EKI 6000 Butylband grijs

  • Grondstof: butyl, IIR band
  • Kleur: grijs
  • Dichtheid: 1600 kg/m³
  • Geschikt voor: Lucht- en waterdichte afdichtingen vb bij luchtdicht bouwen.
Alle specificaties bekijken Stel samen en bestel

Wat zijn de eigenschappen van deze butylband en hoe wordt het geleverd?

EKI 6000 is een grijs butylband, dit is een zelfklevende strip die gemaakt wordt van butyl rubber. Het is een membraan dat van zichzelf enkelzijdig zelfklevend is en een hele sterke kleefkracht heeft. Aan één zijde heeft het materiaal een schutfolie. Deze membranen zijn luchtdicht, waterdicht en dampdicht. Daardoor zijn deze strips zeer geschikt voor gebruik bij luchtdicht bouwen. Daarnaast is butylband bestand tegen een hoop invloeden van buitenaf, zoals UV-straling en ozon. Het materiaal heeft een erg goede weerbestendigheid, waardoor het zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Het kan gebruikt worden binnen een temperatuurbereik van -40°C tot 90°C. Zelfs bij deze temperaturen zal het materiaal zelfklevend en flexibel blijven, niet uitdrogen of hard worden. Het heeft dan ook een zeer goede verouderingsbestendigheid, is erg duurzaam en heeft een lange levensduur. De sterke kleefkracht hecht op vrijwel alle voorkomende ondergronden met een permanente kleefkracht. Omdat het materiaal gemakkelijk in te drukken is, kunnen dit ook ondergronden zijn met veel oneffenheden. De kitband heeft een hoog soortelijk gewicht, waardoor het wat zwaarder aanvoelt. Butyl is gemakkelijk te verwerken, onderhoudsvrij en gemakkelijk aan te brengen dankzij de zelfklevende zijde. Tot slot bevat het geen giftige bestanddelen, is het vrij van oplosmiddelen en is het bestand tegen logen en verdunde zuren. Wij leveren butylband op rol in verschillende diameters en afmetingen. Na het aanbrengen kan het materiaal overgeschilderd worden in een gewenste kleur, waardoor het minder opvalt.


Waar kan ik EKI 6000 voor gebruiken?

Butylband kan voor veel verschillende afdichtingen gebruikt worden. Het is een populair product in de bouw. Het meest voorkomend zijn afdichtingen van expansievoegen en afdichtingen bij luchtdicht bouwen. Als het materiaal op de juiste wijze aangebracht wordt, draagt het namelijk bij aan de energiebesparing van een gebouw. Het sluit dan aan bij concepten zoals energieneutrale huizen en het passiefhuis. De expansievoegen mogen zich ook bevinden op locaties waar trillingen optreden of onbelaste verbindingen zijn. De af te dichten voegen bevinden zich voornamelijk bij gevelelementen en draagconstructies. Voorbeelden hiervan zijn tussen een kozijn en een spouwblad, tussen betonelementen, profielplaten, zetstukken, goten, vochtschermen en lichtdoorlatende platen. Ook worden er folie- en profielaansluitingen mee gemaakt. Het maakt voor butylband niet uit of het gaat om materialen van metaal, beton, hout, steen of kunststof. Als er een hele brede voeg afgedicht moet worden, gebruikt men soms twee butyl strips naast elkaar om nog beter gebruik te kunnen maken van de lucht-, water- en dampdichte eigenschappen. Een andere toepassing is het creëren van drukvereffening in de gevelconstructie. Tot slot wordt butyl band door zijn water- en luchtdichte eigenschappen ook veel gebruikt voor waterdichte afdichtingen in campers, caravans en sanitaire installaties. En het is geschikt om luchtkanalen en containers af te dichten.

