Butylband

  Butylband is een zelfklevende strip die gemaakt wordt van butyl rubber. Het materiaal heeft een hele sterke kleefkracht en wordt voornamelijk gebruikt bij luchtdicht bouwen. De butylstrips zijn zeer breed inzetbaar om lucht-, water- en/of dampdichte afdichtingen te realiseren op diverse locaties.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (4)
  • (1)
  Producten 1-4 van 4

  Eigenschappen van butylband

  Butylband is een zelfklevende strip die gemaakt wordt van butyl rubber. Deze strips worden voornamelijk gebruikt bij luchtdicht bouwen. De zelfklevende membranen zijn hiervoor geschikt omdat butyl water-, damp- en luchtdicht is en een goede bestendigheid heeft tegen UV-straling en invloeden van het weer. De butylstrip heeft van zichzelf een hele sterke kleefkracht. Zelfs bij erg hoge en lage temperaturen blijft de kleeflaag flexibel. Deze zakt niet uit, droogt niet uit en wordt niet hard. Het hecht op vrijwel alle voorkomende ondergronden met een permanente kleefkracht, zelfs op ondergronden met kleine oneffenheden. Het materiaal is zeer verouderingsbestendig en heeft een lange levensduur. Daarnaast is butyl gemakkelijk te verwerken, is het onderhoudsvrij, gemakkelijk aan te brengen en kan het overgeschilderd worden.

  Luchtdicht bouwen met butyl band

  Butyl band wordt veelal gebruikt om afdichtingen te realiseren bij luchtdicht bouwen. Als het op de juiste wijze aangebracht wordt, draagt het bij aan de energiebesparing van een gebouw. Het sluit dan nauw aan met concepten zoals het passiefhuis en energieneutrale huizen. De strips kunnen voegen afdichten waar een lucht-, water- en/of dampdichte afdichting gewenst is. Deze bevinden zich voornamelijk bij draagconstructies en gevelelementen. Dit soort voegen zitten bijvoorbeeld tussen een kozijn en een spouwblad, maar ook naden tussen betonelementen kunnen met butylband afgedicht worden. Er kan tevens drukvereffening in de gevelconstructie mee gecreëerd worden.

  Andere mogelijke toepassingen

  Andere aansluitingen die met butylstrips gemaakt kunnen worden, zijn aansluitingen tussen vochtschermen, folie- en profielaansluitingen op diverse materialen zoals metaal, kunststof, beton, hout en steen. Daarnaast wordt het gebruikt voor het afdichten van luchtkanalen en voor waterdichte afdichtingen in caravans, campers en dergelijken. Zelfklevende butylband wordt veel toegepast in de container- en silobouw, scheepsbouw, apparatenbouw, dakenbouw en in sanitaire installaties. Samengevat kan het materiaal gebruikt worden voor veeleisende afdichtingen.

  Kitband van butyl

  Kitband wordt gemaakt van butyl rubber, daarom wordt het ook wel butylband genoemd. Het is een zelfklevende strip die veelal gebruikt wordt bij luchtdicht bouwen. Het materiaal is hiervoor geschikt, omdat het zelfklevende membraan zowel water-, damp- als luchtdicht is. Kitband kan ook gebruikt worden voor diverse andere afdichtingen.

  Hoe EKI butylband levert

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI producten zoals butylband, kitband en butylstrip van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit butyl produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heb je specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.