Polyethyleenschuim EKI

  Polyethyleenschuim

  Polyethyleenschuim (PE schuim) heeft een gesloten celstructuur. Het is waterdicht en heeft goede isolerende en mechanische eigenschappen. Het kan voor diverse toepassingen gebruikt worden, maar wordt voornamelijk toegepast voor warmte- en geluidsisolatie, als verpakkingsschuim of voor afdichtingen tegen water of tocht.

  Wat is polyethyleenschuim?

  Polyethyleenschuim wordt ook wel PE schuim genoemd. Het is een materiaal met een gesloten celstructuur. Daardoor is het waterdicht, weerbestendig en goed bestand tegen chemicaliën. Daarnaast heeft het goede mechanische eigenschappen, wat betekent dat het materiaal na indrukken terug zal keren naar de originele vorm. PE schuim is licht van gewicht, makkelijk in onderhoud en 100% recyclebaar. Dankzij de gesloten celstructuur is het wat harder dan schuim met een open celstructuur. Je kunt de hardheid van het schuim vergelijken met dat van een hard matras, denk hierbij aan 25 kg/m3 en hoger. Tot slot heeft het materiaal goede isolerende eigenschappen. Dankzij de combinatie van deze eigenschappen is het erg breed inzetbaar en heeft een groot scala aan toepassingsmogelijkheden.


  Bij EKI verwerken wij de schuimblokken en schuimrollen waarin polyethyleenschuim geproduceerd wordt tot platen, bandjes en andere vormen. De platen worden bij ons op de schilmachine verwerkt in diktes van 2 mm t/m 100 mm. Omdat wij de platen zelf schillen, zijn de mogelijkheden in diktes en afnames eindeloos. Wij kunnen de polyethyleen platen en verschillende vormen ook zelfklevend leveren. De rollen leveren wij in diktes van 1 mm tot en met 15 mm en deze kunnen ook aan één kant zelfklevend geleverd worden. U kunt kiezen uit grijs of wit schuim in verschillende hardheden

  Polyethyleenschuim
  PE schuim voegband

  De toepassingen van polyethyleenschuim

  Polyethyleenschuim is het een duurzaam product voor afdichtingen tegen water. Omdat het materiaal goede isolerende eigenschappen heeft, wordt het ook veel toegepast als warmte-isolatie, geluidsisolatie en als tochtwering. Het is bijvoorbeeld zeer geschikt als ondervloer voor parket of laminaat. Het beschermt dan de bewoners tegen kou van onderen en de onderburen tegen ongewenst geluid. Het wordt ook gebruikt als glasband, isolatietape of montagetape bij het afdichten van kozijnen, deuren of glas. Dankzij de waterdichte eigenschappen en het hoge drijfvermogen van het materiaal, wordt het ook wel gebruikt om drijfmiddelen zoals zwemvesten en dergelijken van te maken.


  Een andere veelvoorkomende toepassing van PE schuim is als verpakkingsschuim, bijvoorbeeld bij het opvullen van dozen of koffers. U vindt het materiaal vaak terug als inlay in koffers of gereedschapskisten of in transportkisten. Wanneer polyethyleenschuim tot profielen verwerkt wordt, wordt het toegepast als gesloten rugvulling voor afdichtingskitten of als buisisolatie. Tot slot wordt het ook gebruikt als hoekbescherming door de schokabsorberende eigenschappen van het materiaal.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.