Producteigenschappen

Algemene Omschrijving
Grondstof butyl, IIR
De gebruikte grondstof heeft veel invloed op de eigenschappen van het materiaal.
Materiaal band
Materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurd op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
Unieke eigenschap blijft elastisch, hard niet uit
Materiaaleigenschappen zijn logisch weer te geven in technische gegevens. Door een unieke combinatie van materiaal en kwaliteit van de grondstof kunnen eigenschappen ontstaan die er uitspringen. Deze unieke eigenschap zorgt dan ook voor de grootste onderscheiding tussen de verschillende materialen.
Kleur grijs
Het overgrote deel van ons productgamma is zwart, grijs of wit. We leveren ook materialen met andere kleuren zoals rood, geel, groen of blauw. Houdt u er a.u.b. rekening mee dat er altijd tolerantie zit op de kleur. Bij sommige materialen is deze tolerantie kleiner, en bij andere materialen groter.
Celstructuur gesloten
De celstructuur geeft aan of een materiaal opencellig, semi-gesloten of gesloten is. Bij gesloten cellig materiaal zijn alle cellen dicht en kan de lucht niet uit de cel. Gesloten cellig materiaal kan men meestal maar een bepaald percentage indrukken, anders knappen de cellen en gaat het materiaal kapot. Bij opencellig kan de lucht wel in en uit de cellen. Opencellig materiaal is hierdoor meestal helemaal samen te drukken. Semi-gesloten materiaal zit tussen deze 2 types in. Als materiaal niet ingedrukt wordt dan kan er (beperkt) lucht circuleren door het materiaal. Maar als het materiaal een bepaald percentage wordt ingedrukt dan sluiten de cellen zich en wordt het materiaal gesloten cel.
Dichtheid 1600 kg/m³
Range: 1550 kg/m³ tot 1650 kg/m³
Norm:
Dichtheid of densiteit van een materiaal drukt uit hoeveel massa van dat materiaal aanwezig is in een bepaald volume. Het overgrote gedeelte van onze producten wordt uitgedrukt in kg/m³. Bij de productie van een bepaald materiaal is er altijd tolerantie op de densiteit. Dit is helaas niet te vermijden, maar wordt wel nauwkeurig bijgehouden in kwaliteitscontroles. Het meten van densiteit of soortelijk gewicht van materialen gebeurd volgens internationale normen. Hierdoor kunnen materialen beter en nauwkeuriger met elkaar vergeleken worden.
Mogelijkheden Materiaal
Technische Eigenschappen Materiaal
FMVSS302 conform
FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als conform dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
Temperatuur -40 °C tot +90 °C kortstondig +100 °C  
Krimp 22h, 70 °C < 5%  
Applicatie temperatuur > 5 °C  
Kracht voor 50% compressie 110 kPa ()
Range:
Hoeveel kracht uitgedrukt in kPa is er nodig om 50% in te drukken. Deze ASTM norm werkt met standaard ranges: 20-40, 30-60, 40-80, 60-120, 80-160, 120-200, 160-250, 200-300 en 250-350. De ranges zijn redelijk breed, maar geven wel een goed beeld als materialen van verschillende hardheden met elkaar worden vergeleken.
Rek bij breuk 190% (DIN EN ISO 1798)
Grens: > 140%
De rek bij breuk is een maatstaf van uitrekbaarheid van het materiaal. Deze maatstaf staat in verbinding met treksterkte. Bij de opgegeven kracht van treksterkte, hoeveel procent is het materiaal dan uitgerekt, uitgedrukt in een percentage van de oorspronkelijke lengte: 120% betekent dan 20% uitrekken.
Maximaal % indrukken 90%
Dit geeft een indicatie van hoeveel procent een materiaal maximaal samen te drukken is, zonder dat het materiaal kapot gaat. Bijvoorbeeld bij gesloten cellig schuim, als meer dan 50% indrukken dan knappen de cellen. Bij hardere materialen ligt de maximale samendrukken een stuk lager, en bij hele zachte opencellige materialen kan vaak bijna helemaal ingedrukt worden.
Waterdichtheid 0,17 g/m²/24hr/mm  
Spanning piekkracht 35 kN/m²  
Afpelhechting 90° > 12 N/cm  
Toepassingen, Normen
Oppervlakte behandeling schoon, droog, stofvrij en vetvrij  
Applicatie richtlijn rechtstreeks van de rol, aandrukken op oppervlakte, verwijder beschermingspapier, druk tegen het andere oppervlakte. Goed aandrukken.  
UV-bestendigheid heel goed  
Ozonbestendigheid heel goed  
REACH ja
REACH is Europese wetgeving over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
RoHS ja
RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
Recyclebaar ja
Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
CFC en HCFC vrij ja
Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
Toxiciteit bevat geen giftige bestanddelen  
Shelf life 2 jaar
Bij binnenkomst van het materiaal, hoe lang mag het materiaal in voorraad blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en verpakt in oorspronkelijke verpakking.
Verwachte levensduur 30  
HS code 4008219000
HS-code of Harmonized System code is een internationale standaard om goederen te categoriseren, vooral gebruikt bij de export.

Disclaimer

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Stel samen en bestel - EKI 6000 Butylband grijs

Stel samen en bestel - EKI 6000 Butylband grijs

Vraag een monster aan

Request Sample Form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Stel een vraag over dit product

Product question form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier