EVA Schuim

  EVA schuim heeft een gesloten celstructuur, maar is wel zacht en flexibel. Het materiaal is erg breed inzetbaar, maar wordt veelal gebruikt om schokken te absorberen. Ook wordt het gebruikt voor afdichtingen en dankzij de schokabsorberende eigenschappen wordt het veel gebruikt in de sport.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  Producten 1-1 van 1

  De grondstof EVA

  EVA (Ethyleen Vinyl Acetaat) is een thermoplast die ontstaat door polymerisatie van ethyleen en vinylacetaat, waardoor een copolymeer ontstaat. Deze bevat dezelfde eigenschappen als een elastomeer, waardoor het een flexibele en zachte grondstof is. Het is een “gecrosslinked” materiaal, wat inhoudt dat er een chemische reactie is ontstaan tijdens het spuitgietproces, waarbij sterke bruggen gevormd werden tussen de lange polymeerketens.

  De grondstof EVA bestaat in drie verschillende vormen, namelijk in poeder, platen of als granulaat. De dosering van het copolymeer verschilt per vorm. Met het granulaat worden de platen en folies gemaakt. Met de EVA korrels wordt het EVA schuim gemaakt. Dit vindt plaats door middel van granulatie, mengen, spuitgieten en schuimen. De korrels worden in een bepaalde mal gezet en door een chemische reactie ontstaat dan het gesloten cellig EVA foam. Dit verwerkt EKI weer tot platen, stroken, ringen en andere vormen. We leveren het EVA schuim ook zelfklevend.

  Eigenschappen van het EVA schuim

  Het is een zacht en flexibel schuim dankzij de eigenschappen die de grondstof het meegeeft. Daarnaast is EVA foam erg elastisch, licht van gewicht, slijtvast, waterdicht, bestand tegen invloeden van UV en ozon en is het bruikbaar voor isolatie toepassingen. Dit kan zowel isolatie tegen warmte en kou zijn, als tegen geluid. Het is een veel duurzamer en effectiever materiaal dan bijvoorbeeld PE of rubber. Ook heeft Ethyleen Vinyl Acetaat betere mechanische eigenschappen dan bijvoorbeeld PE, wat betekent dat het goed teruggaat naar zijn originele vorm na indrukken. Aan zowel de binnenkant als de buitenkant heeft het dezelfde eigenschappen.

  Het is geen giftig materiaal, is gemakkelijk in onderhoud, heeft antislip eigenschappen en is bestand tegen krabben en bijten. Daardoor is het een erg geschikt materiaal in toepassingen waar het veel in aanraking komt met (kleine) kinderen. Dit is één van de vele consumententoepassingen, maar in de vormen waarin EKI het verwerkt, wordt het voornamelijk voor industriële toepassingen gebruikt. Als industriële toepassing wordt EVA schuim met name gebruikt om schokken te absorberen.

  Toepassingen van EVA foam

  Verschillende toepassingen van het EVA foam zijn als kozijn-, deur- en glasafdichting in de bouw en bij het afdichten van voegen zonder veel voegverloop. Denk hierbij aan scheidingswanden, pads en bij het storten van beton. Verder is het veel terug te zien in boten, wellness centra, zwembaden, tuinen, speeltuinen en in de sport. Door zijn schokabsorberende eigenschappen zijn de mogelijkheden binnen de sportsector voor EVA schuim eindeloos. Andere bekende consumententoepassingen zijn in kinderzitjes, schoenzolen, zonnepanelen, speelgoed, banden voor kinderwagens, voeringen van tassen of zelfs in het interieur van auto’s.

  Hoe EKI EVA schuim aan u levert

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals EVA schuim platen en schuimmatten van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit Ethyleen Vinyl Acetaat produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze schuim producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.