EKI 1600 Dubbelzijdig foamtape

  • Kleur: zwart
  • Dichtheid: 100 kg/m³
  • Zelfklevend: 2 kanten
  • Geschikt voor: Monteren van elementen waarbij demping gewenst is.
Alle specificaties bekijken Stel samen en bestel

Wat zijn de eigenschappen van dit dubbelzijdig foamtape en hoe wordt het geleverd?

EKI 1600 is een zwart dubbelzijdig foamtape. Dubbelzijdig schuimtape bestaat uit een strook schuim die aan beide kanten bedekt is met een laagje zelfklevende tape. Het schuim dat in dit geval gebruikt is, is zwart PE schuim. Deze wordt vervolgens aan beide zijden voorzien van een acrylaat kleeflaag, die aan één kant afgedekt wordt met een schutlaag van wit siliconepapier, welke bij montage verwijderd wordt. De schuimlaag zorgt ervoor dat EKI 1600 dikker is dan een traditioneel dubbelzijdig tape. Hierdoor is het flexibeler en past het zich gemakkelijker aan een ruwe of oneffen oppervlaktestructuur aan. Dit zorgt ervoor dat het op allerlei typen oppervlakten toegepast worden. De totale dikte van dit schuimtape is 0,8 mm en het kan tot zo’n 50% ingedrukt worden. Het PE schuim heeft een gesloten celstructuur, waardoor het waterbestendig is. Echter is de waterbestendigheid van de kleeflagen minder goed, waardoor wij niet kunnen garanderen dat bij contact met water de lijmlaag zijn oorspronkelijke kleefkracht behoudt. De lijmlagen hebben een hoge kleefkracht, waardoor een stevige en langdurige montage gegarandeerd wordt. Dubbelzijdig foamtape zorgt er tevens voor dat er een betere drukverdeling ontstaat op de materialen waar het op geplakt wordt. Het kan gebruikt worden bij temperaturen tussen de -40°C en 80°C en het heeft een goede weer- en ozonbestendigheid. Desondanks zijn de toepassingsgebieden voornamelijk binnen. In deze omstandigheden heeft het materiaal een hele goede verouderingsbestendigheid. Wij kunnen het schuimtape leveren in verschillende breedtes en in een dikte van 0,8 mm. Al naar gelang uw toepassing kunt u kiezen voor een erg smal bandje of een erg brede schuimband.


Waar kan ik EKI 1600 voor gebruiken?

Dit dubbelzijdig foamtape wordt voornamelijk gebruikt om elementen te monteren waarbij een vorm van demping gewenst is. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het ophangen van spiegels. Daarnaast wordt het gebruikt als kleefband en hechtingsband bij onder andere lichtkoepels en scheidingswanden. EKI 1600 is geschikt om afdichtingen te realiseren tegen stof, lucht en water. Het heeft goede schokdempende eigenschappen en biedt een vorm van geluidsisolatie. Er worden diverse elementen mee gemonteerd op vloeren en muren, zoals plinten, kabelgoten, raamprofiel en sierlijsten. Maar ook in displays wordt het veel gebruikt. Dankzij de schokdempende eigenschappen wordt dubbelzijdig schuimtape tevens als afstandhouder gebruikt.

