Plaatrubber EKI

  Plaatrubber

  Plaatrubber kan gemaakt worden van diverse grondstoffen, die elk met hun eigenschappen voor verschillende toepassingen gebruikt kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is voor opleggingen. Er zijn diverse afmetingen en afnames mogelijk, ook zelfklevend.


  Plaatrubber

  Wij leveren plaatrubber dat gemaakt wordt van diverse grondstoffen voor volrubber. Het rubber kan gebruikt worden voor diverse toepassingen. Hierbij kan het toegepast worden als plaat op zich, maar het is natuurlijk ook mogelijk om uit de platen nog diverse vormen te snijden. Het plaatrubber wordt onder andere gebruikt als oplegrubber, onder vloeren (bijvoorbeeld als isolatie), als dakbedekking, om rubber matten van te maken en om schokken te absorberen. Wij kunnen het rubber leveren in zwart en wit, al naar gelang het gekozen product. De rubber platen, maar ook andere vormen, kunnen zowel ongelijmd als enkel- of dubbelzijdig zelfklevend geleverd worden. Als u extra sterk plaatrubber nodig heeft, dan raden wij aan om en variant te kiezen die voorzien is van één of twee inlages.

  SBR plaatrubber

  SBR plaatrubber is universeel toepasbaar, aangezien SBR de meest gebruikte grondstof voor rubber is. De platen zijn verkrijgbaar in verschillende hardheden, variërend van 40 tot 95 Shore A. Het materiaal is flexibel en gemakkelijk te verwerken. Omdat het goede mechanische eigenschappen heeft, is het geschikt om schokken te absorberen. De toepassingen van SBR plaatrubber bevinden zich voornamelijk binnen. Voorbeelden hiervan zijn als oplegrubber, om rubber matten van te maken, als isolatie of om de doorstroom van lucht te voorkomen.

  SBR plaatrubber
  EPDM plaatrubber

  EPDM plaatrubber

  EPDM plaatrubber heeft dankzij de grondstof EPDM een goede bestendigheid tegen invloeden van het weer, ozon en UV-straling. Het materiaal kan binnen een groot temperatuurbereik en zowel binnen als buiten gebruikt worden. Daarom wordt het onder andere toegepast in de wegenbouw, maar ook als oplegrubber bij zware opleggingen die een goede drukverdeling vereisen. Daarnaast wordt EPDM plaatrubber gebruikt voor afdichtingen, als isolatie en als schokdemping.

  Plaat rubber van NBR

  Rubber platen van NBR worden voornamelijk gebruikt bij toepassingen waarbij het in contact komt met olie. Dit komt omdat de grondstof NBR een goede bestendigheid heeft tegen oliën en vetten. Dit plaatrubber kan daarnaast gebruikt worden bij een hoog temperatuurbereik en heeft een hoge breukweerstand. Het rubber wordt veel toegepast in werkplaatsen, garages, boorplatformen, in de petrochemische industrie en machinebouw.

  NBR plaatrubber
  Neopreen plaatrubber

  Neopreen plaatrubber

  Plaatrubber van neopreen is erg breed inzetbaar, omdat neopreen qua eigenschappen een combinatie is van andere soorten rubber. Vanuit EPDM neemt het een relatief goede UV- en ozonbestendigheid over, en vanuit NBR een redelijke oliebestendigheid. Daarnaast is het een erg slijtvast materiaal dat goede mechanische eigenschappen heeft. De meest bijzondere eigenschap van neopreen plaatrubber is dat het vlamdovend is en bestand tegen (zee)water. Om deze reden wordt het rubber vaak toegepast in de scheepvaart en in openbare ruimtes waar brandveiligheid van belang is.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.