Header tochtprofiel

  Tochtprofiel

  Heeft u een tochtprofiel nodig? De profielen worden veelal van EPDM sponsrubber gemaakt en zijn geschikt om bijvoorbeeld kozijnen van deuren en ramen af te dichten tegen tocht, kou, water en andere invloeden van buitenaf.



  Waar wordt een tochtprofiel voor gebruikt?

  Een tochtprofiel is een flexibel profiel van rubber, sponsrubber of celrubber dat gebruikt wordt bij het afdichten en isoleren van onder andere kozijnen, deuren en luiken. Dit kan zowel in huis zijn, als bijvoorbeeld in caravans, auto’s, schepen en andere voer- en vaartuigen. Afhankelijk van de vorm van het profiel, kan het gebruikt worden voor afdichtingen van diverse typen kozijnen en andere materialen. We kunnen de flexibele tochtprofielen leveren van verschillende grondstoffen, in een groot scala aan afmetingen en met of zonder zelfklevende zijde(n). Het meest gebruikte materiaal in ons assortiment voor het maken van een tochtprofiel is EPDM sponsrubber. Heeft u advies nodig over welk product het beste is voor uw toepassing? Neem dan contact met ons op.

  EPDM sponsrubber tochtprofiel

  EPDM sponsrubber (ook wel EPDM mosrubber genoemd) is een zacht materiaal met een open celstructuur, dat gemakkelijk ingedrukt kan worden. Dankzij de huid die het sponsrubber rondom de open cellen heeft, is het zowel water- als luchtdicht. Dit zorgt ervoor dat het materiaal uitermate geschikt is als tochtprofiel, ook wanneer het in contact komt met (veel) water of hoge luchtdruk. Dankzij de grondstof EPDM heeft het tevens een goede bestendigheid tegen invloeden van het weer, UV-straling en ozon. Dit zorgt ervoor dat het sponsrubber profiel goed buiten toegepast kan worden. Wanneer het buiten in aanraking komt met water, zal er geen mosvorming op het materiaal plaatsvinden, omdat de huid dit tegengaat. Het is daarnaast een goed verouderingsbestendig materiaal. Deze tochtprofielen kunnen in verschillende vormen geleverd worden. In ons assortiment vindt u rechthoekige en ronde profielen, D-profielen, P-profielen en kroonband. Afhankelijk van de vorm kan gekozen worden voor de kleuren zwart of wit. Omdat er zoveel vormen mogelijk zijn binnen EPDM sponsrubber, kunnen er talloze soorten afdichtingen mee gerealiseerd worden.

  Tochtprofiel epdm sponsrubber
  Tochtprofiel EPDM celrubber

  Tochtprofielen van andere materialen

  Naast tochtprofielen van EPDM sponsrubber, kunnen wij ook profielen maken van andere materialen. Andere geschikte materialen zijn bijvoorbeeld EPDM celrubber en neopreen sponsrubber. Een tochtprofiel van EPDM celrubber lijkt qua eigenschappen veel op EPDM sponsrubber, maar is verkrijgbaar in een groter scala aan hardheden, van heel zacht tot 50 shore A. Hierin zijn echter minder vormen mogelijk. Bent u op zoek naar een tochtprofiel dat gebruikt zal worden in de scheepvaart of op een locatie waar veel met elektriciteit gewerkt wordt? Dan is een neopreen sponsrubber profiel zeer geschikt. Dit materiaal heeft een goede (zee)waterbestendigheid, is vlamdovend en heeft een redelijke oliebestendigheid. We kunnen neopreen leveren in een ronde en rechthoekige profielen.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.