PVC strips EKI

  PVC strips

  PVC strips zijn (zelfklevende) stroken die gemaakt worden van PVC. Dit kan onder andere gaan om PVC schuim en PVC folie. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt als afdichtingsband, als anti-contactband en om strokengordijnen van te maken, afhankelijk van het gekozen materiaal.

  Uitgelichte producten

  PVC strips van EKI

  Wat voor PVC strips zijn er?

  PVC strips in ons assortiment worden gemaakt van PVC schuim of PVC folie. PVC schuim is een schuim met een semi-gesloten celstructuur. Dat is een materiaal dat een gesloten celstructuur krijgt als het een bepaald percentage ingedrukt wordt. Dit kan bijvoorbeeld 15%, 30%, maar ook 90% indrukken zijn. Het schuim kan zowel binnen als buiten toegepast worden. Het is een heel duurzaam materiaal dat lang meegaat. Dit komt onder andere omdat het goede weerbestendige eigenschappen heeft. PVC strips van schuim kunnen zowel bij lage als hoge temperaturen gebruikt worden en hebben een hoge UV- en ozonbestendigheid. Bij EKI verwerken we rollen PVC schuim naar bandjes en andere vormen. Dit zijn flexibele rollen die gemakkelijk in verschillende maten en vormen te snijden zijn. Deze leveren wij in wit, antraciet en lichtgrijs. PVC strips van PVC folie zijn eveneens flexibel, hebben een goede weerbestendigheid en duurzaamheid. Daarnaast zijn ze waterafstotend, mechanisch sterk en langzaam vlamdovend. We leveren deze folie strips in zwart en transparant in verschillende diktes en afmetingen.

  PVC folie strips
  PVC schuim strips

  Toepassingen van PVC strips

  Omdat PVC strips van PVC schuim een semi-gesloten celstructuur hebben, zijn ze uitermate geschikt als afdichtingsband voor voegen met een onregelmatig oppervlak en groot voegverloop. Een voorbeeld van zo’n situatie is bij metselwerk, omdat een gemetseld oppervlak nooit helemaal glad en regelmatig is. Ook dilatatievoegen en expansievoegen hebben vaak dit type oppervlak. PVC strips van schuim zijn met name geschikt voor afdichtingen tegen stof, vuil, warmte en kou. Ze komen veel voor tussen kozijnen, op spouwbladen, bij scheidingswanden en in sponningen waar kozijnen koud tegen elkaar gemonteerd worden. De strips die van PVC folie gemaakt worden, worden onder andere gebruikt als anti-contactband. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden als buffer tussen twee metalen elementen, zoals aluminium kozijnen, om oxidatie te voorkomen. Van de transparante PVC strips worden onder andere vaak strokengordijnen gemaakt, waarmee werkplaats en magazijn van elkaar gescheiden worden.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.