Voegband EKI

  VOEGBAND

  De meest gebruikte voegband is compressieband. Dit is een samengeperste schuimband van voorgecomprimeerd geïmpregneerd polyurethaanschuim die uitzet als deze afgerold wordt. Deze afdichtingsband is zeer geschikt om bestaande voegen en naden af te dichten tegen invloeden van buitenaf. In ons assortiment vindt u ook voegband die geschikt is om nog niet-bestaande voegen en naden af te dichten.

  Uitgelichte producten

  Voegband producten van EKI


  Voegband compressieband

  Compressieband als voegband

  De meest voorkomende soort voegband is compressieband (ook wel kokomoband, uitzetband of zwelband genoemd). Dit is een samengeperste schuimband die van voorgecomprimeerd geïmpregneerd polyurethaanschuim wordt gemaakt. De bijzondere eigenschap van dit materiaal is dat het ongeveer een half uur nadat het uitgerold is, zal beginnen met uitzetten. Na het aanbrengen in de voeg zal na maximaal één dag de voeg of naad volledig gevuld en afgedicht zijn. Het schuim heeft een open celstructuur en is zeer geschikt om bestaande voegen te vullen, ook wanneer deze sterk verlopend zijn. Daarom wordt het materiaal ook wel voegband genoemd.


  Situaties waarin compressieband veel gebruikt wordt, zijn bij restauraties of renovaties. Dit komt omdat het gebruikt kan worden in voegen die al bestaan, terwijl de meeste soorten afdichtingsband enkel tijdens het bouwen van de constructie toegepast kunnen worden. Het materiaal is blijvend elastisch en kan bescherming bieden tegen geluid, tocht, stof, warmte en kou. Omdat het daarnaast vlamdovend is, zal het niet snel brand veroorzaken. Het is tevens gemakkelijk aan te brengen, heeft een lange levensduur en het is bestand tegen UV-straling. In ons assortiment vindt u zwart en grijs voegband met één zelfklevende laag, in diverse kwaliteiten. Locaties waar de band vaak toegepast wordt, zijn bij metselwerk met kozijnen en sponningen, dak- en gevelelementen, muurplaten, dilatatievoegen, metalen profielen en beglazing. Daarnaast wordt het gebruikt om luchtdichte aansluitingen te maken, bijvoorbeeld bij het plaatsen van ventilators.


  Voegband van PE schuim EKI 1300

  Andere soorten voegband

  Als er voegen, naden of kieren afgedicht moeten worden die nog niet bestaan, wordt het over het algemeen geen compressieband gekozen, maar een ander type voegband. Hiervoor kunnen diverse materialen uit ons assortiment gebruikt worden, zoals PE schuim of EPDM celrubber. Een groot deel van ons assortiment is geschikt als afdichtingsband bij het bouwen van constructies. De keuze voor het materiaal is afhankelijk van de verwachtte grootte van de voeg en waartegen de afdichting gerealiseerd moet worden. Voor een afdichting tegen water wordt bijvoorbeeld veelal een ander product gekozen dan voor een afdichting tegen tocht.

  Onze meest verkochte producten die als voegband gebruikt kunnen worden naast compressieband, zijn EKI 1300 en EKI 400. Het eerste materiaal is gemaakt van PE schuim, een zeer breed toepasbaar schuim met een gesloten celstructuur. Het tweede materiaal wordt gemaakt van EPDM celrubber en wordt voornamelijk gebruikt wordt als tochtband. Bent u op zoek naar een voegband voor een specifieke toepassing die op onze website niet genoemd wordt? Laat u adviseren door onze klantenservice.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.