EKI 6007 Butylband zwart

  • Grondstof: butyl, IIR band
  • Kleur: grijs
  • Geschikt voor: Lucht-, damp- en waterdichte aansluitingen maken.
Alle specificaties bekijken Stel samen en bestel

Wat zijn de eigenschappen van deze butylband en hoe wordt het geleverd?

EKI 6007 is een zwarte butylband, een zelfklevende strip die gemaakt is van butyl rubber. Het is een koud zelfklevend membraan voor lucht-, damp- en waterdichte aansluitingen. Daardoor worden de membranen onder andere gebruikt voor luchtdicht bouwen. De strips plakken uit zichzelf zeer sterk en één zelfklevende zijde is afgedekt met zwart laminaatfolie. Aan de andere kant vindt u gesiliconiseerd papier als schutfolie. De butylband is zeer UV-bestendig en kan zowel binnen als buiten toegepast worden binnen een temperatuurbereik van -40°C tot 90°C. Zelfs bij extreem hoge en lage temperaturen zal de kleeflaag flexibel blijven en niet uitzakken of uitdrogen. De sterke kleeflaag hecht op vrijwel alle voorkomende ondergronden met een permanente kleefkracht. Op deze ondergronden zal geen vlekvorming ontstaan. Het materiaal heeft een goede verouderingsbestendigheid en heeft een lange levensduur. De sterke zelfklevendheid van de butylband zorgt ervoor dat het gemakkelijk te monteren is. Wij leveren EKI 6007 op rollen van een meter die we op verschillende breedtes op maat snijden. Het is belangrijk dat de ondergrond voor het aanbrengen van het membraan schoon, droog en vetvrij is.


Waar kan ik EKI 6007 voor gebruiken?

Butylband is geschikt voor diverse afdichtingen in de bouw. Omdat het materiaal damp-, lucht- en waterdicht is, wordt het vaak gebruikt voor het maken van afdichten van gevelelementen en draagconstructies. Voorbeelden hiervan zijn tussen een kozijn en een spouwblad, tussen goten, betonelementen, zetstukken, profielplaten, vochtschermen en lichtdoorlatende platen. Ook worden er folie- en profielaansluitingen mee gemaakt. Daarnaast wordt er drukvereffening in de gevelconstructie mee gerealiseerd. Dit gebeurt onder andere bij luchtdicht bouwen. Wanneer het materiaal op de juiste wijze aangebracht wordt, zal het bijdragen aan de energiebesparing van een gebouw. Het sluit dan aan bij concepten zoals het passiefhuis en energieneutrale huizen. Butylband kan op allerlei verschillende ondergronden geplakt worden. Omdat we bij EKI het materiaal zelf op maat maken, zijn diverse breedtes mogelijk en kunnen er dus ook hele brede voegen en kieren mee afgedicht worden. Tot slot wordt EKI 6007 door zijn water-, damp- en luchtdichte eigenschappen ook veel gebruikt voor waterdichte afdichtingen in sanitaire installaties, campers en caravans. Ook zijn de membranen geschikt om onder andere luchtkanalen en containers af te dichten.

Producteigenschappen

Algemene Omschrijving
Grondstof butyl, IIR
De gebruikte grondstof heeft veel invloed op de eigenschappen van het materiaal.
Materiaal band
Materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurd op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
Unieke eigenschap met zwarte toplaag
Materiaaleigenschappen zijn logisch weer te geven in technische gegevens. Door een unieke combinatie van materiaal en kwaliteit van de grondstof kunnen eigenschappen ontstaan die er uitspringen. Deze unieke eigenschap zorgt dan ook voor de grootste onderscheiding tussen de verschillende materialen.
Kleur grijs
Het overgrote deel van ons productgamma is zwart, grijs of wit. We leveren ook materialen met andere kleuren zoals rood, geel, groen of blauw. Houdt u er a.u.b. rekening mee dat er altijd tolerantie zit op de kleur. Bij sommige materialen is deze tolerantie kleiner, en bij andere materialen groter.
Celstructuur gesloten
De celstructuur geeft aan of een materiaal opencellig, semi-gesloten of gesloten is. Bij gesloten cellig materiaal zijn alle cellen dicht en kan de lucht niet uit de cel. Gesloten cellig materiaal kan men meestal maar een bepaald percentage indrukken, anders knappen de cellen en gaat het materiaal kapot. Bij opencellig kan de lucht wel in en uit de cellen. Opencellig materiaal is hierdoor meestal helemaal samen te drukken. Semi-gesloten materiaal zit tussen deze 2 types in. Als materiaal niet ingedrukt wordt dan kan er (beperkt) lucht circuleren door het materiaal. Maar als het materiaal een bepaald percentage wordt ingedrukt dan sluiten de cellen zich en wordt het materiaal gesloten cel.
Mogelijkheden Materiaal
Meest verkochte diktes 0.8 mm
De meest verkocht diktes geven een eerste indicatie van de standaard mogelijkheden. Er is veel meer mogelijk. Mocht de gewenste dikte er niet bij staan, neem a.u.b. contact met ons op. Vaak kunnen we de dikte gemakkelijk op maat maken en soms is er een alternatief materiaal waarin de gewenste dikte wel mogelijk is.
Max breedte rollen 1000 mm
Uit rollen produceert EKI bandjes en vormen. De standaard rolbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden in maximale afmetingen.
Uitvoering oppervlakte 1 met zwart laminaatfolie
Rubber en sponsrubber wordt in rollen geproduceerd. Tijdens dit productieproces kan ervoor gekozen worden om een oppervlakte glad of met een doekafdruk te produceren. De twee zijdes van een rol kunnen een verschillende oppervlakte hebben. Bij sommige materialen is het mogelijk om enkel met een glad oppervlakte te produceren en bij andere is het soms mogelijk om enkel met een doekafdruk te produceren. Dit om het productieproces zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.
Technische Eigenschappen Materiaal
FMVSS302 conform
FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als conform dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
DIN 4102 deel 1 B2  
Temperatuur -40 °C tot +90 °C kortstondig +100 °C  
Applicatie temperatuur > 5 °C  
Waterdampdoorlaatbaarheid sd > 800m (DIN 4108-3)  
Dampdiffusie μ > 1.000.000 (DIN 52615)  
Toepassingen, Normen
Oppervlakte behandeling schoon, droog, stofvrij en vetvrij  
Applicatie richtlijn rechtstreeks van de rol, aandrukken op oppervlakte, verwijder beschermingspapier, druk tegen het andere oppervlakte. Goed aandrukken.  
UV-bestendigheid heel goed  
Ozonbestendigheid heel goed  
REACH ja
REACH is Europese wetgeving over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
RoHS ja
RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
Recyclebaar ja
Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
CFC en HCFC vrij ja
Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
Shelf life 1 jaar
Bij binnenkomst van het materiaal, hoe lang mag het materiaal in voorraad blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en verpakt in oorspronkelijke verpakking.

Disclaimer

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Stel samen en bestel - EKI 6007 Butylband zwart

Stel samen en bestel - EKI 6007 Butylband zwart

Vraag een monster aan

Request Sample Form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Stel een vraag over dit product

Product question form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier