Rubber op rol EKI

  Rubber op rol

  Rubber op rol kan gemaakt worden van diverse soorten rubbers, zoals EPDM en SBR rubber. Wij leveren EPDM rollen en andere soorten rubber rollen op maat voor gebruik in de bouw en industrie.

  Uitgelichte producten

  Rubber op rol producten van EKI  Rubber op rol

  Rubber kan op verschillende manieren geleverd worden. In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld profielen, ringen, strips, tape, blokken, platen, stroken, pakkingen, oplegrubber en celrubberband. Een andere vorm waarin wij het materiaal kunnen leveren, is als rubber op rol. Het gaat hier om flexibel rubber dat in verschillende breedtes en diktes verkrijgbaar is en op een (zelfklevende) rol aan u geleverd wordt. In ons assortiment vindt u géén rubber matten, welke ook vaak als rubber rol verkocht worden. Onze producten worden voor professionele en industriële toepassingen gebruikt, waardoor ze vaak terug te zien zijn in de bouw en industrie. Dit geldt ook voor ons rubber op rol.


  EPDM rollen

  EPDM rollen

  In ons assortiment zijn veel producten te vinden die van EPDM gemaakt worden. De meeste hiervan zijn ook als rubber op rol leverbaar en worden dan ook wel EPDM rollen genoemd. Dit gaat om EPDM rubber, maar ook EPDM folie en EPDM celrubber kunnen op rol geleverd worden. De grondstof staat bekend om zijn goede bestendigheid tegen invloeden van het weer, UV-straling en ozon. Daardoor is het materiaal zeer geschikt om buiten te gebruiken. Het heeft een hoge elasticiteit en kan binnen een breed temperatuurbereik gebruikt worden. Bij extreme kou en hitte blijft EPDM zijn elasticiteit behouden. EPDM rollen van rubber worden onder andere gebruikt voor afdichtingen (bijvoorbeeld in de automobiele sector), bij elektrische isolatie, als oplegrubber en als schokabsorptie. De EPDM rollen van folie worden gebruikt als dakfolie, vijverfolie en om diverse afdichtingen en beschermingen in de bouw te realiseren. Onder andere kozijnen, dakgoten, scheidingswanden en spouwmuurconstructies worden hiermee beschermd tegen lekkage en vocht. Het rubber op rol wordt daarnaast gebruikt bij luchtdicht bouwen om het doorlaten van lucht tegen te gaan en het wordt toegepast als waterkering in de gevel. Het celrubber op rol wordt voornamelijk gebruikt als afdichtingsmateriaal. Uit de rubber rollen worden bijvoorbeeld tochtstrips gesneden.

  SBR rubber rollen

  SBR rubber rollen

  Eén van de materialen die gebruikt wordt om rubber rollen van te maken, is SBR rubber. SBR is namelijk de meest gebruikte grondstof om rubber van te maken. Dit materiaal is goed bestand tegen veroudering en is erg slijtvast. Omdat het goede mechanische eigenschappen heeft, zal het na indrukken terugkeren naar de originele vorm. Hierdoor zal het niet snel scheuren. SBR is waterbestendig en daarnaast bestand tegen zuren, zouten, alkalische oplossingen en waterdamp. De toepassingen van SBR rubber op rol bevinden zich voornamelijk binnen. Omdat wij het materiaal zelf op maat maken, zijn veel afmetingen en afnames mogelijk. De rubber rollen zijn ook enkel- of dubbelzijdig zelfklevend leverbaar. SBR wordt vaak gebruikt als oplegrubber in constructies of als afdichtingsrubber in de scheepvaart, bouw, industrie of ruimtevaart. Het kan daarnaast gebruikt worden als isolatiemateriaal of schokabsorptie. De witte variant in ons assortiment rubber op rol is bovendien geschikt voor contact met voedsel.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.