EKI 6009 Butylband koper

  • Grondstof: butyl, IIR band
  • Kleur: zwart
  • Geschikt voor: Water- en dampdichte aansluitingen maken.
Alle specificaties bekijken

Wat zijn de eigenschappen van deze butylband en hoe wordt het geleverd?

EKI 6009 is een grijze (antraciet) butylband, dit is een zelfklevende strip die gemaakt wordt van butyl rubber. Deze strips worden veelal gebruikt voor afdichtingen. Het wordt ook wel kunststof laminaatfolie genoemd, omdat aan één zijde een koper laminaatfolie op het materiaal bevestigd is. Het folie zorgt voor goede bestendigheid tegen water en waterdamp en verbetert de geleiding op het materiaal. Daardoor kan het gebruikt worden om water- en dampdichte aansluitingen te creëren. De butylband kan toegepast worden binnen een breed temperatuurbereik en is geschikt voor gebruik zowel binnen- als buitenshuis. Dit komt omdat het materiaal een goede bestendigheid heeft tegen UV-straling, ozon en andere invloeden van het weer. EKI 6009 heeft een hele sterke kleefkracht die op vrijwel alle voorkomende ondergronden hecht. Als deze ondergronden eerst droog en stof- en vetvrij gemaakt worden, zal dit met een vrijwel permanente kleefkracht zijn. De sterke zelfklevendheid van deze butylband koper zorgt ervoor dat het gemakkelijk te monteren is. Er is dan geen extra mechanische bevestiging noodzakelijk. Het materiaal is gemakkelijk te verwerken. Wij leveren de afdichtingsband op rollen van een meter die we op verschillende breedtes op maat snijden.


Waar kan ik EKI 6009 voor gebruiken?

Butylband koper is geschikt voor diverse afdichtingen dankzij de water- en dampdichte eigenschappen. Deze afdichtingen bevinden zich voornamelijk in de bouw. EKI 6009 wordt voornamelijk gebruikt om horizontale waterkering in verticale gevelvlakken te creëren, zowel binnen- als buitenshuis. Voorbeelden van toepassingen in de bouw zijn het afdichten van aansluitvoegen tussen gevelelementen en draagconstructies in de spouw. Het wordt ook gebruikt om aansluitnaden bij golf- en profielplaten af te dichten en scheuren in lood af te dichten. Maar butylband koper kan ook toegepast worden om goten te bekleden en aansluitingen van dakramen en lichtkoepels af te dichten. EKI 6009 kan op allerlei verschillende ondergronden geplakt worden. Omdat we bij EKI het materiaal zelf op maat maken, zijn diverse breedtes mogelijk en kunnen er dus ook hele brede voegen en kieren mee afgedicht worden. Bent u op zoek naar een butylband zonder koperfolie? Bekijk dan ons volledige assortiment butylband hier.

Producteigenschappen

Algemene Omschrijving
Grondstof butyl, IIR
De gebruikte grondstof heeft veel invloed op de eigenschappen van het materiaal.
Materiaal band
Materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurd op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
Unieke eigenschap met koper toplaag
Materiaaleigenschappen zijn logisch weer te geven in technische gegevens. Door een unieke combinatie van materiaal en kwaliteit van de grondstof kunnen eigenschappen ontstaan die er uitspringen. Deze unieke eigenschap zorgt dan ook voor de grootste onderscheiding tussen de verschillende materialen.
Kleur zwart
Het overgrote deel van ons productgamma is zwart, grijs of wit. We leveren ook materialen met andere kleuren zoals rood, geel, groen of blauw. Houdt u er a.u.b. rekening mee dat er altijd tolerantie zit op de kleur. Bij sommige materialen is deze tolerantie kleiner, en bij andere materialen groter.
Celstructuur gesloten
De celstructuur geeft aan of een materiaal opencellig, semi-gesloten of gesloten is. Bij gesloten cellig materiaal zijn alle cellen dicht en kan de lucht niet uit de cel. Gesloten cellig materiaal kan men meestal maar een bepaald percentage indrukken, anders knappen de cellen en gaat het materiaal kapot. Bij opencellig kan de lucht wel in en uit de cellen. Opencellig materiaal is hierdoor meestal helemaal samen te drukken. Semi-gesloten materiaal zit tussen deze 2 types in. Als materiaal niet ingedrukt wordt dan kan er (beperkt) lucht circuleren door het materiaal. Maar als het materiaal een bepaald percentage wordt ingedrukt dan sluiten de cellen zich en wordt het materiaal gesloten cel.
Mogelijkheden Materiaal
Meest verkochte diktes 1.2 mm
De meest verkocht diktes geven een eerste indicatie van de standaard mogelijkheden. Er is veel meer mogelijk. Mocht de gewenste dikte er niet bij staan, neem a.u.b. contact met ons op. Vaak kunnen we de dikte gemakkelijk op maat maken en soms is er een alternatief materiaal waarin de gewenste dikte wel mogelijk is.
Max breedte rollen 1000 mm
Uit rollen produceert EKI bandjes en vormen. De standaard rolbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden in maximale afmetingen.
Uitvoering oppervlakte 1 met koper folie toplaag
Rubber en sponsrubber wordt in rollen geproduceerd. Tijdens dit productieproces kan ervoor gekozen worden om een oppervlakte glad of met een doekafdruk te produceren. De twee zijdes van een rol kunnen een verschillende oppervlakte hebben. Bij sommige materialen is het mogelijk om enkel met een glad oppervlakte te produceren en bij andere is het soms mogelijk om enkel met een doekafdruk te produceren. Dit om het productieproces zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.
Technische Eigenschappen Materiaal
FMVSS302 conform
FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als conform dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
DIN 4102 deel 1 B2  
Temperatuur -40 °C tot +90 °C kortstondig +100 °C  
Applicatie temperatuur > 5 °C  
Waterdampdoorlaatbaarheid sd > 1200m (DIN 4108-3)  
Dampdiffusie μ > 1.000.000 (DIN 52615)  
Toepassingen, Normen
Oppervlakte behandeling schoon, droog, stofvrij en vetvrij  
Applicatie richtlijn rechtstreeks van de rol, aandrukken op oppervlakte, verwijder beschermingspapier, druk tegen het andere oppervlakte. Goed aandrukken.  
UV-bestendigheid heel goed  
Ozonbestendigheid heel goed  
REACH ja
REACH is Europese wetgeving over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
RoHS ja
RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
Recyclebaar ja
Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
CFC en HCFC vrij ja
Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
Shelf life 1 jaar
Bij binnenkomst van het materiaal, hoe lang mag het materiaal in voorraad blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en verpakt in oorspronkelijke verpakking.

Disclaimer

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Vraag een monster aan

Request Sample Form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Stel een vraag over dit product

Product question form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier