Rubber pakkingen EKI

  Rubber pakkingen

  Voor rubber pakkingen en flenspakkingen van EPDM, SBR, Neopreen of NBR kunt u bij ons terecht. Wij leveren deze in allerlei gewenste diameters, diktes en afnames, aangezien wij deze zelf op maat snijden voor u. Met of zonder boorgaten, met of zonder zelfklevende zijdes, wat u maar wenst. 

  Uitgelichte producten

  Producten leverbaar als rubber pakkingen van EKI  Wat zijn rubber pakkingen en voor welke toepassingen worden ze gebruikt?

  Rubber pakkingen zijn speciale vormen die gesneden zijn uit rubberplaten. Ze worden gebruikt om het naar buiten lekken of binnendringen van vloeistoffen en gassen te voorkomen. De ruimte waarin dit kan gebeuren, vaak een onregelmatig oppervlak, wordt dan door de pakking opgevuld. Het rubber vervormt namelijk gemakkelijker dan de delen die afgedicht moeten worden. Hierdoor sluiten deze bij het vastklemmen beter op elkaar aan dan wanneer er geen rubberen pakking gebruikt wordt. Hierdoor wordt de gewenste afdichting gerealiseerd. Eén van de grote voordelen van het werken met rubber pakkingen is het uitstekende afdichtende vermogen bij lage vlaktedrukken. Een ander voordeel is het vermogen om grote afwijkingen, zoals bij een scheefstand van flenzen, te compenseren.

  Flenspakkingen voor flensafdichtingen

  Een flenspakking is een soort pakking in de vorm van een platte rubberen ring, die speciaal gemaakt is om tussen twee delen van een pijp te passen. De pijp wordt dan door de flens aan de voorzijde afgevlakt, waardoor een groter oppervlaktegebied gecreëerd wordt. Tussen twee flenzen in wordt dan een flensafdichting geplaatst. Deze flenspakkingen kunnen wij met en zonder boutgaten leveren in allerlei verschillende afmetingen. Een flenspakking wordt gebruikt voor een statische afdichting, oftewel om delen af te dichten die ten opzichte van elkaar niet bewegen. Er bestaan ook rubber pakkingen die bedoeld zijn om langs elkaar heen bewegende delen af te dichten, oftewel voor dynamische afdichtingen.

  Rubber flenspakkingen
  Neopreen rubber flespakkingen

  Rubber pakkingen van verschillende materialen

  Wij kunnen bij EKI rubber pakkingen maken van verschillende soorten rubber. Deze kunnen wij leveren in verschillende diameters, diktes, met of zonder boorgaten en met of zonder zelfklevende zijdes. De verschillende rubbersoorten hebben elk hun eigen eigenschappen en daardoor hun eigen voordelen en toepassingen. Een EPDM pakking is bijvoorbeeld zeer geschikt bij gebruik in de buitenlucht, waarbij er veel contact is met UV en ozon. Een NBR pakking is de juiste keuze als er veel contact met olie plaats kan vinden op de plek waar de pakking gebruikt wordt. Een rubberen pakking van SBR is de juiste keuze als u een eenvoudige afdichting nodig heeft die lang meegaat. Neopreen pakkingen worden weer veel gebruikt in de scheepvaart en offshore, door de goede bestendigheid tegen (zee)water en redelijke oliebestendigheid. Het toepassingsbereik van de rubber pakkingen is dus feitelijk eindeloos.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.