Brandwerend Band

  Brandwerend band is een type beglazingsband dat wordt gebruikt om brandwerende afdichtingen bij kozijnen van ramen en deuren te realiseren. Wij leveren twee soorten, namelijk keramisch band en brandwerende zwelband. Het wordt veel toegepast in openbare en brandgevoelige ruimten.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (2)
  Producten 1-3 van 3

  Wat is brandwerend band?

  Brandwerend band is een speciaal soort beglazingsband dat gebruikt wordt om brandwerende afdichtingen bij kozijnen van ramen en deuren te realiseren. Het wordt ook wel brandwerende tochtstrip genoemd. Er zijn twee soorten, namelijk keramische band (ook wel keraband genoemd) en brandwerende zwelband (ook wel brandwerende opschuimende band genoemd).

  Eigenschappen van keramische band

  Keramisch band wordt gemaakt van asbestvrije silicaatvezels en is bestand tegen hoge temperaturen van wel 900°C en kortstondig zelfs tot 1200°C. De beglazingsband is voorzien van een zelfklevende zijde van acrylaat, die afgedekt is met PE folie. EKI levert deze keraband in de kleur wit, in diverse afmetingen en afnames. De band is zeer verouderingsbestendig en is geschikt om evenwijdige voegen met weinig voegverloop af te dichten. Als keramisch band nat is geworden door water of olie, is het na opdrogen gewoon weer herbruikbaar. Om de beste thermische isolatie te realiseren, dient de band 20% gecomprimeerd te worden na het aanbrengen.

  Eigenschappen van brandwerende zwelband

  De andere variant, brandwerende zwelband, heeft als speciale eigenschap dat het tot maximaal 10 keer het oorspronkelijke volume op kan zwellen als het in aanraking komt met extreem hoge temperaturen van rond de 300°C. Op deze wijze hecht het zich aan de beglazing en het kozijn, waarmee doorslag van vlammen, rook of giftige gassen tijdens brand voorkomen wordt. Deze zwelband kan gebruikt worden bij onregelmatige voegen met een groter voegverloop, omdat het materiaal erg zacht is. Tevens is het waterbestendig, verouderingsbestendig en heeft het goede mechanische eigenschappen. Wij leveren deze brandwerend band in het grijs, in diverse afmetingen en afnames.

  Brandwerende beglazingsband toepassen

  Brandwerende beglazingsband wordt voornamelijk gebruikt bij afdichtingen van kozijnen van ramen en deuren in openbare ruimtes. Je kunt hierbij denken aan ziekenhuizen, flats, hotels en laboratoria. Beide bovengenoemde soorten brandwerend band worden veelal aangebracht aan de binnenkant van het kozijn of in de deursponning. Hiermee worden vervolgens branddeuren en brandwerende ramen afgedicht.

  Brandwerende tochtstrip gebruiken

  Maar ook voegen, (scheidings)wanden en plafonds kunnen met een brandwerende tochtstrip afgedicht worden. Deze brandveilige deuren kunnen van zowel hout, staal, als aluminium gemaakt zijn. Brandwerend band wordt voornamelijk gebruikt bij het zetten van glas, maar ook bij andere brandvertragende systemen. Zo kan het materiaal bijvoorbeeld gebruikt worden als oplegmateriaal ter isolering in de ovenbouw en in de klimaat- en verwarmingsindustrie. Dit komt door zijn brandwerende eigenschappen en bestendigheid tegen hoge temperaturen.

  Hoe EKI brandwerend band aan levert

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI producten zoals brandwerend band, keramisch band, brandwerende tochtstrip, zwelband en brandwerende opschuimende band van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De brandwerende artikelen die wij produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heb je specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.