EPDM Stroken

  EPDM STROKEN

  EPDM stroken kunnen wij in diverse breedtes en diktes leveren, ook enkel- of dubbelzijdig zelfklevend. Ze zijn bijvoorbeeld geschikt voor afdichtingen, hiervoor raden wij een zelfklevende rubberstrook of foliestrook aan. Een andere veel voorkomende toepassing van EPDM rubber stroken is als oplegrubber bij opleggingen.

  Uitgelichte producten

  EPDM stroken producten van EKI


  EPDM stroken

  EPDM stroken voor afdichtingen

  Met EPDM stroken worden meestal wat bredere zelfklevende rubber strips van EPDM rubber bedoeld, maar het kan ook gaan om stroken EPDM folie. Deze stroken zijn zeer breed inzetbaar voor diverse toepassingen. Een veel voorkomende toepassing is als afdichtingsrubber. Dit kan in beide gevallen gaan om afdichtingen tegen lucht, water of stof. Wanneer de stroken enkel- of dubbelzijdig zelfklevend geleverd worden, zijn zij gemakkelijk te monteren zonder dat er extra bevestigingsmaterialen benodigd zijn. EPDM stroken worden vaak toegepast voor afdichtingen in de bouw of in de automobiele sector. Het materiaal heeft een goede UV-, ozon- en weerbestendigheid en kan binnen een groot temperatuurbereik gebruikt worden. Daarom kan het niet alleen binnen, maar ook buiten goed toegepast worden. Het is tevens goed bestand tegen zuren, basen en zouten. Daarnaast heeft het een hoge elasticiteit, ook bij extreme kou en hitte. Omdat wij onze producten zelf fabriceren en op maat snijden, zijn veel afmetingen en afnames mogelijk. Als rubberen EPDM stroken voor afdichtingen gebruikt worden, is dit veelal in de automobiele sector (bijvoorbeeld bij het afdichten van ramen en portieren). Daarnaast kunnen beide varianten allerlei afdichtingen in de bouw realiseren, omdat zij een lange levensduur hebben bij gebruik buitenshuis. De stroken kunnen daarnaast ook van EPDM celrubber gemaakt worden. Dit materiaal heeft vergelijkbare eigenschappen, maar is veel zachter en gemakkelijker in te drukken. Deze EPDM stroken worden vaak gebruikt als tochtband of tochtstrip. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt bij stalen en aluminium ramen, scheidingswanden, (staal)constructies en in de elektro-industrie.


  EPDM stroken oplegrubber

  EPDM stroken bij opleggingen

  Een andere toepassing van rubberen EPDM stroken die veel voorkomt, is als oplegrubber. Dit type rubber zorgt ervoor dat structurele bouwschade aan constructies voorkomen wordt. Dit komt bijvoorbeeld voor onder kanaalplaten, onder vloerconstructies, in de houtskeletbouw en als koudebrug onderbreking. De stroken zorgen voor een goede drukverdeling en vangen hoekverdraaiingen, horizontale verplaatsingen en zijdelingse verschuivingen op. De hardere EPDM varianten worden vaak gebruikt bij zware opleggingen waarbij alle bewegingen van de zware constructie ongehinderd moeten kunnen plaatsvinden. Een andere functie is het opvangen van trillingen en geluiden, bijvoorbeeld onder houten vloeren. Als EPDM stroken gebruikt worden bij opleggingen zal het een lange levensduur hebben. In ons assortiment vindt u ook EPDM rubber met één of twee inlages. Deze zorgen voor nog meer stevigheid. Daarnaast hebben wij ook een witte variant die geschikt is voor contact met voedsel. U kunt onze rubber stroken op maat laten maken in diverse diktes en breedtes.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.