Waterdicht folie EKI

  Waterdicht folie

  Waterdicht folie in ons assortiment wordt gemaakt van EPDM of PVC. Het wordt vaak gebruikt voor waterkerende afdichtingen in bijvoorbeeld de bouw.

  Uitgelichte producten

  Waterdicht folie producten van EKI

  Waterdicht folie van PVC

  PVC folie bestaat in twee vormen, een harde en een zachte variant. De harde vorm wordt vaak gebruikt voor consumententoepassingen, de zachte variant voornamelijk als PVC vijverfolie. In ons assortiment vindt u enkel de zachte variant. Dit is een waterdicht folie, daarom wordt het vaak toegepast in waterbassins, visvijvers of bij de opslag van regenwater. Daarnaast is het vorstbestendig en vis- en plantvriendelijk. Hierdoor kan het bij lage temperaturen toegepast worden, is het weerbestendig en kan het zowel binnen als buiten gebruikt worden. In beide situaties zal het erg duurzaam zijn en heeft het een goede verouderingsbestendigheid. Echter kan PVC folie niet alleen als vijverfolie gebruikt worden, onze klanten gebruiken het voornamelijk als PVC band, waarbij het gebruikt wordt als buffer tussen twee metalen elementen (zoals aluminium kozijnen) om oxidatie tegen te gaan. Het wordt dan ook wel anti-contactband genoemd. Een andere veel voorkomende toepassing is als waterdicht folie (waterkerend) bij spouwmuren, funderingen en kozijnen. Maar ook als dakfolie wordt het materiaal toegepast. Wanneer PVC folie op een ander materiaal geplakt wordt, zoals PVC schuim of polyetherschuim, creëert dit een betere scheurbestendigheid. Wij leveren dit zwarte folie zowel ongelijmd als enkel- of dubbelzijdig zelfklevend in verschillende afmetingen en diktes.

  Waterdicht folie PVC
  Waterdicht EPDM folie

  Waterdicht EPDM folie

  Een ander waterdicht folie in ons assortiment is EPDM folie. Omdat het van EPDM gemaakt wordt, heeft het zeer goede UV- en ozonbestendige eigenschappen. Daarnaast is het goed bestand tegen invloeden van het weer en het folie is niet alleen waterdicht, maar ook luchtdicht. Daarom kan het zowel binnen als buiten toegepast worden. Het is in beide omstandigheden zeer duurzaam met een goede verouderingsbestendigheid en een lange levensduur. Tot slot heeft het goede mechanische eigenschappen en biedt het zowel schokabsorptie als geluiddemping. EPDM folie wordt net als PVC voornamelijk als vijverfolie en dakfolie gebruikt. Echter is het materiaal veel breder inzetbaar dan dat en kan het in veel meer situaties toegepast worden. Zo wordt het gebruikt voor het realiseren van afdichtingen bij diverse bouwonderdelen zoals dakgoten, kozijnen, scheidingswanden en spouwmuurconstructies. Het waterdichte folie beschermt de elementen tegen vocht en lekkage. Dankzij de waterdichte eigenschappen wordt het tevens gebruikt bij het afdichten van stalen en aluminium ramen, als waterkering in de gevel en in de elektro industrie. Wij leveren dit EPDM folie op rol, maar ook in diverse vormen zoals ringen en stroken.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.