EKI 1625 Dubbelzijdig foamtape

  • Kleur: wit
  • Dichtheid: 64 kg/m³
  • Zelfklevend: 2 kanten
  • Geschikt voor: Monteren van elementen met demping op witte achtergrond.
Alle specificaties bekijken

Wat zijn de eigenschappen van dit dubbelzijdig foamtape en hoe wordt het geleverd?

EKI 1625 is een wit dubbelzijdig foamtape. Dit bestaat uit een strook schuim die aan beide zijden door zelfklevend tape bedekt wordt. Hiervoor wordt er bij EKI 1625 wit PE schuim gebruikt. De kleeflaag wordt aan één zijde afgedekt met wit siliconepapier dat bij montage verwijderd wordt. Bij dit materiaal is de kleeflaag op acrylaat basis. Dit heeft een goede kleefkracht en is ook geschikt voor langdurige montage, maar moet eerst 24 uur uitharden voordat het de maximale kleefkracht bereikt. Wij raden aan om daar rekening mee te houden bij het monteren. Als u EKI 1625 toch direct wilt gebruiken, gebruik het dan enkel voor het monteren van lichte elementen. Zoekt u een dubbelzijdig foamtape dat direct de maximale kleefkracht bereikt? Kijk dan naar EKI 1605, deze heeft namelijk een kleeflaag op rubberbasis. De schuimlaag van dubbelzijdig schuimtape zorgt voor meer dikte dan bij een normaal tape. Hierdoor is het flexibel en kan het zich gemakkelijk aanpassen aan een oneffen oppervlak. Ook zorgt dit voor een betere drukverdeling op de materialen waar het op geplakt wordt. Het schuim kan zo’n 50% ingedrukt worden. Ondanks dat PE schuim waterbestendig is, raden wij niet aan om EKI 1625 te gebruiken bij contact met water. De acrylaat kleeflaag heeft namelijk een minder goede waterbestendigheid. Daarom is het belangrijk om dit dubbelzijdig schuimtape te monteren op droge en stofvrije oppervlakken, waar geen vocht op het materiaal kan komen. Wij raden aan om dit foamtape te gebruiken voor toepassingen binnen. Dit tape kan gebruikt worden bij temperaturen tussen de -30°C en 80°C. Wij leveren EKI 1625 in diktes van 1, 2 en 3 mm in verschillende breedtes.


Waar kan ik EKI 1625 voor gebruiken?

Dubbelzijdig foamtape is met name geschikt voor het monteren van elementen waarbij enige demping benodigd is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij harde objecten die op harde oppervlakken, zoals een muur, gehangen worden. Denk hierbij aan spiegels en dergelijken. De witte kleur van dit schuimtape zorgt ervoor dat het materiaal niet opvalt op een witte achtergrond, zoals een witte muur, tegels of een witte scheidingswand. EKI 1625 is geschikt voor afdichtingen tegen lucht en stof. Dit dubbelzijdige schuimtape wordt met name gebruikt voor het monteren van diverse elementen op bijvoorbeeld vloeren en muren. Denk hierbij aan plinten, kabelgoten, raamprofielen en sierlijsten. Maar EKI 1625 is ook geschikt in displays of als afstandhouder.

