Hittebestendig rubber EKI

  Hittebestendig rubber

  Bent u op zoek naar hittebestendig rubber? Silicone rubber en silicone sponsrubber zijn geschikt voor afdichtingen en ander gebruik bij hoge temperaturen van wel boven de 200°C, zonder hun mechanische eigenschappen te verliezen.

  Hittebestendig silicone rubber

  Silicone rubber is een uitmuntend hittebestendig rubber, aangezien het gebruikt kan worden bij temperaturen tot wel boven de 200°C. Bij deze extreme hitte, maar ook bij koude temperaturen tot circa -60°C kan het rubber gebruikt worden zonder zijn mechanische eigenschappen te verliezen. Als het rubber ingedrukt wordt, zal het dus terugkeren naar zijn originele vorm en flexibel blijven. Naast een goede temperatuurbestendigheid, heeft silicone rubber een hele goede bestendigheid tegen invloeden van het weer, ozon en UV-straling. Omdat het daarnaast ook waterbestendig is, kan het zowel binnen als buiten toegepast worden. Dit hittebestendige rubber is vormvast, heeft een lange levensduur en een hoge chemische resistentie. Silicone rubber wordt veel toegepast in de medische en farmaceutische sector, in de voedselindustrie en om babyproducten van te maken. Het wordt vaak gebruikt om afdichtingen te maken, onder andere bij ovens, ketels, lichtkappen, in huishoudelijke apparaten en verlichting. Diverse varianten zijn daarnaast geschikt om te gebruiken in contact met drinkwater of voedsel. Het kan ook als oplegrubber gebruikt worden. EKI levert verschillende soorten silicone rubber, veelal transparant in diverse hardheden. Het hittebestendige rubber is ook in rood, wit en zwart verkrijgbaar.

  Hittebestendige silicone rubber
  Hittebestendige silicone sponsrubber

  Silicone sponsrubber als hittebestendig rubber

  Een ander hittebestendig rubber is silicone sponsrubber. Dit materiaal is wat gemakkelijker in te drukken dan silicone rubber, omdat het een zacht materiaal is dat blijvend flexibel is. Het bestaat uit (bijna) gesloten cellen waar een gesloten huid rondom zit, daardoor is het waterdicht. Dit materiaal kan gebruikt worden bij hele hoge temperaturen van wel 200-230°C. Het is eveneens zeer geschikt om toe te passen bij invloeden van ozon, UV-straling en het weer. Silicone sponsrubber gaat lang mee en is goed verouderingsbestendig. Een aantal vormen zijn bovendien geschikt voor toepassingen met voedsel en drinkwater volgens de FDA norm. Dit hittebestendige rubber is geschikt voor veeleisende afdichtingen, zoals het afdichten van deuren, luiken, deksels, ovens, mangaten en verwarmingsketels. Daarnaast kan het gebruikt worden als stootrand dankzij de veerkrachtige eigenschappen van het materiaal. EKI levert verschillende soorten silicone sponsrubber in diverse vormen, in een variant met huid aan twee zijden en een variant met huid aan vier zijden.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.