Dakfolie EKI

  Dakfolie

  Dakfolie in ons assortiment wordt gemaakt van PVC of EPDM. Deze folies zijn waterdicht, zeer duurzaam en hebben een goede bestendigheid tegen invloeden van het weer.


  PVC dakfolie

  Dakfolie van PVC

  In ons assortiment vindt u verschillende soorten folie die gebruikt kunnen worden op of onder daken, oftewel dakfolie. Eén daarvan is PVC folie. Deze bestaat in twee vormen, namelijk in een harde of een zachte variant. In ons assortiment vindt u enkel de zachte variant. De bekendste toepassing hiervan is als PVC vijverfolie. Echter kan het materiaal voor veel meer toepassingen gebruikt worden, bijvoorbeeld als dakfolie. PVC folie is waterdicht, daarom wordt het vaak toegepast in vijvers, waterbassins of bij het opslaan van regenwater. Het is tevens vorstbestendig, vis- en plantvriendelijk en weerbestendig. Daardoor kan het zowel binnen als buiten toegepast worden, waar het in beide situaties zeer duurzaam zal zijn en een goed verouderingsbestendigheid zal hebben. De waterdichte eigenschappen van het materiaal zorgen ervoor dat het wordt toegepast als waterkerend folie in de bouw bij daken, spouwmuren, kozijnen en funderingen. Daarnaast gebruiken onze klanten het ook als PVC band, waarbij het als buffer dient tussen twee metalen elementen (zoals aluminium kozijnen) om oxidatie tegen te gaan. Het wordt dan ook wel anti-contactband genoemd. Dit zwarte dakfolie leveren wij zowel ongelijmd als enkel- of dubbelzijdig zelfklevend in diverse diktes en afmetingen op maat gemaakt.


  EPDM dakfolie

  Dakfolie van EPDM

  Een ander type dakfolie in ons assortiment is EPDM folie. Omdat het van de grondstof EPDM gemaakt wordt, heeft dit folie zeer goede UV- en ozonbestendige eigenschappen. Daarnaast is het zowel water- als luchtdicht en is het goed bestand tegen invloeden van het weer. Dit dakfolie kan daarom ook zowel binnen als buiten toegepast worden en zal ook in beide situaties zeer duurzaam zijn en een goede verouderingsbestendigheid hebben. EPDM folie heeft goede mechanische, schokabsorberende en geluiddempende eigenschappen. Net als PVC wordt het voornamelijk als dakfolie en vijverfolie gebruikt. Maar het kan voor veel meer toepassingen gebruikt worden, bijvoorbeeld voor het maken van afdichtingen. Het kan afdichten bij diverse onderdelen in de bouw zoals kozijnen, dakgoten, scheidingswanden en spouwmuurconstructies. Hier beschermt het folie dan tegen vocht en lekkage. Andere afdichtingen die met EPDM folie gemaakt kunnen worden zijn afdichtingen bij stalen en aluminium ramen. Daarnaast wordt het gebruikt in de elektro industrie en als waterkering in de gevel. Wij leveren dit zwarte dakfolie op rol, maar kunnen ook diverse vormen op maat maken zoals ringen en stroken. Deze zijn zowel ongelijmd als enkel- of dubbelzijdig zelfklevend leverbaar.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.