Producteigenschappen

Algemene Omschrijving
Materiaal dubbelzijdig foamtape
Materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurd op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
Type lijm, kleefstof acrylaat  
Unieke eigenschap met wit PE schuim
Materiaaleigenschappen zijn logisch weer te geven in technische gegevens. Door een unieke combinatie van materiaal en kwaliteit van de grondstof kunnen eigenschappen ontstaan die er uitspringen. Deze unieke eigenschap zorgt dan ook voor de grootste onderscheiding tussen de verschillende materialen.
Kleur wit
Het overgrote deel van ons productgamma is zwart, grijs of wit. We leveren ook materialen met andere kleuren zoals rood, geel, groen of blauw. Houdt u er a.u.b. rekening mee dat er altijd tolerantie zit op de kleur. Bij sommige materialen is deze tolerantie kleiner, en bij andere materialen groter.
Celstructuur gesloten
De celstructuur geeft aan of een materiaal opencellig, semi-gesloten of gesloten is. Bij gesloten cellig materiaal zijn alle cellen dicht en kan de lucht niet uit de cel. Gesloten cellig materiaal kan men meestal maar een bepaald percentage indrukken, anders knappen de cellen en gaat het materiaal kapot. Bij opencellig kan de lucht wel in en uit de cellen. Opencellig materiaal is hierdoor meestal helemaal samen te drukken. Semi-gesloten materiaal zit tussen deze 2 types in. Als materiaal niet ingedrukt wordt dan kan er (beperkt) lucht circuleren door het materiaal. Maar als het materiaal een bepaald percentage wordt ingedrukt dan sluiten de cellen zich en wordt het materiaal gesloten cel.
Dichtheid 64 kg/m³
Range: 59 kg/m³ tot 69 kg/m³
Norm: DIN EN ISO 845
Dichtheid of densiteit van een materiaal drukt uit hoeveel massa van dat materiaal aanwezig is in een bepaald volume. Het overgrote gedeelte van onze producten wordt uitgedrukt in kg/m³. Bij de productie van een bepaald materiaal is er altijd tolerantie op de densiteit. Dit is helaas niet te vermijden, maar wordt wel nauwkeurig bijgehouden in kwaliteitscontroles. Het meten van densiteit of soortelijk gewicht van materialen gebeurd volgens internationale normen. Hierdoor kunnen materialen beter en nauwkeuriger met elkaar vergeleken worden.
Afdekpapier Wit siliconepapier  
Mogelijkheden Materiaal
Zelfklevend 2 kanten
De mogelijkheden van het zelfklevend maken hangen af van de eigenschappen van het materiaal, de vorm van het materiaal en de toepassing. De meeste materialen kunnen wij leveren onbelijmd (m.a.w. zonder zelfklevende zijde), met 1 kant zelfklevend en met aan 2 kanten een zelfklevend zijde. Sommige materialen zijn niet te belijmen en bijvoorbeeld sommige profielen kunnen we alleen leveren met een zelfklevende zijde.
Meest verkochte diktes 1, 2, 3 mm
De meest verkocht diktes geven een eerste indicatie van de standaard mogelijkheden. Er is veel meer mogelijk. Mocht de gewenste dikte er niet bij staan, neem a.u.b. contact met ons op. Vaak kunnen we de dikte gemakkelijk op maat maken en soms is er een alternatief materiaal waarin de gewenste dikte wel mogelijk is.
Max breedte rollen 1000 mm
Uit rollen produceert EKI bandjes en vormen. De standaard rolbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden in maximale afmetingen.
Technische Eigenschappen Materiaal
FMVSS302 conform
FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als conform dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
Temperatuur -30 °C tot +80 °C kortstondig +85 °C  
Applicatie temperatuur > 10 °C  
Kleefsterkte na 1 uur > 15N/25mm (FTM 1)  
Peel bij 23 °C > 15N/25mm (AFERA 4001)  
Peel bij 70 °C > 10N/25mm (AFERA 4001)  
Waterabsorptie <1% (DIN 53428)  
Compressie set: 25%, 22 h, 23 °C: na 0,5h < 30% (DIN EN ISO 1856)  
Compressie set: 25%, 22h, 23 °C: na 24h < 20% (DIN EN ISO 1856)  
Rek bij breuk 150% (DIN EN ISO 1798)
Grens: > 125%
De rek bij breuk is een maatstaf van uitrekbaarheid van het materiaal. Deze maatstaf staat in verbinding met treksterkte. Bij de opgegeven kracht van treksterkte, hoeveel procent is het materiaal dan uitgerekt, uitgedrukt in een percentage van de oorspronkelijke lengte: 120% betekent dan 20% uitrekken.
Maximaal % indrukken 50%
Dit geeft een indicatie van hoeveel procent een materiaal maximaal samen te drukken is, zonder dat het materiaal kapot gaat. Bijvoorbeeld bij gesloten cellig schuim, als meer dan 50% indrukken dan knappen de cellen. Bij hardere materialen ligt de maximale samendrukken een stuk lager, en bij hele zachte opencellige materialen kan vaak bijna helemaal ingedrukt worden.
Toepassingen, Normen
Oppervlakte behandeling schoon, droog, stofvrij en vetvrij  
UV-bestendigheid matig  
Ozonbestendigheid goed  
REACH ja
REACH is Europese wetgeving over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
RoHS ja
RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
Recyclebaar ja
Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
CFC en HCFC vrij ja
Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
Shelf life 1 jaar
Bij binnenkomst van het materiaal, hoe lang mag het materiaal in voorraad blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en verpakt in oorspronkelijke verpakking.

Disclaimer

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Vraag een monster aan

Request Sample Form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Stel een vraag over dit product

Product question form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier