EPDM Folie

  Het water- en weerbestendige EPDM folie is voornamelijk bekend als EPDM dakfolie en EPDM vijverfolie. Echter is het breed inzetbaar, bijvoorbeeld in de bouw. Het kan gebruikt worden voor afdichtingen tegen vocht en lucht. Het zwarte folie wordt tevens toegepast bij luchtdicht bouwen.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  Producten 1-1 van 1

  Eigenschappen van EPDM folie

  EPDM folie is het meest bekend als EPDM dakfolie en EPDM vijverfolie. Echter is het materiaal zeer breed inzetbaar en voor veel andere toepassingen te gebruiken. Zo kan het gebruikt worden voor het afdichten en beschermen van diverse elementen in bijvoorbeeld de bouw. Dankzij de grondstof EPDM heeft het materiaal zeer goede UV- en ozonbestendige eigenschappen. Het is heel goed bestand tegen invloeden van het weer en het is water- en luchtdicht. Het folie is niet gevoelig voor grote temperatuurschommelingen. Daardoor kan het zowel binnen als buiten gebruikt worden.

  EPDM folie is een ontzettend duurzaam materiaal met een goede verouderingsbestendigheid en een lange levensduur. Daarnaast is het langdurig flexibel door goede mechanische eigenschappen, is het gemakkelijk te verwerken en recyclebaar. Tot slot heeft het ook schok- en geluiddempende kwaliteiten. Bij EKI kunnen we het zwarte folie leveren op rol, maar ook in diverse vormen zoals stroken en ringen. Deze kunnen wij tevens met een zelfklevende zijde leveren. Echter is het materiaal lastig te verlijmen en kan een langdurige kleefkracht niet gegarandeerd worden.

  Toepassingen van EPDM folie

  Voor de bekende toepassingen als dakfolie en vijverfolie wordt dit materiaal niet echt gebruikt, maar er zijn wel een hoop andere toepassingen waar dit materiaal van EKI voor geschikt is. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het afdichten en beschermen van diverse bouwonderdelen zoals kozijnen, dakgoten, spouwmuurconstructies en scheidingswanden. Deze worden met EPDM folie beschermd tegen lekkage en vocht. In luchtdicht bouwen wordt het gebruikt om het doorlaten van lucht door wanden en verdiepingsvloeren tegen te gaan. Daarnaast wordt het gebruikt voor afdichtingen tegen water bij aluminium en stalen ramen, in de elektro industrie en als waterkering in de gevel.

  EPDM folie kopen?

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI producten zoals EPDM folie, bouwfolie, EPDM rubberfolie, plakfolie, EPDM stroken, zwarte folie en waterdicht folie van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit EPDM produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heb je specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.