Silicone Rubber

  Silicone rubber kan gebruikt worden bij veel verschillende temperaturen, van heel koud tot aan extreme hitte. Het heeft een lange levensduur en het is hypoallergeen. De toepassingen zijn erg breed, van o.a. de farmaceutische sector tot aan de voedselindustrie en als siliconen afdichting bij contact met drinkwater.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (2)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (2)
  Producten 1-5 van 5

  Eigenschappen van silicone rubber

  Deze rubbersoort is geschikt voor gebruik bij verschillende temperaturen, zowel heel koud tot aan extreme hitte. Onder deze temperaturen blijven de mechanische eigenschappen ook intact. Dit houdt in dat silicone rubber na indrukken weer terugkeert naar zijn originele vorm. Zelfs bij extreme temperaturen blijft het erg flexibel. Verder is het goed bestand tegen veroudering door UV-straling en ozon, daarom wordt siliconen rubber vaak gekozen voor toepassingen in extreme omstandigheden.

  Hiermee hangt samen dat het een lage ontvlambaarheid heeft en weinig giftige rook produceert indien het toch vlam vat. Door de goede bestendigheid tegen veroudering door invloeden van buitenaf, is het een rubbersoort met een lange levensduur. Het is eenvoudig te reinigen en steriliseren. Tot slot heeft het een hoge chemische resistentie en is het resistent tegen bacteriën en schimmels.

  Mogelijke vormen en nadelen

  Waar het echter niet zo goed bestand tegen is, zijn oliën, sterke zuren en koolwaterstof producten. Bij toepassingen met oliën raden wij je NBR rubber aan. Het is een moeilijk te verkleven materiaal, omdat weinig lijmen er goed op zullen hechten. We kunnen het rubber wel zelfklevend leveren, bijvoorbeeld als montagehulp. Deze zelfklevende laag is niet geschikt als permanente verkleving. De relatief wat duurdere grondstof silicone kan gemakkelijk verwerkt worden in een groot assortiment aan hardheden, bijvoorbeeld van 30 shore A t/m 60 shore A. Siliconen plaat kan door EKI geleverd worden in de kleuren transparant, wit, zwart, rood en blauw in verschillende hardheden.

  Siliconen rubber toepassingen

  Het wordt veel gebruikt in de medische en farmaceutische sector en de voedselindustrie, dit komt omdat het rubber hypoallergeen is en niet reageert met andere substanties. Omdat het een hypoallergeen materiaal is, wordt het ook gebruikt in babyproducten. Daarnaast is het terug te vinden in de automotive industrie, chemische industrie, doe-het-zelf producten, kleding en accessoires.

  Silicone rubber wordt veel toegepast als siliconen afdichting, omdat het materiaal vormvast is en - zoals genoemd - bestand is tegen veel verschillende temperaturen. Bepaalde typen silicone afdichting worden ook veel gebruikt in aanraking met voedsel en drinkwater (volgens de FDA norm), omdat het materiaal de kwaliteit van het drinkwater niet aan zal tasten. Ook wordt het hittebestendige rubber gebruikt om ovens, lichtkappen en ketels af te dichten. Tot slot is het terug te vinden in huishoudelijke apparaten en verlichting. Een ontzettend breed inzetbaar materiaal dus!

  Silicone rubber kopen voor siliconen afdichting?

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI producten zoals siliconen afdichting, siliconen plaat, siliconen afdichtingsprofielen, silicone ringen, siliconen plaatrubber en siliconen rubber plaat van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit silicone rubber produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heb je specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.