Raamrubber EKI

  Raamrubber

  Raamrubber van EKI wordt gemaakt van EPDM sponsrubber of EPDM celrubber en is geschikt voor het afdichten en isoleren van ramen van huizen, auto's, boten, caravans, e.d. tegen tocht en vocht.  Raamrubbers

  Raamrubbers worden gebruikt om ramen af te dichten en te isoleren. Dit kan op verschillende plaatsen zijn, bijvoorbeeld in huis, maar ook in auto’s, caravans en op boten. Om bijvoorbeeld ramen in huis, auto’s en caravans af te dichten tegen kou, tocht en vocht, worden vaak zelfklevende afdichtstrips gebruikt die van verschillende materialen gemaakt kunnen worden. In het assortiment van EKI zijn raamrubbers van diverse materialen te vinden, allen zeer geschikt als afdichtingsband. Hieronder vertellen wij meer over de twee meest verkochte soorten raamrubber in ons assortiment, namelijk die van EPDM sponsrubber en EPDM celrubber. Twijfelt u welk materiaal het meest geschikt is voor uw toepassing? Neem dan contact met ons op voor advies.

  Raamrubber van EPDM sponsrubber

  EPDM sponsrubber is een materiaal met een huid rondom de open celstructuur. Daardoor wordt het materiaal zowel water- als luchtdicht. Hierdoor is het zeer geschikt als raamrubber, omdat het goed afdichtingen kan verzorgen. Dankzij deze huid zal er tevens geen mosvorming op het materiaal ontstaan wanneer het in contact komt met water. Het is een opencellig materiaal dat gemakkelijk ingedrukt kan worden. Omdat het van EPDM gemaakt wordt, is het zeer verouderingsbestendig en kan het blootgesteld worden aan invloeden van het weer zoals UV-straling en ozon, maar ook aan stoom. Raamrubber van EPDM sponsrubber wordt veel gebruikt voor afdichtingen waarbij er contact is met (veel) water of een hoge luchtdruk. In ons assortiment vindt u diverse profielen zoals kroonband, D-profielen en P-profielen. Deze vormen maken het materiaal zeer geschikt voor afdichtingen bij kozijnen van ramen en deuren. Het sponsrubber is ook leverbaar in vierkante, rechthoekige, ronde en halfronde profielen. Daardoor kan het materiaal voor talloze afdichtingen gebruikt worden.

  Raamrubber kroonband
  Raamrubber van EPDM celrubber

  Raamrubber van EPDM celrubber

  De meeste soorten EPDM celrubber hebben een gesloten celstructuur, enkele hele zachte varianten hebben een semi-gesloten celstructuur. Daardoor is het meestal waterdicht. Net als EPDM sponsrubber heeft het celrubber een hele goede weerbestendigheid, is het bestand tegen invloeden van UV-straling en ozon en gaat het lang mee bij gebruik buitenshuis. Raamrubber van EPDM celrubber heeft goede mechanische eigenschappen, waardoor het na ingedrukt te zijn goed terugkeert naar de originele vorm. Het kan binnen een groot temperatuurbereik toegepast worden. In ons assortiment zijn verschillende hardheden te vinden, van heel zacht tot 50 shore A. De hele zachte varianten zijn volledig samen te drukken, de hardere zo’n 25%. Het celrubber wordt veel toegepast als raamrubber omdat het goed bestand is tegen invloeden van buitenaf en waterdicht is. Daardoor is het zeer geschikt als afdichtingsband, bijvoorbeeld om kieren af te dichten. Het wordt onder andere veel gebruikt bij stalen en aluminium ramen, maar ook in vouwwagens en voor diverse andere toepassingen.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.