Producteigenschappen

Algemene Omschrijving
Materiaal dubbelzijdig foamtape
Materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurd op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
Type lijm, kleefstof acrylaat  
Unieke eigenschap met zwart PE schuim
Materiaaleigenschappen zijn logisch weer te geven in technische gegevens. Door een unieke combinatie van materiaal en kwaliteit van de grondstof kunnen eigenschappen ontstaan die er uitspringen. Deze unieke eigenschap zorgt dan ook voor de grootste onderscheiding tussen de verschillende materialen.
Kleur zwart
Het overgrote deel van ons productgamma is zwart, grijs of wit. We leveren ook materialen met andere kleuren zoals rood, geel, groen of blauw. Houdt u er a.u.b. rekening mee dat er altijd tolerantie zit op de kleur. Bij sommige materialen is deze tolerantie kleiner, en bij andere materialen groter.
Celstructuur gesloten
De celstructuur geeft aan of een materiaal opencellig, semi-gesloten of gesloten is. Bij gesloten cellig materiaal zijn alle cellen dicht en kan de lucht niet uit de cel. Gesloten cellig materiaal kan men meestal maar een bepaald percentage indrukken, anders knappen de cellen en gaat het materiaal kapot. Bij opencellig kan de lucht wel in en uit de cellen. Opencellig materiaal is hierdoor meestal helemaal samen te drukken. Semi-gesloten materiaal zit tussen deze 2 types in. Als materiaal niet ingedrukt wordt dan kan er (beperkt) lucht circuleren door het materiaal. Maar als het materiaal een bepaald percentage wordt ingedrukt dan sluiten de cellen zich en wordt het materiaal gesloten cel.
Dichtheid 100 kg/m³
Range: 90 kg/m³ tot 110 kg/m³
Norm: DIN EN ISO 845
Dichtheid of densiteit van een materiaal drukt uit hoeveel massa van dat materiaal aanwezig is in een bepaald volume. Het overgrote gedeelte van onze producten wordt uitgedrukt in kg/m³. Bij de productie van een bepaald materiaal is er altijd tolerantie op de densiteit. Dit is helaas niet te vermijden, maar wordt wel nauwkeurig bijgehouden in kwaliteitscontroles. Het meten van densiteit of soortelijk gewicht van materialen gebeurd volgens internationale normen. Hierdoor kunnen materialen beter en nauwkeuriger met elkaar vergeleken worden.
Afdekpapier Wit siliconepapier  
Mogelijkheden Materiaal
Zelfklevend 2 kanten
De mogelijkheden van het zelfklevend maken hangen af van de eigenschappen van het materiaal, de vorm van het materiaal en de toepassing. De meeste materialen kunnen wij leveren onbelijmd (m.a.w. zonder zelfklevende zijde), met 1 kant zelfklevend en met aan 2 kanten een zelfklevend zijde. Sommige materialen zijn niet te belijmen en bijvoorbeeld sommige profielen kunnen we alleen leveren met een zelfklevende zijde.
Meest verkochte diktes 0.8 mm
De meest verkocht diktes geven een eerste indicatie van de standaard mogelijkheden. Er is veel meer mogelijk. Mocht de gewenste dikte er niet bij staan, neem a.u.b. contact met ons op. Vaak kunnen we de dikte gemakkelijk op maat maken en soms is er een alternatief materiaal waarin de gewenste dikte wel mogelijk is.
Max breedte rollen 1000 mm
Uit rollen produceert EKI bandjes en vormen. De standaard rolbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden in maximale afmetingen.
Technische Eigenschappen Materiaal
FMVSS302 conform
FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als conform dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
Temperatuur -40 °C tot +80 °C kortstondig +85 °C  
Applicatie temperatuur > 10 °C  
Kleefsterkte na 1 uur > 20N/25mm (FTM 1)  
Peel bij 23 °C > 20N/25mm (AFERA 4001)  
Peel bij 70 °C > 2N/25mm (AFERA 4001)  
Shear 1 kg - 25x25mm > 400 uur (FTM 8)  
Shear bij 23 °C > 50N (AFERA 4012)  
Shear bij 70 °C > 10N (AFERA 4012)  
Waterabsorptie < 1% (DIN 53428)  
Compressie set: 25%, 22 h, 23 °C: na 0,5h < 30% (DIN EN ISO 1856)  
Compressie set: 25%, 22h, 23 °C: na 24h < 20% (DIN EN ISO 1856)  
Rek bij breuk 350% (DIN EN ISO 1798)
Grens: > 300%
De rek bij breuk is een maatstaf van uitrekbaarheid van het materiaal. Deze maatstaf staat in verbinding met treksterkte. Bij de opgegeven kracht van treksterkte, hoeveel procent is het materiaal dan uitgerekt, uitgedrukt in een percentage van de oorspronkelijke lengte: 120% betekent dan 20% uitrekken.
Maximaal % indrukken 50%
Dit geeft een indicatie van hoeveel procent een materiaal maximaal samen te drukken is, zonder dat het materiaal kapot gaat. Bijvoorbeeld bij gesloten cellig schuim, als meer dan 50% indrukken dan knappen de cellen. Bij hardere materialen ligt de maximale samendrukken een stuk lager, en bij hele zachte opencellige materialen kan vaak bijna helemaal ingedrukt worden.
Toepassingen, Normen
Oppervlakte behandeling schoon, droog, stofvrij en vetvrij  
UV-bestendigheid matig  
Ozonbestendigheid goed  
REACH ja
REACH is Europese wetgeving over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
RoHS ja
RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
Recyclebaar ja
Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
CFC en HCFC vrij ja
Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
Shelf life 1 jaar
Bij binnenkomst van het materiaal, hoe lang mag het materiaal in voorraad blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en verpakt in oorspronkelijke verpakking.

Disclaimer

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Veelgestelde vragenStel samen en bestel - EKI 1600 Dubbelzijdig foamtape

Stel samen en bestel - EKI 1600 Dubbelzijdig foamtape

Vraag een monster aan

Request Sample Form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Stel een vraag over dit product

Product question form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier