EKI 9142 Bouwvilt schildersvlies

  • Grondstof: polyester vilt
  • Kleur: bont
  • Zelfklevend: 1 kant of zonder
  • Geschikt voor: Afdekken van vloeren bij schilder- of sloopwerkzaamheden.
Alle specificaties bekijken Stel samen en bestel

Wat zijn de eigenschappen van dit bouwvilt en hoe wordt het geleverd?

EKI 9142 is een bont bouwvilt dat gemaakt wordt van polyester non-woven vezels. Daardoor is dit een synthetisch vilt, ook wel naaldvilt genoemd. Non-woven wil zeggen dat het vilt onder zeer zware druk wordt geperst en daardoor zeer moeilijk te scheuren is. EKI 9142 is een speciaal type vilt dat voor specifieke toepassingen gebruikt wordt, het wordt namelijk ook wel schildersvlies genoemd. Dit is een flexibel afdekvlies waarmee tijdelijk vloeren beschermd kunnen worden. Het is hiervoor geschikt omdat het materiaal schokdempend en vochtabsorberend is. Dankzij de schokdempende eigenschappen kan het bijvoorbeeld geen kwaad als iemand gereedschap op de houten of stenen vloer eronder laat vallen. Het 2 mm dikke vilt is afgedekt met een laag PE folie, welke zowel anti-slip als vochtwerende eigenschappen heeft. De anti-slip eigenschappen van het folie zorgen ervoor dat men minder snel uitglijdt tijdens het werken, wat de veiligheid op de werkvloer bevordert. De kant van het vilt dat niet afgedekt is met folie is vochtabsorberend. Dit zorgt ervoor dat wanneer er iets vochtigs zoals verf of water op het schildersvlies valt, dit in het materiaal zakt en zich niet door de ruimte zal verspreiden. Het afdekvlies kan naast binnen, ook buiten gebruikt worden. Een toepassing buiten is bijvoorbeeld bij het schilderen van gevels. Dankzij de dikte en de flexibiliteit van het materiaal, kan het ook toegepast worden op oneffen ondergronden zoals bestrating. Dit schildersvlies is tevens zeer verouderingsbestendig, milieuvriendelijk en herbruikbaar. Het materiaal is ook zelfklevend leverbaar, het wordt dan plakvilt of zelfklevend vilt genoemd. De zijde met het folie is dan de zijde die voorzien wordt van een kleeflaag. Wij leveren dit bouwvilt op rollen en platen van een meter breed en 2 mm dik.


Waar kan ik EKI 9142 voor gebruiken?

Dit bouwvilt dat ook wel schildersvlies genoemd wordt, wordt voornamelijk gebruikt om vloeren af te dekken bij bouw- of renovatiewerkzaamheden zoals schilder-, timmer-, of sloopwerkzaamheden. Het vilt zorgt ervoor dat vloeren niet beschadigd worden door bijvoorbeeld verf, vuil, gruis of steentjes. Het kan ook gebruikt worden om grind of andere looppaden af te dekken bij een verhuizing. EKI 9142 kan op alle droge ondergronden gebruikt worden, ook wanneer deze oneffen zijn. Door de waterdichte laag is het schildersvlies echter niet geschikt voor vochtige of pas gestorte betonvloeren. Dit waterdichte folie zorgt er wel voor dat het materiaal goed op zijn plaats blijft liggen omdat het anti-slip eigenschappen heeft. Hiermee wordt een veilige werkomgeving gecreëerd.

Producteigenschappen

Algemene Omschrijving
Grondstof polyester
De gebruikte grondstof heeft veel invloed op de eigenschappen van het materiaal.
Materiaal vilt
Materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurd op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
Kleur bont
Het overgrote deel van ons productgamma is zwart, grijs of wit. We leveren ook materialen met andere kleuren zoals rood, geel, groen of blauw. Houdt u er a.u.b. rekening mee dat er altijd tolerantie zit op de kleur. Bij sommige materialen is deze tolerantie kleiner, en bij andere materialen groter.
Celstructuur vezels
De celstructuur geeft aan of een materiaal opencellig, semi-gesloten of gesloten is. Bij gesloten cellig materiaal zijn alle cellen dicht en kan de lucht niet uit de cel. Gesloten cellig materiaal kan men meestal maar een bepaald percentage indrukken, anders knappen de cellen en gaat het materiaal kapot. Bij opencellig kan de lucht wel in en uit de cellen. Opencellig materiaal is hierdoor meestal helemaal samen te drukken. Semi-gesloten materiaal zit tussen deze 2 types in. Als materiaal niet ingedrukt wordt dan kan er (beperkt) lucht circuleren door het materiaal. Maar als het materiaal een bepaald percentage wordt ingedrukt dan sluiten de cellen zich en wordt het materiaal gesloten cel.
Mogelijkheden Materiaal
Zelfklevend 1 kant of zonder
De mogelijkheden van het zelfklevend maken hangen af van de eigenschappen van het materiaal, de vorm van het materiaal en de toepassing. De meeste materialen kunnen wij leveren onbelijmd (m.a.w. zonder zelfklevende zijde), met 1 kant zelfklevend en met aan 2 kanten een zelfklevend zijde. Sommige materialen zijn niet te belijmen en bijvoorbeeld sommige profielen kunnen we alleen leveren met een zelfklevende zijde.
Meest verkochte diktes 2 mm
De meest verkocht diktes geven een eerste indicatie van de standaard mogelijkheden. Er is veel meer mogelijk. Mocht de gewenste dikte er niet bij staan, neem a.u.b. contact met ons op. Vaak kunnen we de dikte gemakkelijk op maat maken en soms is er een alternatief materiaal waarin de gewenste dikte wel mogelijk is.
Max breedte rollen 1000 mm
Uit rollen produceert EKI bandjes en vormen. De standaard rolbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden in maximale afmetingen.
Technische Eigenschappen Materiaal
FMVSS302 conform
FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als conform dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
Temperatuur -30 °C tot +100 °C kortstondig +110 °C  
Krimp 22h, 70 °C <5%  
Toepassingen, Normen
UV-bestendigheid heel goed  
Ozonbestendigheid heel goed  
REACH ja
REACH is Europese wetgeving over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
RoHS ja
RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
Recyclebaar ja
Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
CFC en HCFC vrij ja
Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
Shelf life 2 jaar
Bij binnenkomst van het materiaal, hoe lang mag het materiaal in voorraad blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en verpakt in oorspronkelijke verpakking.

Disclaimer

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Stel samen en bestel - EKI 9142 Bouwvilt schildersvlies

Stel samen en bestel - EKI 9142 Bouwvilt schildersvlies

Vraag een monster aan

Request Sample Form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Stel een vraag over dit product

Product question form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier