Schuimrubber EKI

  Schuimrubber rollen

  Schuimrubber rollen zijn er in zachte en harde varianten in veel verschillende formaten. Wij leveren dit materiaal op maat van PU of PE aan bedrijven voor industriële toepassingen. Hierin is de afweging of u een schuim met een open of met een gesloten celstructuur nodig heeft.

  Uitgelichte producten

  Schuimrubber rollen van EKI


  PU schuimrubber rollen

  Zachte PU schuimrubber rollen

  In ons assortiment vindt u verschillende soorten schuimrubber rollen, die we grofweg in kunnen delen in twee soorten: zachte en harde rollen. Voor de zachte schuimrubber rol wordt over het algemeen polyether schuimrubber gebruikt (PU schuim). Omdat dit een schuim is met een open celstructuur, is het opgebouwd uit allemaal kleine cellen. Deze maken het materiaal gemakkelijk in te drukken, erg zacht en flexibel. Als het ingedrukt is geweest, zal het daarna gemakkelijk terugveren naar de originele vorm. Deze goede mechanische eigenschappen zorgen er dan ook voor dat het schuim toegepast wordt voor comfort toepassingen, zoals in matrassen en meubilair als kussens. Hier zult u het materiaal waarschijnlijk ook van kennen.


  Echter leveren wij ons PU schuimrubber voornamelijk aan industriële klanten, in de kleuren grijs en wit. Het materiaal is namelijk veel breder toepasbaar. De schuimrubber rollen kunnen bijvoorbeeld verwerkt worden tot rugvulling voor kitten of geluidsisolatie schuim, maar ook tot tochtband of verpakkingsschuim voor lichtgewicht onderdelen. De toepassingen van het materiaal bevinden zich voornamelijk binnen. Het schuim kan ook gebruikt worden voor afdichtingen tegen stof en geluid. Omdat wij bij EKI ervoor zorgen dat de grote blokken waarin het schuimrubber geproduceerd wordt versneden wordt naar toepasbare formaten, zijn veel vormen, afmetingen en afnames mogelijk. Bent u dus op zoek naar grote schuimrubber rollen of juist kleine schuimrubber rolletjes, dan is dit allemaal mogelijk. Vindt u uw gewenste maat niet tussen onze maten in de configurator? Vraag dan een offerte aan voor een maatwerk schuimrubber rol.


  PE schuimrubber rollen

  Harde PE schuimrubber rollen

  In tegenstelling tot de PU schuimrubber rollen, heeft PE schuimrubber een gesloten celstructuur. Dit zorgt ervoor dat het schuim waterdicht is en minder gemakkelijk in te drukken is. Het is eveneens leverbaar in grijs en wit en voor een breed toepassingsgebied te gebruiken. Het materiaal is goed bestand tegen invloeden van het weer en chemicaliën. Het is in staat om goede warmte-, koude- en geluidsisolatie te bieden en biedt weerstand tegen tocht. Het is een lichtgewicht materiaal dat gemakkelijk is in onderhoud en schokdemping kan bieden. Een schuimrubber rol is breed inzetbaar, bijvoorbeeld als ondervloer bij laminaat of parket, als glasband, isolatietape of montagetape. Er worden ook gesloten rugvulling voor kitten en drijfmiddelen zoals zwemvesten van gemaakt. Tot slot wordt het ook gebruikt als afstandhouder. De schuimrubber rollen leveren wij in diktes van 1 mm tot 15 mm. Omdat wij de rollen zelf op maat snijden, zijn veel afmetingen en afnames mogelijk.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.