Silicone Sponsrubber

  Silicone sponsrubber is waterbestendig en kan gebruikt worden bij hogere temperaturen van wel minstens 200°C. Het is tevens goed bestand tegen (weers)invloeden van buitenaf en het gaat lang mee. Het wordt veel toegepast bij de wat meer veeleisende afdichtingen als siliconen afdichtingsband en als stootrand.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (2)
  • (2)
  • (2)
  • (1)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
  Producten 1-2 van 2

  Silicone sponsrubber eigenschappen

  Dit type sponsrubber bestaat uit (bijna) gesloten cellen waar een huid omheen zit. Door de huid is het waterdicht en bestand tegen verdunde zuren en logen. Het is een erg zacht materiaal, dat gemakkelijk in te drukken en blijvend flexibel is. Silicone sponsrubber kan gebruikt worden bij hoge temperaturen van wel 200-230°C. Het kan goed toegepast worden in situaties waarbij het onderhevig is aan invloeden van UV-straling, ozon en andere weersinvloeden. Doordat het zo goed bestand is tegen invloeden van buitenaf, is het een materiaal dat lang meegaat en goed verouderingsbestendig is. Waar silicone mosrubber echter niet zo goed bij gebruikt kan worden, is bij contact met olie.

  Voordelen, nadelen en vormen

  Het is een lichtgewicht materiaal, dat gemakkelijk in verschillende vormen te snijden is. Opvallend genoeg wordt het standaard geleverd in de kleur ivoorwit, het kan echter ook in andere kleuren geleverd worden zoals rood, zwart en blauw. Een aantal soorten is geschikt voor contact met voedsel, deze mosrubbers voldoen dan aan de FDA norm. Het is een moeilijk te verkleven materiaal omdat weinig lijmen er goed op zullen hechten. We kunnen het silicone sponsrubber wel zelfklevend leveren, bijvoorbeeld als montagehulp. Deze zelfklevende laag is echter niet geschikt als permanente verkleving. Bij EKI kunnen we het silicone mosrubber op maat verwerken tot verschillende vormen, zowel rond en halfrond als vierkant en rechthoekig.

  Toepassingen van silicone sponsrubber

  Door de goede bestendigheid tegen invloeden van buitenaf en de waterdichte eigenschappen, is het een geschikt materiaal voor veeleisende afdichtingen als siliconen afdichtingsband. Denk hierbij aan het afdichten van deuren, luiken, ovens, deksels, verwarmingsketels en mangaten. Silicone sponsrubber kan ook gebruikt worden als stootrand, omdat het erg veerkrachtig is. Bij bijvoorbeeld het afdichten van deuren en luiken komt de bestendigheid tegen invloeden van buitenaf goed tot zijn recht. Bij het afdichten van ovens en verwarmingsketels komt de bestendigheid tegen hoge temperaturen van het hittebestendige rubber goed van pas. En bij het afdichten van deksels en mangaten (op bijvoorbeeld boten) is de waterdichtheid weer van belang.

  Silicone mosrubber kopen

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals siliconen afdichtingsband, silicone mosrubber profiel en tochtband van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit silicone sponsrubber produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.