Tochtwering EKI

  Tochtwering

  Wilt u voorkomen dat tocht binnenkomt bij kieren, naden en kozijnen? Dan bent u op zoek naar tochtwering. Hiervoor worden tochtstrips, tochtband en tochtprofielen gebruikt en deze kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Ze zijn geschikt om bijvoorbeeld kozijnen af te dichten tegen tocht, kou en andere invloeden van buitenaf.

  Uitgelichte producten

  Tochtwering producten van EKI  Tochtwering

  Om ervoor te zorgen dat er geen tocht binnenkomt, zijn er verschillende producten beschikbaar die voor tochtwering geschikt zijn. Deze worden vaak tochtstrip, tochtband of tochtprofiel genoemd. De meest voorkomende toepassing van deze producten is het isoleren van kozijnen van ramen en deuren. Dit hoeft niet alleen in huis te zijn, ook in vervoersmiddelen zoals auto’s en caravans is het nodig. Er kunnen verschillende materialen voor gebruikt worden. EPDM sponsrubber is het meest gebruikte materiaal, maar onder andere PE schuim en diverse soorten celrubber zoals EPDM celrubber en neopreen celrubber zijn ook geschikt als tochtwering. Door de gesloten celstructuur van deze materialen kunnen zij isoleren tegen tocht, stof en vocht. Bij EKI leveren wij flexibele tochtstrips en tochtband in verschillende afmetingen, met of zonder zelfklevende zijde(n).

  EPDM sponsrubber tochtwering

  EPDM sponsrubber is een materiaal met een open celstructuur dat een huid heeft rondom de open cellen, waardoor de structuur gesloten wordt. Deze huid zorgt ervoor dat het sponsrubber water- en luchtdicht is en er weinig tot geen mosvorming op ontstaat wanneer het in contact komt met water. Het is een zacht en geschuimd materiaal dat gemakkelijk ingedrukt kan worden. Omdat de grondstof EPDM is, heeft het een goede weer-, UV- en ozonbestendigheid. Dankzij de water- en luchtdichte eigenschappen, wordt EPDM sponsrubber veel gebruikt als tochtwering op plekken waar contact is met water of een hoge luchtdruk. We kunnen het materiaal in verschillende vormen leveren, zoals kroonband, D-profiel en P-profiel maar ook als rond of rechthoekig tochtprofiel. Hierdoor kunnen er talloze soorten afdichtingen meer gerealiseerd worden, bijvoorbeeld bij deuren, luiken of kozijnen.

  EPDM sponsrubber tochtwering
  Celrubber tochtwering

  Tochtwering van celrubber

  Voor tochtwering kan ook celrubber gebruikt worden. Met name EPDM celrubber en neopreen celrubber worden hiervoor veel gebruikt. Beide materialen zijn waterdicht dankzij de gesloten celstructuur en beide hebben een goede bestendigheid tegen invloeden van het weer, UV-straling en ozon. Ze hebben goede mechanische eigenschappen, waardoor ze na indrukken goed terug zullen keren naar de originele vorm. EPDM kan gebruikt worden binnen een groot temperatuurbereik en de neopreen variant is zelfs vlamdovend. Dankzij de waterafstotende en weerbestendige eigenschappen zijn beide materialen zeer geschikt als tochtstrip of tochtband om kieren af te dichten. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij stalen en aluminium ramen, scheidingswanden, in vervoersmiddelen, in de carrosseriebouw, scheepvaart en luchtvaart. Celrubber tochtwering kan ook enkelzijdig of dubbelzijdig zelfklevend geleverd worden.

  PE schuim tochtwering

  PE schuim heeft net als bovengenoemde materialen een gesloten celstructuur. Daardoor is het waterbestendig, goed bestand tegen chemicaliën en weerbestendig. Het materiaal heeft goede mechanische en isolerende eigenschappen. Dankzij deze isolerende en weerbestendige eigenschappen is het materiaal zeer geschikt als tochtwering. De voornaamste toepassingen van PE schuim om tocht te weren zijn als glasband bij kozijn-, deur- en glasafdichting, als isolatietape en als afdichtingsband bij voegen met een klein voegverloop.

  PE tochtwering

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.