EKI 024 Dubbelzijdig tape

  • Zelfklevend: 2 kanten
  • Geschikt voor: Langdurige verkleving voor diverse industriële toepassingen.
Alle specificaties bekijken Stel samen en bestel

Wat zijn de eigenschappen van dit dubbelzijdig tape en hoe wordt het geleverd?

EKI 024 is een dubbelzijdig tape met een gemodificeerd acrylaat kleeflaag en een non-woven draagmateriaal. Omdat een non-woven draagmateriaal gebruikt is, is het met de hand af te scheuren. Dit zorgt ervoor dat het snel en gemakkelijk gebruikt kan worden tijdens montage. Het materiaal is doorzichtig en geelachtig van kleur met een dikte van 0,16 mm. Dit maakt EKI 024 dikker dan bijvoorbeeld EKI 011, dit komt omdat er een dikkere kleeflaag gebruikt is die daardoor een hogere kleefkracht heeft. De kleeflaag is afgedekt met geel siliconepapier, welke dient als schutlaag. Het dubbelzijdige tape kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden, bijvoorbeeld als montagetape. Een langdurige verkleving zal hiermee gegarandeerd worden. Na verkleving is het mogelijk om de tape te herpositioneren. Het heeft een uitstekende hechting op gladde en evenwijdige ondergronden. Belangrijk is om de ondergrond van tevoren goed schoon en droog te maken en ervoor te zorgen dat deze vrij is van vuil, stof en vet. De toepassingen van dit dubbelzijdig kleefband zijn meestal binnen, bij temperaturen tussen de -40°C en 130°C. Het kan bij hogere temperaturen gebruikt worden. Als het in deze omstandigheden gebruikt wordt, heeft het een hele goede verouderingsbestendigheid. We kunnen EKI 024 leveren in verschillende afmetingen, zo kunt u het naar wens gebruiken als hele smalle bandjes of als hele brede.


Waar kan ik EKI 024 voor gebruiken?

EKI 024 kan voor diverse toepassingen gebruikt worden. Zo wordt het onder andere gebruikt als zelfklevende zijde op onze schuim en celrubber producten. De ene zelfklevende zijde hecht zich dan op het materiaal en de andere zijde op het object waar het op gemonteerd wordt. Dubbelzijdig tape wordt daarnaast veel gebruikt om kartonnen dozen dicht te plakken. Het is een populair product in gebruik zowel door consumenten als voor industriële oplossingen. Wij leveren dit tape voor de industriële toepassingen. Het wordt onder andere gebruikt om elektrische apparaten te monteren en op hun plaats te houden, zowel in huis als bijvoorbeeld in auto’s. Maar dubbelzijdig tape wordt ook veel toegepast in de bouw, bijvoorbeeld om elementen als deuren, ramen, scheidingswanden en gevelelementen te monteren. Verder wordt het gebruikt om tapijt zoals vloerbedekking te bevestigen aan de ondergrond. Ook worden er kabelgoten, plinten, sierlijsten, plafondstrips en isolatieplaten mee bevestigd. Soms wordt EKI 024 gebruikt als tijdelijke hechting als montagehulp, waarna het alsnog afgekit wordt of op andere wijze permanent vastgezet wordt. Maar door de hoge kwaliteit en langdurige kleefkracht van dit dubbelzijdig kleefband kan het ook gebruikt worden voor langdurige verkleving. Permanente verkleving kunnen wij echter niet garanderen, wanneer gewenst zal dit door u getest moeten worden.

Producteigenschappen

Algemene Omschrijving
Materiaal dubbelzijdig tape
Materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurd op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
Type lijm, kleefstof acrylaat gemodificeerd  
Type drager in lijm non-woven  
Aanvangskleving PSA, herpositioneerbaar  
Afdekpapier Geel siliconepapier  
Afdekpapier gewicht 90 g/cm²  
Lijmdrager non woven  
Gewicht lijmdrager 12 g/mm²  
Dikte lijm + drager 0,16 mm  
Totale dikte mm 0,16 mm  
Mogelijkheden Materiaal
Zelfklevend 2 kanten
De mogelijkheden van het zelfklevend maken hangen af van de eigenschappen van het materiaal, de vorm van het materiaal en de toepassing. De meeste materialen kunnen wij leveren onbelijmd (m.a.w. zonder zelfklevende zijde), met 1 kant zelfklevend en met aan 2 kanten een zelfklevend zijde. Sommige materialen zijn niet te belijmen en bijvoorbeeld sommige profielen kunnen we alleen leveren met een zelfklevende zijde.
Max breedte rollen 1000 mm
Uit rollen produceert EKI bandjes en vormen. De standaard rolbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden in maximale afmetingen.
Technische Eigenschappen Materiaal
FMVSS302 conform
FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als conform dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
Temperatuur -40 °C tot +130 °C kortstondig +140 °C  
Applicatie temperatuur > 15 °C  
Kleefsterkte na 1 minuut > 23N/25mm (FTM 1)  
Kleefsterkte na 1 uur > 25N/25mm (FTM 1)  
Kleefsterkte na 24 uur > 27N/25mm (FTM 1)  
Toepassingen, Normen
Oppervlakte behandeling schoon, droog, stofvrij en vetvrij  
REACH ja
REACH is Europese wetgeving over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
RoHS ja
RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
Recyclebaar ja
Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
CFC en HCFC vrij ja
Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
Shelf life 1 jaar
Bij binnenkomst van het materiaal, hoe lang mag het materiaal in voorraad blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en verpakt in oorspronkelijke verpakking.

Disclaimer

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Veelgestelde vragenStel samen en bestel - EKI 024 Dubbelzijdig tape

Stel samen en bestel - EKI 024 Dubbelzijdig tape

Vraag een monster aan

Request Sample Form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Stel een vraag over dit product

Product question form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier