Creatief & circulair met rubber restafval

EKI rubber restafval circulair duurzaamheid
Geplaatst in Duurzaam, Sociaal

Hoe kun je rubber restafval creatief & circulair inzetten? Laat dat maar aan EKI over!


Wat betekent duurzaamheid voor EKI?

Duurzaamheid staat sinds 2020 centraal bij EKI. Sinds de verhuizing naar het nieuwe pand zijn er al mooie projecten opgepakt, zoals een immens zonnepark, warmtepompen, pelletkachels en een nieuw geïsoleerd dak. Een compleet ander project is geweest het plaatsen van 120.000 bijen bovenop het pand van EKI. Hiermee stimuleert EKI de bestuiving van de bloemen en planten rondom het gebouw. Het kan echter nooit ‘genoeg’ zijn als het gaat om duurzaamheid. De wens is dan ook om verder te innoveren op dit vlak. Zo hebben we nu bijvoorbeeld een mooi voorbeeld van hoe wij met restafval omgaan!


Rubber restafval circulair inzetten

Bij EKI en Papierfabriek Nijmegen staat duurzaam ondernemen centraal. Er wordt altijd gekeken welke stappen we kunnen zetten om nóg duurzamer te worden. En soms komt dat vooral tot uiting in circulair denken. Ook zijn we continu bezig met het optimaliseren van de werkprocessen, maar vanwege maatwerk is het onvermijdelijk om af en toe wat restafval te hebben. Om dit afval te converteren naar iets dat nog nut heeft, zoeken we constant naar verschillende mogelijkheden. Zo hebben onlangs verschillende modeontwerpers ons rubber en foam gebruikt voor een groot circulair modeproject. Daarnaast hebben meerdere kunstenaars met onze restmaterialen een moderne kunstinstallatie gecreëerd. Dit kunstwerk is tentoongesteld onder de Waalbrug tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Ook komt het voor dat ons restafval niet eens de deur uit hoeft. Urban kledingmerk Reell Jeans kwam onlangs weer bij ons shooten in de Papierfabriek en wist wel raad met het rubber: ze gebruikten het als unieke backdrop! Dit is een goed voorbeeld van creatief en circulair ondernemen. Ook legt dit een mooi linkje tussen onze beide bedrijven. Daar worden wij blij van!


Onze restmaterialen zouden wij graag voor meer creatieve projecten beschikbaar willen stellen. Heb jij een creatief idee in gedachten? Schroom niet om contact met ons op te nemen.


25 augustus 2022

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier