Rondschuim EKI

  Rondschuim

  Heeft u rondschuim nodig van PE schuim of PU schuim? Dit is onder andere geschikt als rugvulling om voegen af te dichten, minder diep te maken of naden en kieren af te dichten.


  PE rondschuim

  PE rondschuim

  Rondschuim kan gemaakt worden van verschillende soorten schuim. Een veel voorkomende variant is PE rondschuim, dat gemaakt wordt van PE schuim, ook wel polyethyleenschuim genoemd. Dat materiaal heeft een gesloten celstructuur, waardoor het goed bestand is tegen invloeden van buitenaf en water. Het kan onder andere gebruikt worden in contact met ozon, UV-straling, water en direct zonlicht. Het kan toegepast worden voor afdichtingen tegen stof, lucht en water en is daarnaast zeer geschikt om schokken te absorberen en geluid te isoleren. Daarnaast is dit type rondschuim zeer verouderingsbestendig en bevat het geen weekmakers die plexiglas of polycarbonaat aantasten.

  Als PE schuim verwerkt wordt tot ronde vormen, wordt het voornamelijk gebruikt als rugvulling voor afdichtingskitten bij dilatatievoegen. Diepe voegen die afgekit moeten worden, kunnen hiermee minder diep gemaakt worden. Zo wordt driepuntsaanhechting in voegen voorkomen en kan de juiste breedte/diepte verhouding gecreëerd worden. Het is belangrijk dat het rondschuim zich goed in de voeg klemt, zodat het niet wegzakt als de kit wordt aangebracht. De voegen, naden en kieren die met het PE schuim opgevuld kunnen worden, bevinden zich voornamelijk in metselwerk, wanden, prefab en betonpanelen. Het materiaal kan zowel binnen als buiten toegepast worden, bijvoorbeeld in de glas- en gevelbouw. EKI levert verschillende soorten PE rondschuim in grijs en wit in verschillende afmetingen en diameters, zowel holle als volle profielen zijn mogelijk.


  PU rondschuim

  PU rondschuim

  Een andere mogelijkheid is rondschuim van polyetherschuim, ook wel PU schuim genoemd. Dit is een materiaal met een open celstructuur, waardoor lucht wordt afgevoerd en er geen blaasvorming bij het afkitten ontstaat. Hierdoor komt er niet teveel spanning op de kit te staan en is het polyetherschuim gemakkelijk in te drukken. Daardoor kunnen hiermee voegen afgedicht worden met een groot voegverloop. PU schuim is een verouderingsbestendig materiaal dat voornamelijk binnenshuis gebruikt wordt. Het is verdraagzaam met diverse ondergronden en kitten. PU rondschuim wordt eveneens voornamelijk gebruikt als rugvulling om voegen minder diep te maken.

  Stel dat u een kitvoeg heeft van 10 mm breed en 10 cm diep, dan kan met het polyetherschuim de voeg 10 mm diep gemaakt worden. Bij deze situatie zou u dan kiezen voor een rondschuim met een doorsnede van 20 mm, aangezien deze twee keer zo groot moet zijn als de voegbreedte van de voeg die afgedicht moet worden. Het is namelijk belangrijk dat het rondschuim goed in de voeg geklemd wordt, zodat deze niet weg kan zakken als de kit aangebracht wordt. Andere toepassingen van het materiaal zijn het afdichten van voegen met een groot voegverloop tegen stof en vuil, het opvangen van lichte schokken en het absorberen van geluid. EKI levert verschillende soorten PU rondschuim, ook een vlamdovende variant, in verschillende afmetingen en diameters. Heeft u advies nodig over welk materiaal geschikt is voor uw project? Neem dan contact met ons op!

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.