Brandwerend Band

Brandwerend band is een type beglazingsband dat wordt gebruikt om brandwerende afdichtingen bij kozijnen van ramen en deuren te realiseren. Wij leveren twee soorten, namelijk keramisch band en brandwerende zwelband. Het wordt veel toegepast in openbare en brandgevoelige ruimten.

Brandwerend Band EKI
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. EKI 9195 Brandwerend band
  EKI 9195 Brandwerend band
  • brandwerend
  • bestand tot 1100°C
  • geen rook of geur

  Levertijd: Kort

  Levertijd: Kort

  Bekijk
 2. EKI 1930 Brandwerend band
  EKI 1930 Brandwerend band
  • brandwerend
  • rond 300°C zwelt 9x op
  • grafiet

  Levertijd: Kort

  Levertijd: Kort

  Bekijk
 3. EKI 9190 Brandwerend band
  EKI 9190 Brandwerend band
  • brandwerend
  • bestand tot 1100°C
  • geen rook of geur

  Levertijd: Kort

  Levertijd: Kort

  Bekijk
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is brandwerend band?

Brandwerend band is een speciaal soort beglazingsband dat gebruikt wordt om brandwerende afdichtingen bij kozijnen van ramen en deuren te realiseren. Het wordt ook wel brandwerende tochtstrip genoemd. Er zijn twee soorten, namelijk keramische band (ook wel keraband genoemd) en brandwerende zwelband (ook wel opschuimend band genoemd).

Eigenschappen van keramische brandwerende band

Keramisch band wordt gemaakt van asbestvrije silicaatvezels en is bestand tegen hoge temperaturen 900°C en kortstondig zelfs tot 1200°C. De beglazingsband is voorzien van een zelfklevende zijde van acrylaat, die afgedekt is met PE folie. EKI levert deze keraband in de kleur wit, in diverse afmetingen en afnames. De band is erg goed verouderingsbestendig en is geschikt om evenwijdige voegen met weinig voegverloop af te dichten. Als keramisch band nat is geworden door water of olie, is het na opdrogen gewoon weer herbruikbaar. Om de beste thermische isolatie te realiseren dient de band 20% gecomprimeerd te worden na aanbrengen.

Eigenschappen van brandwerende zwelband

De andere variant, brandwerende zwelband, heeft als speciale eigenschap dat het tot maximaal 10 keer het oorspronkelijke volume op kan zwellen als het in aanraking komt met extreem hoge temperaturen van rond de 300°C. Op deze wijze hecht het zich aan de beglazing en het kozijn, waarmee doorslag van vlammen, rook of giftige gassen tijdens brand voorkomen wordt. Deze zwelband kan gebruikt worden bij onregelmatige voegen met een groter voegverloop, omdat het materiaal erg zacht is. Tevens is het waterbestendig, verouderingsbestendig en heeft het goede mechanische eigenschappen. Wij leveren deze brandwerend band in het grijs, in diverse afmetingen en afnames.

Brandwerende beglazingsband toepassen

Brandwerende beglazingsband wordt voornamelijk gebruikt bij afdichtingen van kozijnen van ramen en deuren in openbare ruimten. U kunt hierbij denken aan ziekenhuizen, flats, hotels en laboratoria. Beide bovengenoemde soorten brandwerend band worden veelal aangebracht aan de binnenkant van het kozijn of in de deursponning. Hiermee worden vervolgens branddeuren en brandwerende ramen afgedicht.

Brandwerende tochtstrip gebruiken

Maar ook voegen, (scheidings)wanden en plafonds kunnen met een brandwerende tochtstrip afgedicht worden. Deze brandveilige deuren kunnen van zowel hout, staal, als aluminium gemaakt zijn. Brandwerende beglazingsband wordt voornamelijk gebruikt bij het zetten van glas, maar ook bij andere brandvertragende systemen. Zo kan het materiaal bijvoorbeeld gebruikt worden als oplegmateriaal ter isolering in ovenbouw, en in de klimaat- en verwarmingsindustrie. Dit komt door zijn brandwerende eigenschappen en bestendigheid tegen hoge temperaturen.

Hoe EKI brandwerend band aan u levert

Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals brandwerend band, keramisch band, brandwerende tochtstrip en zwelband van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De brandwerende artikelen die wij produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier