Naaldvilt EKI

  Naaldvilt

  Naaldvilt wordt gemaakt van synthetische vezels in plaats van van wol. Het wordt voor diverse toepassingen gebruikt in de bouw en industrie, bijvoorbeeld bij opleggingen, als tapijt, als bekleding of als akoestisch materiaal.


  Wat is Naaldvilt

  Wat is naaldvilt?

  Vilt wordt gemaakt door vezels in elkaar te haken. Meestal wordt hiervoor wol gekozen (wolvilt), maar vilt kan ook op kunstmatige wijze geproduceerd worden. Het wordt dan naaldvilt of synthetisch vilt genoemd. Naaldvilt bestaat uit één of meerdere soorten synthetische vezels zoals polyester-, acryl-, polyamide-, viscose-, polypropyleen-, aramide-, glas- of keramische vezels, metaalvezels of gerecycleerde vezels. Elke soort vezels heeft zijn eigen eigenschappen. Afhankelijk van de samenstelling en verhouding van de vezels is synthetisch vilt beter bestand tegen bepaalde chemische stoffen, extreme temperaturen of specifieke mechanische arbeidsomstandigheden. De vezels worden mechanisch met elkaar verweven in een doorprikproces. Er worden naalden voor gebruikt die weerhaakjes hebben, waardoor de vezels in elkaar haken en een non-woven materiaal ontstaat. Daarom wordt het synthetische vilt ook wel naaldvilt genoemd. Het is grover dan wolvilt. Het materiaal is sterk, slijtvast en gaat lang mee. Daarnaast is het schimmelbestendig en zal het niet gaan rotten. Wij leveren het synthetische vilt ook als zelfklevend vilt (plakvilt) in verschillende kleuren voor technische toepassingen. Heeft u vragen over welk soort vilt geschikt is voor uw toepassing? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen u graag verder.

  Waar wordt naaldvilt voor gebruikt?

  Naaldvilt kan voor een breed scala aan toepassingen gebruikt worden. Voorbeelden hiervan zijn bij opleggingen, als tapijt, als bekleding of als akoestisch materiaal. Dit komt omdat het vilt geluidsabsorberende eigenschappen heeft. Dit maakt het zeer geschikt als plafond- of wandbekleding, bijvoorbeeld bij het inrichten van kantoorgebouwen of in de automotive en maritieme sector. Ook in de muziekinstrumentenbouw wordt het gebruikt voor zijn geluidsabsorberende eigenschappen. Consumenten gebruiken synthetisch vilt veel om mee te knutselen, dan wordt het ook wel designvilt genoemd. Echter verkoopt EKI naaldvilt enkel voor professionele industriële toepassingen. Diverse branches waarin technisch vilt veel gebruikt worden zijn de bouw, staalverwerkende industrie, farmaceutische productie, glasproductie en in treinen en vliegtuigen.

  Naaldvilt bouwvilt

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.