Bouwfolie EKI

  Bouwfolie

  Bouwfolie wordt vaak gebruikt op wanden, gevels, vloeren of daken. Het houdt water, tocht, geluid en andere elementen tegen, al naar gelang de gekozen grondstof. In ons assortiment vindt u folie van EPDM en PVC, aluminiumfolie en anti-dreunfolie.


  Bouwfolie

  Soorten bouwfolie

  EKI levert bouwfolie dat gemaakt wordt van verschillende grondstoffen. Door hun specifieke eigenschappen kunnen deze voor specifieke toepassingen gebruikt worden. In ons assortiment vindt u aluminiumfolie, PVC folie, EPDM folie en anti-dreunfolie. Aluminium bouwfolie heeft goede isolerende eigenschappen dankzij de reflecterende werking van het folie, is waterdicht, tochtwerend, winddicht en vochtregulerend. PVC folie is waterafstotend, vorstbestendig, weerbestendig en vis- en plantvriendelijk. EPDM folie is waterdicht, langdurig flexibel en heeft een lange levensduur. Het anti-dreunfolie wordt gemaakt van bitumen en is in staat om trillingen en het geluid dat resonantie met zich meebrengt te verminderen.


  Indien gewenst zijn al onze bouwfolies ook zelfklevend leverbaar. Dit vergemakkelijkt de montage ervan op een wand of dak, of zorgt ervoor dat het beter op zijn plaats blijft wanneer het bijvoorbeeld op een vloer gemonteerd wordt. Wij maken het folie voor u op maat in gewenste afnames.


  Waterdicht bouwfolie

  Toepassingen van bouwfolie

  Al naar gelang het gekozen soort bouwfolie, kan het voor diverse toepassingen geschikt zijn. Hierbij kunt u denken aan afdichtingen, isolatie, waterkering en het opvangen van trillingen en geluiden. Veelvoorkomende toepassingsgebieden van het folie zijn in de houtskeletbouw en bij prefab elementen. Bouwfolie wordt vaak gebruikt op wanden (wandfolie), gevels (gevelfolie), vloeren (vloerfolie) of daken (dakfolie). Dit gebeurt vaak bij nieuwbouwprojecten. Men kiest om dakfolie te gebruiken voor de waterkerende en dampopen eigenschappen. Met zo’n folie wordt vocht van buitenaf door weersinvloeden zoals regen en sneeuw tegen gegaan. Voor isolatie wordt vaak een aluminiumfolie gekozen.


  Als er gekozen wordt voor een anti-dreunfolie, dan wordt deze gebruikt om trillingen en geluid te verminderen, bijvoorbeeld onder regendorpels of onder machines. Bouwfolie kan daarnaast gebruikt worden voor afdichtingen. Het EPDM folie beschermt bijvoorbeeld dakgoten, kozijnen en spouwmuurconstructies tegen lekkage en vocht. Het PVC folie is op meerdere manieren inzetbaar. Een toepassing ervan is als vijverfolie, maar het is ook te gebruiken als anti-contactband waarbij het oxidatie tussen metalen tegengaat.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.