Dubbelzijdig Tape

  Wij hebben dubbelzijdig tape in verschillende kwaliteiten, van montagetape tot aan sterke tape voor langdurige verkleving en voor montage op oppervlaktes met een lage oppervlaktespanning. Het wordt door professionals veel gebruikt in de bouw maar het is een zeer breed inzetbaar materiaal.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (3)
  • (3)
  Producten 1-3 van 3

  Eigenschappen van dubbelzijdig tape

  Dubbelzijdig tape heeft een uitstekende hechting op gladde ondergronden. Deze hechting kan tijdelijk zijn of (vrijwel) permanent. Tape kan van verschillende materialen gemaakt worden, elk met hun eigen eigenschappen. Dubbelzijdige tape bestaat uit drie verschillende elementen: het draagmateriaal, de schutlaag en de kleefstof. Het type draagmateriaal, zijnde non-woven, scrim, folie of transfer (zonder drager), bepaalt een groot deel van de eigenschappen van het materiaal. Dunnere, filmachtige tapes kunnen worden gebruikt als transparante verbindingen vereist zijn en zwaar belastbare tapes kunnen dankzij hun visco-elastische gedrag spanning afvoeren. De schutlaag bedekt de kleefstof en wordt meestal gemaakt van siliconepapier of PP folie. In ons assortiment vind je verschillende kleefstoffen (lijmen), zijnde gemodificeerd acrylaat, puur acrylaat en lijm op rubberbasis.

  Verschillende soorten tape

  De verschillende soorten kleefstof hebben hun eigen eigenschappen, de keuze hierin is belangrijk voor de toepassing. Deze is afhankelijk van het soort oppervlak en materiaal dat moet worden verbonden, hoe lang de verbinding in stand moet blijven (tijdelijk of permanent) en of het een toepassing voor binnen of buiten is. Afhankelijk van de specifieke eigenschappen van dubbelzijdig tape voert het spanning af door hun visco-elastische werking, kan het oxidatie voorkomen en is het bestand tegen UV-straling, vocht en chemicaliën. Ook kan het vocht en water tegenhouden.

  Toepassingen van dubbelzijdig tape

  Dubbelzijdige tape wordt zowel door consumenten als voor industriële toepassingen veel gebruikt. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt in auto’s of elektrische apparaten om onderdelen op hun plaats te houden. Het is daarnaast terug te vinden in allerlei soorten huishoudelijke apparatuur, zoals koelkasten, ovens en airconditioners. Maar ook in de bouw wordt het veel gebruikt, zoals bij het monteren van scheidingswanden, ramen, deuren en gevelelementen. Verder wordt het bijvoorbeeld gebruikt om tapijt zoals vloerbedekking te bevestigen aan de ondergrond. Ook worden er kabelgoten, sierlijsten, plinten, plafondstrips en isolatieplaten mee bevestigd. Een aantal soorten dubbelzijdig tape dat wij aanbieden, gebruiken wij om op onze rubber en schuim producten te plakken om deze zelfklevend te maken.

  Dubbelzijdig tape kopen?

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI producten zoals dubbelzijdig tape, montagetape, dubbelzijdig kleefband, afdichtingstape en tweezijdig plakband van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De tape artikelen die wij produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heb je specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.