. Wanneer u kiest voor het gesloten PE schuim, kiest u voor een breed inzetbaar materiaal dat waterdicht is, goede mechanische eigenschappen heeft en weerbestendig is. Bij EKI leveren we deze celrubber en schuim materialen in platen, rollen, ringen, bandjes en diverse andere vormen op maat. U kunt kiezen tussen zowel ongelijmde vormen, als enkel- of dubbelzijdig zelfklevend. Er zijn veel verschillende hardheden, dichtheden en kleuren mogelijk. Veelal zwart, antraciet, grijs en wit, maar het PE closed cell foam is ook in diverse andere kleuren leverbaar.


  Closed cell foam

  Closed cell foam toepassingen

  Afhankelijk van de gekozen grondstof, kan closed cell foam voor diverse toepassingen gebruikt worden. Een veelvoorkomende toepassing is als afdichtingsband of tochtstrip, bijvoorbeeld bij ramen, deuren, in auto’s, in schepen en diverse vergelijkbare afdichtingen. De variant van PE schuim is zeer veelzijdig en is onder andere zeer geschikt als isolatieschuim, verpakkingsschuim, glasband en als rugvulling. Neopreen closed cell foam wordt veel toegepast in de scheepvaart en bij offshore toepassingen, maar ook in openbare ruimtes en gebouwen. De NBR variant wordt voornamelijk binnen toegepast op locaties waar het veel in contact komt met olie, zoals in machineruimtes en in de scheepvaart. EPDM celrubber wordt veel gebruikt als tochtband om kieren van allerlei ruimtes en objecten af te dichten tegen invloeden van buitenaf. Door de verschillende eigenschappen van de diverse grondstoffen van het closed cell foam, is het van groot belang om het juiste basismateriaal te kiezen. Met het juiste type kunt u goede isolatiewaardes krijgen voor uw toepassingen zoals waterdicht maken, thermische isolatie, akoestische isolatie, tochtafdichting, ontdreuning en schokabsorptie. Twijfelt u over welk materiaal het meest geschikt is voor uw project? Neem dan contact met ons op, onze deskundige medewerkers staan klaar voor al uw vragen!

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.