EKI 011 Dubbelzijdig tape

  • Zelfklevend: 2 kanten
  • Geschikt voor: Montagetape voor niet-permanente verkleving.
Alle specificaties bekijken Stel samen en bestel

Wat zijn de eigenschappen van dit dubbelzijdig tape en hoe wordt het geleverd?

EKI 011 is een dubbelzijdig tape met een gemodificeerd acrylaat kleeflaag en een non-woven draagmateriaal. Dankzij het non-woven draagmateriaal, is het met de hand af te scheuren. Hiermee is een snelle montage mogelijk. Het materiaal heeft een doorzichtige, geelachtige kleur en is 0,11 mm dik. De kleeflaag is afgedekt met een geel siliconepapier, dat als schutlaag dient. Dit type dubbelzijdig tape wordt voornamelijk gebruikt als standaard montagetape, waarbij het voor een niet-permanente verkleving zorgt. Het materiaal zal na kleven herpositioneerbaar zijn. De tape heeft een uitstekende hechting op gladde ondergronden. Belangrijk is wel dat deze van tevoren goed droog en schoongemaakt worden zodat deze vrij zijn van stof, vuil en vet. De tape wordt voornamelijk binnen toegepast. Het kan gebruikt worden bij temperaturen tussen de -40°C en 80°C. Als het in deze omstandigheden gebruikt wordt, zal het goed verouderingsbestendig zijn. We leveren de montagetape in verschillende afmetingen. Al naar gelang uw toepassing kunnen dit zowel hele smalle bandjes zijn als hele brede.


Waar kan ik EKI 011 voor gebruiken?

EKI 011 wordt onder andere gebruikt om op onze schuim en celrubber producten te plakken. De ene zelfklevende zijde van het dubbelzijdig tape hecht zich dan aan het materiaal en de andere aan de zijde waarop het gemonteerd wordt. Daarnaast wordt het zowel door consumenten als voor industriële toepassingen veel gebruikt. Wij leveren dit tape voor de industriële toepassingen. Voorbeelden hiervan zijn het monteren en op hun plaats houden van diverse elektrische apparaten, niet alleen in huis maar bijvoorbeeld ook in auto’s. Maar dubbelzijdig kleefband wordt ook in de bouw veel gebruikt, zoals bij het monteren van ramen, deuren, gevelelementen en scheidingswanden. Het raam wordt dan bijvoorbeeld tijdelijk vastgezet met montagetape, waarna het uiteindelijk definitief gemonteerd wordt met kit of iets dergelijks. Het kan voor allerlei onderdelen dienen als montagehulp, maar de kleefkracht is ook voldoende om voor een relatief langdurig verkleving te zorgen. Permanente verkleving kunnen wij echter niet garanderen, wanneer gewenst zal dit door u getest moeten worden.

Producteigenschappen

Algemene Omschrijving
Materiaal dubbelzijdig tape
Materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurd op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
Type lijm, kleefstof acrylaat gemodificeerd  
Type drager in lijm non-woven  
Aanvangskleving PSA, herpositioneerbaar  
Afdekpapier Geel siliconepapier  
Afdekpapier gewicht 90 g/cm²  
Lijmdrager non woven  
Gewicht lijmdrager 12 g/m²  
Gewicht lijm 100 g/m²  
Totale dikte mm 0,11 mm  
Mogelijkheden Materiaal
Zelfklevend 2 kanten
De mogelijkheden van het zelfklevend maken hangen af van de eigenschappen van het materiaal, de vorm van het materiaal en de toepassing. De meeste materialen kunnen wij leveren onbelijmd (m.a.w. zonder zelfklevende zijde), met 1 kant zelfklevend en met aan 2 kanten een zelfklevend zijde. Sommige materialen zijn niet te belijmen en bijvoorbeeld sommige profielen kunnen we alleen leveren met een zelfklevende zijde.
Max breedte rollen 1000 mm
Uit rollen produceert EKI bandjes en vormen. De standaard rolbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden in maximale afmetingen.
Technische Eigenschappen Materiaal
FMVSS302 conform
FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als conform dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
Temperatuur -40 °C tot +80 °C kortstondig +90 °C  
Applicatie temperatuur > 15 °C  
Kleefsterkte na 1 uur > 21N/25mm (AFERA 5001)  
Toepassingen, Normen
Oppervlakte behandeling schoon, droog, stofvrij en vetvrij  
REACH ja
REACH is Europese wetgeving over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
RoHS ja
RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
Recyclebaar ja
Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
CFC en HCFC vrij ja
Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
Shelf life 1 jaar
Bij binnenkomst van het materiaal, hoe lang mag het materiaal in voorraad blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en verpakt in oorspronkelijke verpakking.

Disclaimer

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Veelgestelde vragenStel samen en bestel - EKI 011 Dubbelzijdig tape

Stel samen en bestel - EKI 011 Dubbelzijdig tape

Vraag een monster aan

Request Sample Form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Stel een vraag over dit product

Product question form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier