Butylband

Butylband is een zelfklevende strip die gemaakt wordt van butyl rubber. Het materiaal heeft een hele sterke kleefkracht en wordt voornamelijk gebruikt bij luchtdicht bouwen. De butylstrips zijn zeer breed inzetbaar om lucht-, water- en/of dampdichte afdichtingen te realiseren op diverse locaties.

Butylband EKI
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. EKI 6000 Butylband grijs
  EKI 6000 Butylband grijs
  • sterke kleefkracht
  • heel duurzaam
  • vele afmetingen

  Levertijd: Kort

  Levertijd: Kort

  Bekijk
 2. EKI 6008 Butylband alu
  EKI 6008 Butylband alu
  • gasdicht
  • waterdampdicht
  • met aluminium

  Levertijd: Kort

  Levertijd: Kort

  Bekijk
 3. EKI 6001 Butylband zwart
  EKI 6001 Butylband zwart
  • sterke kleefkracht
  • heel duurzaam
  • vele afmetingen

  Levertijd: Kort

  Levertijd: Kort

  Bekijk
 4. EKI 6009 Butylband koper
  EKI 6009 Butylband koper
  • gasdicht
  • waterdampdicht
  • met koperfolie

  Levertijd: Kort

  Levertijd: Kort

  Bekijk
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Eigenschappen van butylband

Butylband is een zelfklevende strip die gemaakt wordt van butyl rubber. Deze strips worden voornamelijk gebruikt bij luchtdicht bouwen. De zelfklevende membranen zijn hiervoor geschikt omdat butyl water-, damp- en luchtdicht is en een goede bestendigheid heeft tegen UV en invloeden van het weer. De butylstrip heeft van zichzelf een hele sterke kleefkracht. Zelfs bij erg hoge en lage temperaturen blijft de kleeflaag flexibel en deze zakt niet uit of droogt uit en wordt hard. Deze hecht op vrijwel alle voorkomende ondergronden met een permanente kleefkracht, zelfs op ondergronden met kleine oneffenheden. Het materiaal is erg verouderingsbestendig en heeft een lange levensduur. Daarnaast is butyl erg gemakkelijk te verwerken, is het onderhoudsvrij, gemakkelijk aan te brengen en kan het overgeschilderd worden.

Toepassingen van butyl band

Butyl band wordt veelal gebruikt om afdichtingen te realiseren bij luchtdicht bouwen. Als het op de juiste wijze aangebracht wordt, draagt het bij aan de energiebesparing van een gebouw en sluiten ze nauw aan met concepten zoals het passiefhuis en energie neutrale huizen. De strips kunnen voegen afdichten waar een lucht-, water- en/of dampdichte afdichting gewenst is. Deze bevinden zich voornamelijk bij draagconstructies en gevelelementen. Dit soort voegen zitten bijvoorbeeld tussen een kozijn en een spouwblad, maar ook naden tussen betonelementen kunnen met butylband afgedicht worden. Er kan tevens drukvereffening in de gevelconstructie mee gecreëerd worden.

Andere aansluitingen die met de butylstrips gemaakt kunnen worden zijn aansluitingen tussen vochtschermen, folie- en profielaansluitingen op diverse materialen zoals metaal, kunststof, beton, hout en steen. Daarnaast wordt het gebruikt voor het afdichten van luchtkanalen en voor waterdichte afdichtingen in caravans, campers en dergelijken. Zelfklevende butylband wordt veel toegepast in de container- en silobouw, scheepsbouw, apparatenbouw, dakenbouw en in sanitaire installaties. Al met al kan het materiaal gewoon gebruikt worden voor veeleisende afdichtingen.

Kitband van butyl

Kitband wordt gemaakt van butyl rubber, daarom wordt het ook wel butylband genoemd. Het is een zelfklevende strip die veelal gebruikt wordt bij luchtdicht bouwen. Het materiaal is hiervoor geschikt, omdat het zelfklevende membraan zowel water-, damp- als luchtdicht is. Kitband wordt veelal gebruikt om afdichtingen te maken bij luchtdicht bouwen, maar kan ook gebruikt worden voor diverse andere afdichtingen.

Hoe EKI butylband aan u levert

Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals butylband, kitband en butylstrip van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit butyl produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier