Dubbelzijdig Foamtape

  Combineer een strook PE schuim met twee lagen zelfklevend tape en je krijgt dubbelzijdig foamtape. Het materiaal heeft een sterke kleefkracht en biedt schokabsorptie door de laag schuim. Daarom wordt het veel gebruikt bij het monteren van elementen waarbij demping gewenst is.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (4)
  • (4)
  • (2)
  • (2)
  • (4)
  Producten 1-4 van 4

  Eigenschappen van dubbelzijdig foamtape

  Dubbelzijdig foamtape bestaat uit een strook schuim die aan beide kanten bedekt is met een laagje tape. Het schuim dat gebruikt wordt is meestal PE schuim, maar een ander veelvoorkomend materiaal hiervoor is PVC schuim. Het schuim wordt dan voorzien van een laag kleefstof, bedekt met een schutlaag van siliconepapier dat verwijderd wordt als het aangebracht wordt. Omdat door de laag schuim het tape dikker is dan een traditioneel soort dubbelzijdig tape, is het flexibeler en past het zich gemakkelijker aan een ruwe of oneffen oppervlaktestructuur aan. Daardoor kan het op allerlei typen oppervlakken toegepast worden. Daarnaast biedt het een goede schokabsorptie, isolatie en compensatie voor ontwerptoleranties.

  Voordelen en nadelen

  De lijmlaag heeft een hoge kleefkracht, waardoor een stevige montage gegarandeerd wordt. Dubbelzijdig foamtape zorgt er tevens voor dat er een betere drukverdeling ontstaat op de materialen waar het op geplakt wordt. Het PE schuim heeft een gesloten celstructuur, waardoor het waterbestendig is. Echter kunnen wij niet garanderen dat bij contact met water de lijmlaag ook zijn oorspronkelijke kleefkracht behoudt. PE schuimtape heeft bovendien goede mechanische eigenschappen. Dit type foamtape is zowel binnenshuis als buitenshuis te gebruiken. Ook de PVC variant is zowel binnen- als buitenshuis toepasbaar. Dit komt omdat deze een goede UV- en ozonbestendigheid heeft.

  Toepassingen van dubbelzijdig schuimtape

  Dubbelzijdig schuimtape wordt voornamelijk gebruikt voor het monteren van elementen waarbij demping gewenst is, je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het ophangen van een spiegel. Het wordt ook veel gebruikt in de grafische industrie, zoals in displays. Andere veelvoorkomende toepassingen zijn het monteren van diverse elementen op glas, stellingen of panelen, en het ophangen van borden en emblemen. Maar ook het plakken van kabelgoten, plinten, raamprofielen en sierlijsten kan met dubbelzijdig foamtape gedaan worden. Een andere veelgebruikte toepassing is als afstandhouder.

  Dubbelzijdig foamtape kopen?

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI producten zoals dubbelzijdig foamtape en dubbelzijdig schuimtape van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De tape artikelen die wij produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heb je specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.