EKI 026 Dubbelzijdig tape

  • Zelfklevend: 2 kanten
  • Geschikt voor: Duurzame verkleving lage oppervlakte spanning kunststoffen.
Alle specificaties bekijken Stel samen en bestel

Wat zijn de eigenschappen van dit dubbelzijdig tape en hoe wordt het geleverd?

EKI 026 is een dubbelzijdig tape met een kleeflaag op rubberbasis en een polyester scrim draagmateriaal. Omdat het een scrim draagmateriaal is, kan het niet met de hand gescheurd worden. Hierdoor is het materiaal wat steviger dan andere soorten tape zoals standaard montagetape. De tape heeft een doorzichtige, geelachtige kleur en een dikte van 0,265 mm. Het is dus een vrij dik en zeer stevig dubbelzijdig tape van hoge kwaliteit. De kleeflaag is afgedekt met een geel siliconepapier dat als schutlaag dient. Bijzonder aan EKI 026 is dat het geplakt kan worden op oppervlaktes met een lage oppervlakte spanning, zoals bijvoorbeeld gepoedercoat staal. Deze kunststoffen met een lage oppervlakte energie worden ook wel LSE-kunststoffen genoemd (Low Surface Energy). De lage oppervlakte energie maakt dat deze materialen lastig te verlijmen zijn, maar EKI 026 is hiervoor wel geschikt. Een bijzondere eigenschap is dat bijvoorbeeld waterdruppeltjes op het materiaal blijven liggen. Dankzij de hoge kwaliteit kleeflaag kan een zeer langdurige en zeer agressieve kleefkracht gegarandeerd worden. Herpositionering van dit dubbelzijdig tape zal niet mogelijk zijn. De hechting op gladde en evenwijdige ondergronden is uitstekend. Het is wel van belang om de ondergrond van tevoren goed droog en schoon te maken, zodat deze stof-, vuil- en vetvrij is. Dit dubbelzijdig kleefband wordt voornamelijk toegepast bij temperaturen tussen de -40°C en 65°C. Bij gebruik bij deze omstandigheden zal het een hele goede verouderingsbestendigheid hebben. EKI 026 is leverbaar in diverse breedtes en afmetingen, al naar gelang de toepassing kunt u kiezen voor een hele smalle of een hele brede band.


Waar kan ik EKI 026 voor gebruiken?

EKI 026 kan gebruikt worden voor legio toepassingen. Omdat dit dubbelzijdig tape geschikt is om materialen met een lage oppervlakte energie te verlijmen, wordt het veelal hiervoor toegepast. Gepoedercoat staal is een mooi voorbeeld van een materiaal met een lage oppervlakte spanning. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het vastlijmen van naambordjes op muren, elementen op stellingen en dergelijken. Dit dubbelzijdig kleefband wordt voornamelijk gebruikt voor industriële oplossingen, maar het kan ook gebruikt worden door consumenten. Wij leveren dit tape voor de industriële toepassingen. Een veelvoorkomend toepassingsgebied is de bouw, waarbij de LSE-kunststoffen gemonteerd worden aan elkaar of aan een ander materiaal. Het is daarnaast terug te vinden in allerlei soorten huishoudelijke apparatuur, zoals koelkasten, ovens en airconditioners. Omdat de kleefkracht van hoge kwaliteit is, zal een vrijwel permanente verkleving gegarandeerd kunnen worden. Uiteraard kan dit dubbelzijdig tape ook gebruikt worden voor het verkleven van materialen die geen lage oppervlakte energie hebben.

Producteigenschappen

Algemene Omschrijving
Materiaal dubbelzijdig tape
Materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurd op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
Type lijm, kleefstof rubberbasis  
Type drager in lijm scrim  
Aanvangskleving aggresief klevend  
Afdekpapier Geel siliconepapier  
Afdekpapier gewicht 75 g/cm²  
Lijmdrager polyester scrim  
Dikte lijm + drager 0,19 mm  
Totale dikte mm 0,265 mm  
Toepassingen lijmlaag ook voor oppervlaktes met lage oppervlakte spanning, zoals gepoedercoat staal  
Mogelijkheden Materiaal
Zelfklevend 2 kanten
De mogelijkheden van het zelfklevend maken hangen af van de eigenschappen van het materiaal, de vorm van het materiaal en de toepassing. De meeste materialen kunnen wij leveren onbelijmd (m.a.w. zonder zelfklevende zijde), met 1 kant zelfklevend en met aan 2 kanten een zelfklevend zijde. Sommige materialen zijn niet te belijmen en bijvoorbeeld sommige profielen kunnen we alleen leveren met een zelfklevende zijde.
Max breedte rollen 1000 mm
Uit rollen produceert EKI bandjes en vormen. De standaard rolbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden in maximale afmetingen.
Technische Eigenschappen Materiaal
FMVSS302 conform
FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als conform dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
Temperatuur -40 °C tot +65 °C kortstondig +70 °C  
Applicatie temperatuur > 10 °C  
Kleefsterkte na 1 uur > 26N/25mm (AFERA 5001)  
Toepassingen, Normen
Oppervlakte behandeling schoon, droog, stofvrij en vetvrij  
REACH ja
REACH is Europese wetgeving over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
RoHS ja
RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
Recyclebaar ja
Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
CFC en HCFC vrij ja
Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
Shelf life 0,5 jaar
Bij binnenkomst van het materiaal, hoe lang mag het materiaal in voorraad blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en verpakt in oorspronkelijke verpakking.

Disclaimer

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Veelgestelde vragenStel samen en bestel - EKI 026 Dubbelzijdig tape

Stel samen en bestel - EKI 026 Dubbelzijdig tape

Vraag een monster aan

Request Sample Form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Stel een vraag over dit product

Product question form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier