EKI 551 Compressieband grijs

  • Grondstof: PU compressieband schuim
  • Kleur: grijs
  • Dichtheid: 90 kg/m³
  • Zelfklevend: 1 kant
  • Geschikt voor: Bestaande voegen opvullen tot 600 Pascal afdichten.
Alle specificaties bekijken Stel samen en bestel

Wat zijn de eigenschappen van deze compressieband en hoe wordt het geleverd?

Deze lichtgrijze compressieband is gemaakt van voorgecomprimeerd polyurethaanschuim, ook wel PU schuim genoemd. Het schuim is geïmpregneerd met een impregnering op basis van kunsthars. EKI 551 is een hoge kwaliteit compriband, wat zich resulteert in een erg lange levensduur van tot wel meer dan 25 jaar. Deze lange levensduur komt omdat het materiaal erg verouderingsbestendig en blijvend veerkrachtig is. Het wordt ook veroorzaakt doordat de compressieband goed bruikbaar is bij contact met verschillende weersomstandigheden. Zo is het bestand tegen invloeden van UV-straling en ozon en is het goed waterbestendig. De zware kwaliteit zorgt ervoor dat het bij de zwaarste combinaties van wind en regen gebruikt kan worden. Daarnaast zal het niet snel brand veroorzaken, omdat het een vlamdovend materiaal is. EKI 551 voldoet aan de norm DIN 52453, wat betekent dat het gebruikt kan worden in contact met ongeplastificeerd PVC, beton, kalkzandsteen en geschilderd hout, zonder deze materialen aan te tasten. Deze compriband met een semi-gesloten celstructuur is in staat om 600 Pascal af te dichten bij voegen met een groot voegverloop en bij 600 Pascal zal het ook slagregendicht zijn. Als u de compressieband graag enkelzijdig zelfklevend geleverd wilt hebben, is dit mogelijk. Dit zorgt ervoor dat het materiaal gemakkelijker te monteren is en beter op zijn plaats blijft. Als u EKI 551 over wilt schilderen, dan kan dit. De lichtgrijze kleur maakt het extra gemakkelijk om het met iedere gewenste kleur over te schilderen. Hiervoor kunt u de meest gangbare verven op waterbasis gebruiken. De PU compressieband kan in allerlei diktes geleverd worden, aangezien we de band bij EKI zelf snijden vanuit de moederrollen van 1 meter breed.


Waar kan ik EKI 551 voor gebruiken?

Compressieband is een samengeperste schuimband van PU schuim die langzaam uitzet nadat hij afgerold wordt. Dit zal bij normale omstandigheden na ongeveer een half uur gebeuren en na maximaal één dag zal hij volledig uitgezet zijn binnen de daarvoor beschikbare ruimte. Hierdoor is deze uitzetband zeer geschikt om bestaande voegen of naden af te dichten en op te vullen. Omdat deze schuimband grijs van kleur is, zal hij minder opvallen als hij gebruikt wordt om metselwerk op te vullen. Omdat de voegen hierbij vaak ook grijs zijn, valt deze minder op dan de zwarte variant EKI 550. Dankzij de hoge kwaliteit van EKI 551 mogen dit naden en voegen zijn die een groot voegverloop hebben en die blootgesteld zijn aan zware regen en wind. Dit materiaal kan gebruikt worden voor afdichtingen tegen stof en lucht. Omdat deze compriband 600 Pascal af kan dichten, is hij zeer geschikt voor het afdichten van kozijnen van ramen en deuren. Bij deze druk is het namelijk bestand tegen zware stormen. Deze eigenschap zorgt ervoor dat het materiaal gebruikt kan worden in situaties met een hoge luchtdruk. Deze compressieband kan ook toegepast worden in bijvoorbeeld hoogbouw. EKI 551 wordt aanbevolen voor een brede variëteit in bewegingsvoegen en andere toepassingen zoals als rugvulling van kitten. Tot slot kan het gebruikt worden om geluid te absorberen en is het geschikt om lichte schokken op te vangen. Het wordt meestal gebruikt op plaatsen waar de grijze kleur minder opvalt.

Producteigenschappen

Algemene Omschrijving
Grondstof PU compressieband
De gebruikte grondstof heeft veel invloed op de eigenschappen van het materiaal.
Materiaal schuim
Materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurd op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
Unieke eigenschap hoge kwaliteit
Materiaaleigenschappen zijn logisch weer te geven in technische gegevens. Door een unieke combinatie van materiaal en kwaliteit van de grondstof kunnen eigenschappen ontstaan die er uitspringen. Deze unieke eigenschap zorgt dan ook voor de grootste onderscheiding tussen de verschillende materialen.
Kleur grijs
Het overgrote deel van ons productgamma is zwart, grijs of wit. We leveren ook materialen met andere kleuren zoals rood, geel, groen of blauw. Houdt u er a.u.b. rekening mee dat er altijd tolerantie zit op de kleur. Bij sommige materialen is deze tolerantie kleiner, en bij andere materialen groter.
Algemene werking na uitrollen, zet langzaam uit  
Celstructuur semi-gesloten
De celstructuur geeft aan of een materiaal opencellig, semi-gesloten of gesloten is. Bij gesloten cellig materiaal zijn alle cellen dicht en kan de lucht niet uit de cel. Gesloten cellig materiaal kan men meestal maar een bepaald percentage indrukken, anders knappen de cellen en gaat het materiaal kapot. Bij opencellig kan de lucht wel in en uit de cellen. Opencellig materiaal is hierdoor meestal helemaal samen te drukken. Semi-gesloten materiaal zit tussen deze 2 types in. Als materiaal niet ingedrukt wordt dan kan er (beperkt) lucht circuleren door het materiaal. Maar als het materiaal een bepaald percentage wordt ingedrukt dan sluiten de cellen zich en wordt het materiaal gesloten cel.
Dichtheid 90 kg/m³
Range: 80 kg/m³ tot 100 kg/m³
Norm: DIN EN ISO 845
Dichtheid of densiteit van een materiaal drukt uit hoeveel massa van dat materiaal aanwezig is in een bepaald volume. Het overgrote gedeelte van onze producten wordt uitgedrukt in kg/m³. Bij de productie van een bepaald materiaal is er altijd tolerantie op de densiteit. Dit is helaas niet te vermijden, maar wordt wel nauwkeurig bijgehouden in kwaliteitscontroles. Het meten van densiteit of soortelijk gewicht van materialen gebeurd volgens internationale normen. Hierdoor kunnen materialen beter en nauwkeuriger met elkaar vergeleken worden.
Mogelijkheden Materiaal
Zelfklevend 1 kant
De mogelijkheden van het zelfklevend maken hangen af van de eigenschappen van het materiaal, de vorm van het materiaal en de toepassing. De meeste materialen kunnen wij leveren onbelijmd (m.a.w. zonder zelfklevende zijde), met 1 kant zelfklevend en met aan 2 kanten een zelfklevend zijde. Sommige materialen zijn niet te belijmen en bijvoorbeeld sommige profielen kunnen we alleen leveren met een zelfklevende zijde.
Minimum dikte 3-7 mm
De minimum dikte geeft een indicatie van onze technische mogelijkheden. Vaak gaat het om een standaard dikte. Mocht u toch dunner willen, neem dan aub contact met ons op. Soms is het wel mogelijk en soms hebben we alternatieve materialen waarin de gewenste dikte wel mogelijk is.
Maximum dikte 28-40 mm
De maximum dikte geeft een indicatie van onze technische mogelijkheden. Mocht u toch dikker willen, neem dan aub contact met ons op. Voor bepaalde materialen lijmen we meerdere lagen op elkaar om toch de gewenste dikte te verkrijgen, bij andere materialen kunnen we grotere blokken nemen. Wat mogelijk is hangt dan meestal af van de overige gewenste afmetingen en vorm.
Max breedte rollen 1000 mm
Uit rollen produceert EKI bandjes en vormen. De standaard rolbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden in maximale afmetingen.
Technische Eigenschappen Materiaal
FMVSS302 conform
FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als conform dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
DIN 4102 deel 1 B1  
DIN 18542 BG1  
Temperatuur -30 °C tot +85 °C kortstondig +90 °C  
Krimp 22h, 70 °C < 5%  
Applicatie temperatuur van +5 °C tot +25 °C  
Gedrag bij 70 °C geen verkleuring/uittreding impregneermiddel  
Kleefsterkte na 1 uur > 12N/25mm  
Lambda 0,06 W/mK
Warmtegeleidingscoëfficiënt of thermische geleidbaarheid geeft aan hoe een materiaal warmte geleidt en is afhankelijk van temperatuur, dichtheid en het vochtgehalte.
600 Pascal zie dikte band  
Luchtdoorlaatbaarheid alfa < 1.0 m³/(h m (daPa)2/3)  
Impregnering impregnering op basis van acrylaat  
UV bestendigheid DIN 53387 conform  
Kracht voor 40% compressie 3,7 kPa (DIN EN ISO 3386)
 
Elasticiteit veerkrachtig  
Maximaal % indrukken 80%
Dit geeft een indicatie van hoeveel procent een materiaal maximaal samen te drukken is, zonder dat het materiaal kapot gaat. Bijvoorbeeld bij gesloten cellig schuim, als meer dan 50% indrukken dan knappen de cellen. Bij hardere materialen ligt de maximale samendrukken een stuk lager, en bij hele zachte opencellige materialen kan vaak bijna helemaal ingedrukt worden.
Luchtdoorlaatbaarheid alfa < 1.0 m³/(h m (daPa)2/3)  
Diffusieweerstandfactor mu < 100  
Toepassingen, Normen
UV-bestendigheid goed  
Ozonbestendigheid goed  
Ongeplastificeerd PVC DIN 52453 geen aantasting of vlekvorming  
Kalkzandsteen DIN 52453 geen aantasting of vlekvorming  
Beton DIN 52453 geen aantasting of vlekvorming  
Geschilderd hout DIN 52453 geen aantasting of vlekvorming  
REACH conform
REACH is Europese wetgeving over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
RoHS conform
RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
Recyclebaar conform
Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
CFC en HCFC vrij conform
Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
Geur reukloos  
Shelf life 1 jaar
Bij binnenkomst van het materiaal, hoe lang mag het materiaal in voorraad blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en verpakt in oorspronkelijke verpakking.
Verwachte levensduur > 25  
Garantie van werking 15 jaar  
HS code 39211310
HS-code of Harmonized System code is een internationale standaard om goederen te categoriseren, vooral gebruikt bij de export.

Disclaimer

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Veelgestelde vragenStel samen en bestel - EKI 551 Compressieband grijs

Stel samen en bestel - EKI 551 Compressieband grijs

Vraag een monster aan

Request Sample Form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Stel een vraag over dit product

Product question form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier