Afdichtingsrubber EKI

  Afdichtingsrubber

  Afdichtingsrubber kan gemaakt worden van diverse grondstoffen, die elk met hun eigenschappen voor verschillende afdichtingen kunnen zorgen. Wij bieden de juiste soorten rubber aan voor afdichtingen tegen lucht, stof, water, olie en andere vloeistoffen. Er zijn allerlei vormen en afmetingen mogelijk, zoals ringen en pakkingen, ook zelfklevend.

  Uitgelichte producten

  Afdichtingsrubber producten van EKI


  Afdichtingsrubber

  Afdichtingsrubber is een rubber dat speciaal gebruikt wordt voor afdichtingen. Dit kan gaan om afdichtingen tegen bijvoorbeeld lucht, stof, water, olie of andere vloeistoffen. Al naar gelang de keuze voor de grondstof van het rubber, zal het tegen bepaalde elementen afdichtingen kunnen realiseren. Wanneer afdichtingsrubber voorzien wordt van één of twee zelfklevende zijden, is het gemakkelijk te monteren zonder dat hier extra bevestigingsmaterialen voor nodig zijn. Het rubber kan in allerlei vormen gesneden worden, waardoor een uitgebreid scala aan afdichtingsmaterialen gemaakt kan worden. Wij leveren verschillende kleuren, het grootste deel van ons assortiment is in zwart of wit verkrijgbaar. Hieronder zetten we de verschillen tussen de afdichtingsrubbers van diverse grondstoffen voor u op een rijtje.


  EPDM afdichting

  EPDM afdichtingen

  EPDM is voornamelijk bekend van dakbedekkingen, maar de grondstof is echter geschikt voor veel meer toepassingen, waaronder als EPDM afdichting. Voorbeelden van afdichtingen waar het materiaal voor gebruikt wordt, zijn in de automobiele sector (bijvoorbeeld van ramen en portieren) en in de bouw. Dit afdichtingsrubber heeft een hoge elasticiteit, kan binnen een groot temperatuurbereik gebruikt worden en heeft een zeer goede weer-, UV- en ozonbestendigheid.


  SBR afdichtingsrubber

  SBR afdichtingsrubber

  SBR rubber kan voor een zeer breed scala aan afdichtingen gebruikt worden. Dit komt omdat het de meest voorkomende grondstof van rubber is, het flexibel en veerkrachtig is en het gemakkelijk te verwerken is. Zo worden er bijvoorbeeld rubber ringen en rubber pakkingen van gemaakt, die kunnen afdichten tegen onder andere lucht en water. De toepassingen van dit afdichtingsrubber bevinden zich voornamelijk binnen.


  siliconen afdichting

  Siliconen afdichting

  Silicone rubber is een speciaal rubber dat met name wordt toegepast bij afdichtingen waarbij het in contact komt met drinkwater of voedsel. Maar ook bij ovens, lichtkappen en ketels wordt vaak een siliconen afdichting gebruikt. Het materiaal is tevens hypoallergeen en kan bij erg hoge temperaturen gebruikt kan worden. De temperatuurbestendigheid is een belangrijke reden waarom het vaak als silicone afdichtingsrubber gebruikt wordt, maar de vormvastheid speelt hierbij ook een grote rol.


  NBR afdichtingsrubber

  NBR afdichtingsrubber

  De belangrijkste eigenschap van NBR wanneer het gebruikt wordt voor afdichtingen, is de oliebestendigheid. Als u dus op zoekt bent naar een rubber dat kan afdichten tegen olie of een afdichting kan maken op een locatie waarbij veel contact is met olie, dan is NBR de juiste keuze. Het wordt daarom voornamelijk gebruikt als afdichtingsrubber in de industrie. In garages, werkplaatsen, op olieplatforms en in de petrochemische industrie komt het materiaal tevens veel voor.


  Butyl afdichtingsrubber

  Afdichtingsrubber van butyl

  Butyl rubber is uitermate geschikt als afdichtingsrubber, omdat het in staat is om objecten luchtdicht af te sluiten. Daarnaast is het materiaal gasdicht, zeer flexibel en gemakkelijk te belijmen. Het kan goed buiten gebruikt worden, omdat het bestand is tegen invloeden van het weer, UV-straling en ozon. Voorbeelden van toepassingen van butyl afdichtingsrubber zijn het luchtdicht maken van sportballen, het afdichten van daken, gasmaskers, medicijnflessen en ramen.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.