Uitzetband EKI

  Uitzetband

  Uitzetband is een samengeperste schuimband van voorgecomprimeerd geïmpregneerd polyurethaanschuim die uitzet als deze afgerold wordt. Zeer geschikt om voegen en naden af te dichten tegen invloeden van buitenaf, zoals kou, warmte en regen.

  Uitgelichte producten

  Uitzetband producten van EKI

  Eigenschappen van uitzetband

  Uitzetband, ook wel compressieband genoemd, is een voorgecomprimeerd geïmpregneerd polyurethaanschuim. Dit schuim zal bij normale omstandigheden na ongeveer een half uur beginnen met uitzetten, nadat het afgerold wordt. Daarom wordt het ook wel een uitzetband genoemd. In zijn originele vorm is het een samengeperste schuimband. Het materiaal heeft een open celstructuur en wordt gebruikt om voegen te vullen, ook wanneer deze sterk verlopend zijn. Uitzetband wordt bijvoorbeeld veel gebruikt bij restauraties of renovaties, waar bestaande voegen of naden binnen maximaal één dag volledig gevuld en afgedicht zijn. Het materiaal kan bescherming bieden tegen tocht, stof, kou, warmte en geluid. Omdat het vlamdovende eigenschappen heeft, zal het niet snel brand veroorzaken. Compressieband is blijvend elastisch, UV-bestendig en verouderingsbestendig, waardoor het een lange levensduur heeft. Door de zelfklevende zijde is het gemakkelijk aan te brengen. Wij kunnen verschillende soorten uitzetband leveren, namelijk een standaard variant, één met KOMO-keurmerk en een extra zwaar geïmpregneerde variant. We kunnen ze in een zwarte en een grijze variant leveren op rol.

  Uitzetband zwart
  Uitzetband grijs

  Toepassingen van uitzetband

  Uitzetband wordt gebruikt om als voegband voor metselwerk met kozijnen en sponningen, muurplaten, dak- en gevelelementen, beglazing, dilatatievoegen en metalen profielen. Er kunnen luchtdichte aansluiten mee gerealiseerd worden. Als de band aangebracht wordt op een aansluiting, zoals op een ventilator, kan deze gemakkelijk in een gat of in een buis geplaatst worden. Nadat de band zich heeft uitgezet, ontstaat een luchtdichte aansluiting. Het kan tevens gebruikt worden als rugvulling bij kitten. Dit type schuimband is goed bestand tegen invloeden van het weer en veroudering. Het kan gebruikt worden als afdichting tegen regen, omdat het slagregendicht is. Een voordeel van uitzetband is dat het beter afdicht en schoner is dan bijvoorbeeld PUR schuim. We kunnen het materiaal leveren in grote en in kleine aantallen, op maat gemaakt. Verschillende diktes zijn mogelijk, al naar gelang de voegdikte die u wenst af te dichten.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.