Schuimrubber EKI

  Schuimrubber

  Schuimrubber is een breed inzetbaar materiaal dat van diverse grondstoffen gemaakt kan worden. Voor een zachte variant wordt bijvoorbeeld polyether gebruikt en voor de hardere variant wordt PE gebruikt. Wij maken schuimrubber op maat in allerlei verschillende vormen, dichtheden en afmetingen.

  Uitgelichte producten

  Schuimrubber producten van EKI

  Polyether schuimrubber

  Polyether schuimrubber, ook wel polyetherschuim of PU schuim genoemd, is een zacht en flexibel materiaal. Omdat het opgebouwd is uit allemaal kleine cellen, heeft het een open celstructuur. Deze zorgen ervoor dat het schuimrubber gemakkelijk in te drukken is. Nadat het ingedrukt wordt, zal het ook weer goed terugkeren naar de oorspronkelijke vorm. Dit komt doordat het materiaal erg goede mechanische eigenschappen heeft. Dankzij deze eigenschappen wordt polyether schuimrubber veel gebruikt voor comfort toepassingen. U kunt hierbij denken aan matrassen en in meubilair, bijvoorbeeld om zitkussens van te maken. Echter is het materiaal veel breder inzetbaar dan dat. Zo wordt het onder andere toegepast als rugvulling voor kitten of als geluidsisolatie schuim. Andere voorbeelden van toepassingen zijn als verpakkingsschuim voor lichtgewicht onderdelen of als tochtband voor voegen met een groot voegverloop. Het type afdichtingen waar polyether schuimrubber voor gebruikt wordt, zijn afdichtingen tegen stof en geluid. Dit komt omdat de open celstructuur geen vloeistoffen tegen kan houden. Het materiaal wordt altijd binnen toegepast. Wilt u dit schuim kopen? In ons assortiment vindt u polyetherschuim in de kleuren grijs en wit, in diverse dichtheden en afmetingen. Uit de schuimblokken kunnen wij diverse vormen snijden, vrijwel alle gewenste vormen zijn mogelijk, ook als u een schuimrubber rol zoekt.

  Polyether schuimrubber
  PE schuimrubber

  PE schuimrubber kopen

  In tegenstelling tot de polyether variant, heeft PE schuimrubber een gesloten celstructuur. Daardoor is schuimrubber van polyethyleenschuim waterdicht. Daarnaast is het weerbestendig en goed bestand tegen chemicaliën. Het biedt goede warmte-, koude- en geluidsisolatie en zal weerstand bieden tegen tocht. Het is een lichtgewicht materiaal dat gemakkelijk is in onderhoud en goede schokdemping biedt. PE schuimrubber is erg breed inzetbaar, bijvoorbeeld als verpakkingsschuim voor zwaardere elementen, als ondervloer bij laminaat of parket of om drijfmiddelen zoals zwemvesten van te maken. Andere veelvoorkomende toepassingen zijn als isolatietape, glasband of montagetape. Het is namelijk ook het materiaal dat wij gebruiken om dubbelzijdig foamtape van te maken. Tot slot kan het toegepast worden als gesloten rugvulling voor afdichtingskitten. De hardheid van PE schuimrubber is vergelijkbaar met dat van een hard matras, bijvoorbeeld 25 kg/m3 en hoger. Als dit schuim gebruikt wordt voor afdichtingen, dan zijn enkel voegen met weinig voegverloop geschikt. Wilt u dit schuim kopen? In ons assortiment vindt u PE schuim in de kleuren wit en grijs, in diverse afmetingen en vormen. Wij kunnen dit materiaal ook als schuimrubber rol leveren in diktes van 1 mm tot 15 mm.

  EPDM schuimrubber op maat

  EPDM celrubber wordt ook wel EPDM schuimrubber genoemd. Omdat EPDM een erg weerbestendige grondstof is, is dit materiaal goed bestand tegen invloeden van UV-straling en ozon. Daarnaast is het waterdicht, dit komt doordat dit schuimrubber vrijwel altijd een gesloten celstructuur heeft. Enkel een aantal hele zachte varianten hebben een semi-gesloten celstructuur. EPDM celrubber heeft goede mechanische eigenschappen, waardoor het goed in te drukken is. Veelvoorkomende toepassingen van dit materiaal zijn als tochtstrip of afdichtingsband. Hiermee worden afdichtingen gerealiseerd tegen invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld bij ramen, scheidingswanden, in vouwwagens of in de elektro-industrie. Wilt u dit schuim kopen? Wij leveren dit materiaal op maat in verschillende afmetingen, met of zonder lijmlaag, in de kleuren zwart, grijs en wit.

  EPDM schuimrubber

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.