EKI 6008 Butylband alu

  • Grondstof: butyl, IIR band
  • Kleur: zwart
  • Geschikt voor: Gas- en waterdampdichte aansluitingen maken.
Alle specificaties bekijken Stel samen en bestel

Wat zijn de eigenschappen van deze butylband en hoe wordt het geleverd?

EKI 6008 is een zwarte butylband, een zelfklevende afdichtstrip die gemaakt wordt van butyl rubber. Aan één zijde is een aluminium laminaatfolie op het materiaal bevestigd. Aan de andere kant vindt u gesiliconiseerd papier als schutfolie. Het aluminiumfolie zorgt voor een goede bestendigheid tegen invloeden van het weer, UV-straling en ozon. De butylband kan gebruikt worden binnen een temperatuurbereik van -40°C tot 80°C. Zelfs bij deze hoge en lage temperaturen zal de kleeflaag flexibel blijven en niet uitdrogen of uitzakken. De sterke kleeflaag hecht op vrijwel alle voorkomende ondergronden met een permanente kleefkracht, mits deze droog en stofvrij zijn. Daarnaast is de butylband met aluminiumfolie zowel gas- als waterdampdicht en kan het dus gebruikt worden om dampdichte aansluitingen te creëren. De sterke zelfklevendheid van EKI 6008 zorgt ervoor dat het gemakkelijk te monteren is. Wij leveren de afdichtingsband op rollen van een meter die we op verschillende breedtes op maat snijden.


Waar kan ik EKI 6008 voor gebruiken?

Butylband alu is geschikt voor diverse afdichtingen in de bouw dankzij de gas- en waterdampdichtheid van het butyl. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt voor het afdichten van naden en overlappingen, zowel binnen- als buitenshuis. U kunt hierbij denken aan de metaalbouw, serrebouw, containerbouw en klimaat- en ventilatie-installaties. Daarnaast kan het gebruikt worden om verweerde voegen te repareren of saneren, bijvoorbeeld in de kassenbouw. Andere afdichtingen die met butylband met aluminiumfolie gerealiseerd kunnen worden zijn het afdichten van verbindingen, stuiknaden en naden tussen isolatieplaten zoals bij stallenbouw veel voorkomt. EKI 6008 kan op allerlei verschillende ondergronden geplakt worden. Omdat we bij EKI het materiaal zelf op maat maken, zijn diverse breedtes mogelijk en kunnen er dus ook hele brede voegen en kieren mee afgedicht worden. Bent u op zoek naar een zwarte butylband voor lucht-, damp- en waterdichte afdichtingen bij luchtdicht bouwen? Bekijk dan EKI 6007.

Producteigenschappen

Algemene Omschrijving
Grondstof butyl, IIR
De gebruikte grondstof heeft veel invloed op de eigenschappen van het materiaal.
Materiaal band
Materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurd op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
Unieke eigenschap met aluminium toplaag
Materiaaleigenschappen zijn logisch weer te geven in technische gegevens. Door een unieke combinatie van materiaal en kwaliteit van de grondstof kunnen eigenschappen ontstaan die er uitspringen. Deze unieke eigenschap zorgt dan ook voor de grootste onderscheiding tussen de verschillende materialen.
Kleur zwart
Het overgrote deel van ons productgamma is zwart, grijs of wit. We leveren ook materialen met andere kleuren zoals rood, geel, groen of blauw. Houdt u er a.u.b. rekening mee dat er altijd tolerantie zit op de kleur. Bij sommige materialen is deze tolerantie kleiner, en bij andere materialen groter.
Celstructuur gesloten
De celstructuur geeft aan of een materiaal opencellig, semi-gesloten of gesloten is. Bij gesloten cellig materiaal zijn alle cellen dicht en kan de lucht niet uit de cel. Gesloten cellig materiaal kan men meestal maar een bepaald percentage indrukken, anders knappen de cellen en gaat het materiaal kapot. Bij opencellig kan de lucht wel in en uit de cellen. Opencellig materiaal is hierdoor meestal helemaal samen te drukken. Semi-gesloten materiaal zit tussen deze 2 types in. Als materiaal niet ingedrukt wordt dan kan er (beperkt) lucht circuleren door het materiaal. Maar als het materiaal een bepaald percentage wordt ingedrukt dan sluiten de cellen zich en wordt het materiaal gesloten cel.
Mogelijkheden Materiaal
Meest verkochte diktes 1.2 mm
De meest verkocht diktes geven een eerste indicatie van de standaard mogelijkheden. Er is veel meer mogelijk. Mocht de gewenste dikte er niet bij staan, neem a.u.b. contact met ons op. Vaak kunnen we de dikte gemakkelijk op maat maken en soms is er een alternatief materiaal waarin de gewenste dikte wel mogelijk is.
Max breedte rollen 1000 mm
Uit rollen produceert EKI bandjes en vormen. De standaard rolbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden in maximale afmetingen.
Uitvoering oppervlakte 1 met aluminium folie toplaag
Rubber en sponsrubber wordt in rollen geproduceerd. Tijdens dit productieproces kan ervoor gekozen worden om een oppervlakte glad of met een doekafdruk te produceren. De twee zijdes van een rol kunnen een verschillende oppervlakte hebben. Bij sommige materialen is het mogelijk om enkel met een glad oppervlakte te produceren en bij andere is het soms mogelijk om enkel met een doekafdruk te produceren. Dit om het productieproces zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.
Technische Eigenschappen Materiaal
FMVSS302 conform
FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als conform dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
DIN 4102 deel 1 B2  
Temperatuur -40 °C tot +90 °C kortstondig +100 °C  
Applicatie temperatuur > 5 °C  
Waterdampdoorlaatbaarheid sd > 1200m (DIN 4108-3)  
Dampdiffusie μ > 1.000.000 (DIN 52615)  
Toepassingen, Normen
Oppervlakte behandeling schoon, droog, stofvrij en vetvrij  
Applicatie richtlijn rechtstreeks van de rol, aandrukken op oppervlakte, verwijder beschermingspapier, druk tegen het andere oppervlakte. Goed aandrukken.  
UV-bestendigheid heel goed  
Ozonbestendigheid heel goed  
REACH ja
REACH is Europese wetgeving over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
RoHS ja
RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
Recyclebaar ja
Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
CFC en HCFC vrij ja
Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
Shelf life 1 jaar
Bij binnenkomst van het materiaal, hoe lang mag het materiaal in voorraad blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en verpakt in oorspronkelijke verpakking.

Disclaimer

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Stel samen en bestel - EKI 6008 Butylband alu

Stel samen en bestel - EKI 6008 Butylband alu

Vraag een monster aan

Request Sample Form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Stel een vraag over dit product

Product question form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier