Neoprene 1 kant nylon

  Neoprene met één nylon zijde wordt veelal gebruikt voor comfort, anti-slip en orthopedische toepassingen. We leveren deze water- en weerbestendige neoprene stof in allerlei kleuren, ook met een zelfklevende zijde. Het materiaal heeft een redelijke oliebestendigheid en vlamdovendheid.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (4)
  • (4)
  • (4)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (3)
  • (1)
  Producten 1-4 van 4

  Eigenschappen van neoprene met 1 kant nylon

  Neoprene met 1 kant nylon bestaat uit een kern van neopreen (celrubber) met aan één zijde een nylon laag. De nylon laag maakt het materiaal steviger, gemakkelijker te naaien en stikken en zorgt ervoor dat het materiaal langer meegaat. De grondstof combineert goede eigenschappen uit verschillende rubbers zoals EPDM en NBR. Hierdoor is het goed bestand tegen invloeden van UV-straling en ozon en heeft het een redelijke oliebestendigheid en vlamdovendheid (niet volgens UL94). Daarnaast is het zeer (zee)waterbestendig. Neoprene is ontworpen om vaak uit te rekken en heeft goede mechanische eigenschappen. Het voelt soepel aan en behoeft weinig onderhoud.

  Mogelijkheden, vormen en kleuren

  Het materiaal wordt in blokken geproduceerd en vervolgens door ons in platen geschild van allerlei gewenste diktes. Daarna wordt het aan één kant bekleed met nylon. In ons assortiment vindt u neoprene dat van de buitenkant én binnenkant van de blokken geschild wordt. Het verschil hiertussen is of de huid die aan de buitenkant van het blok zit, gebruikt wordt. Deze huid geeft namelijk een oppervlak dat glad aanvoelt in plaats van de onderliggende celstructuur, waardoor minder snel mosvorming ontstaat. Dit is bijvoorbeeld bij EKI 4600 het geval. EKI 4900 heeft ook een bijzondere structuur, ook wel shark skin genoemd.

  Vanuit de platen kunnen ook allerlei vormen gesneden worden, zoals blokjes, ringen en andere gewenste vormen. Wij bij EKI kunnen dit materiaal op aanvraag leveren in de volgende kleuren: zwart, rood, oranje, lichtgrijs, koningsblauw, en marineblauw. De zwarte varianten kunt u ook in onze webshop bestellen. De kant waar geen nylon op zit, is indien gewenst ook zelfklevend leverbaar. Neem hiervoor contact met ons op.

  Toepassingen van neoprene met 1 kant nylon

  Als u het neopreen voor duikpakken wilt gebruiken, raden wij u aan om voor neoprene met twee kanten nylon te kiezen. De variant met nylon aan één zijde wordt voornamelijk gebruikt in comfort toepassingen en andere consumententoepassingen. U kunt hierbij denken aan het bekleden van stoelleuningen en rolstoelen, omdat het materiaal zowel comfortabel is als anti-slip eigenschappen heeft. Daarom wordt het ook in orthopedische toepassingen gebruikt. Daarnaast ziet u dit materiaal vaak terugkomen als muismat.

  Neoprene kopen?

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals neoprene met nylon, duikpakrubber en neopreen stof van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit neoprene produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.