Schuimblokken EKI

  Schuimblokken

  Schuimblokken zijn er in zachte en harde varianten in veel verschillende formaten. Wij leveren dit materiaal op maat van PU of PE aan bedrijven voor industriële toepassingen, ook zelfklevend mogelijk. Hierin is de afweging of u een schuim met een open of met een gesloten celstructuur nodig heeft.

  Uitgelichte producten

  Schuimblokken van EKI


  PE schuimblokken

  Harde schuimblokken van PE

  In ons assortiment vindt u verschillende soorten schuimblokken, die grofweg op te delen zijn in twee soorten: zachte en harde schuimblokken. Als u zoekt naar schuimblokken die niet gemakkelijk in te drukken zijn, dan zijn blokken met een gesloten celstructuur geschikt. Hiervoor wordt veelal PE schuim (polyethyleenschuim) gekozen. Dit materiaal is zeer breed toepasbaar en naar allerlei vormen te verwerken. Het schuim is leverbaar in grijs en wit. Omdat het PE schuim een gesloten celstructuur heeft, is het waterdicht en goed bestand tegen chemicaliën en invloeden van het weer. Het heeft goede mechanische eigenschappen, licht van gewicht en gemakkelijk in onderhoud. Deze schuimblokken kunnen gebruikt worden voor isolatie toepassingen, als verpakkingsschuim en als afdichtingsmateriaal tegen water, tocht of geluid. Omdat het een hoog drijfvermogen heeft, wordt het tevens toegepast in drijfmiddelen zoals zwemvesten of andere attributen voor in het zwembad. Tot slot worden de schuimblokjes ook gebruikt om schokken te absorberen. Wanneer vanuit de schuim blokken andere vormen zoals bandjes gesneden worden, kunnen deze onder andere gebruikt worden als glasband. Ook deze schuimblokken snijden wij zelf op maat, waardoor veel afmetingen en afnames mogelijk zijn.


  PU schuimblokken

  Zachte schuimblokken van PU

  De zachte variant wordt voornamelijk van polyetherschuim (PU schuim) gemaakt. Dit is een schuim met een open celstructuur, dat erg zacht en flexibel is. Het is gemakkelijk in te drukken en zal hierna ook gemakkelijk terugkeren naar de originele vorm. Wij leveren de zachte schuimblokken in grijs of wit, omdat wij voornamelijk aan industriële klanten leveren. De meest bekende toepassing van polyetherschuim is echter in matrassen en meubilair zoals kussens. Maar het materiaal is veel breder inzetbaar en het biedt talloze mogelijkheden. De toepassingen van het schuim bevinden zich voornamelijk binnen. Uit de schuim blokken worden geluidsisolatie platen gesneden, wordt rugvulling voor kitten gehaald en snijden we verpakkingsschuim of tochtband. Als het gebruikt wordt voor afdichtingen, zal dit voornamelijk tegen stof of geluid zijn. Bij EKI zorgen we ervoor dat de grote blokken waar het schuim in geproduceerd wordt, versneden worden naar toepasbare formaten, zoals platen, rollen en vormen. U kunt hierbij denken aan kleine schuimblokjes, ringen, schijven en bandjes. Omdat PU schuim gemakkelijk te versnijden is, zijn vrijwel alle gewenste vormen mogelijk. Deze vormen, zoals de schuimblokjes, kunnen wij zowel ongelijmd als enkel- of dubbelzijdig zelfklevend leveren. Omdat wij de schuimblokken zelf op maat snijden, zijn veel afmetingen en afnames mogelijk. Staat uw gewenste maat niet als optie in onze configurator? Vraag dan een offerte aan voor een maatwerk product.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.